Hawaii

Et tropepararadis i Stillehavet

Rejs mod Stillehavets perle, Hawaii og udforsk vulkanøerne med de gyldne sandstrande og den enestående natur. Find blomsterskjorten frem og nyd dagene på de smukke, paradislignende øer.

Det gyldne paradis i Stillehavet

Den vidunderlige amerikanske vulkanstat er den perfekte feriedestination. Her bliver du nemlig mødt af gyldne strande, tropisk klima og naturscenerier, som selv det bedste kamera ikke ville kunne retfærdiggøre. Den tilbagelænede atmosfære på de små øer er ikke til at stå for, og den travle hverdag i hovedstaden sætter virkelig gang i ferien. Du kan eksempelvis tage på en kør-selv-ferie, hvor du kombinerer Hawaii med andre fascinerende amerikanske stater.

Der er rig mulighed for at læne dig tilbage i en liggestol på Waikiki Beach og nyde synet af det glitrende vand, hvor lokale og tilrejsende udfolder deres balanceevner på surfboards. Ferieparadiset byder på en lang række hoteller, lækre restauranter og barer, hvor du kan bestille en Piña Colada og nyde feriestemningen. Men snør også skoene og hav dit kamera klar, for når du begiver dig rundt på de mange, billedskønne øer, bliver du mødt af sceniske udsigter, uanset hvilken vej du kigger.

Når du rejser til Hawaii, kan du nyde dine fantastiske feriedage på O'ahu i hovedstaden "The Big Pinapple", som er bedre kendt som Honolulu. Men du kan også nyde solnedgangen på en af Mauis verdenskendte strande. Hawaii er i særdeleshed, hvad drømme er lavet af.

Ikke Hawaii? Tag et kig på vores rejser til gyldne Californien eller solrige Florida, hvor de ikoniske storbyer, den fantastiske natur og de brede sandstrande venter på dig. USA danner rammerne for en rejse, der fylder kufferten op med uforglemmelige minder, og som tager dig med forbi steder, hvor du må nive dig i armen for at forstå, at du oplever det.

Læs mere
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.

Der er store kontraster at komme efter, når du rejser til Hawaii. Når den pulserende storby Honolulu møder den spirituelle atmosfære i Haleakala, er det som at betræde to forskellige verdener. Hawaii er virkelig en verden og stat for sig – og der er masser at opleve.

 

Gå ikke glip af..

..Hawaii Volcanos National park, der huser en af verdens mest aktive vulkaner, og mange, kilometerlange vandreruter der tager dig med gennem vulkankratere, tørre ørkenområder og frodig regnskov. Du kan opleve den livlige vulkan, Kilauea, cirka 72 km fra Hilo.

..Waimea Canyon, som er Stillehavets Grand Canyon. Her får du en uimodståelig udsigt til de forrevne klipper, dybe kløfter og landskabet der fortsætter, så langt øjet rækker. Området byder på en lang række vandreruter, og der er noget for erfarne vandreentuesiaster, såvel som dem der blot holder af at at gå i et mere mildt terræn. 

..Oahu parker og haver, hvor du kan opleve de mange, faverige blomster og det tropiske planteliv i de forskellige botaniske haver. De botaniske haver ligger i Honolulu. Sving forbi når du opholder dig i storbyen.

..den lokale cuisine, der består af friske fangster fra Stillehavet. Er du ikke til smagfulde retter med tun, krydderier, ris og tang, så er du det nok, når du forlader den fortryllende øgruppe. Grundet Hawaiis lokation kan du også se frem til en ferie spækket med frisk frugt og lokale grøntsager. Desuden er Honolulu ikke kendt som The Big Pineapple for ingenting. Glæd dig til at nyde friske, smagfulde ananasser imens du slapper af i solen.

  

Begå dig blandt de lokale

Selvom en stor del af lokalbefolkningen på Hawaii snakker engelsk, kan det være sjovt at hive et par hawaiianske gloser ud af ærmet, når du skal begå dig. Det er i hvert fald altid en god icebreaker, og en af de lokale får muligvis et større smil på læben, fordi du prøver kræfter med det svære sprog.

Prøv blandt andet kræfter med:

Aloha = hej, farvel, kærlig hilsen

Kaukau = mad

Kala mai ia'u = undskyld mig

Mahalo = tak

Kahakai = strand

Føler du dig ekstra eventyrlysten, kan du jo prøve kræfter med ordet "Kohala", som betyder pukkelhval. De enorme hvaler holder nemlig til i Stillehavet fra december til april, og du kan få oplevelsen af at komme helt tæt på dem i deres naturlige habitat på en hvalsafari. De 45 tons tunge kæmper giver dig virkelig en oplevelse, du sent glemmer, hvis du er heldig at spotte dem, når de kaster sig rundt i vandoverfladen. Du har størst chance for at se hvaler ved øen Maui, hvor de svømmer til i førnævnte periode, når Atlanterhavet bliver for koldt. De benytter deres ophold i det milde Stillehav til at parre sig.

Den gyldne øgruppe huser også andre spændende dyr end den puklede gigant. Du kan nemlig også være heldig at spotte den majestætiske manta ray (djævlerokke), der dominerer undervandsverdenen med sit store vingefang og unikke udseende. Du kan møde sådan en fætter på en snorkel- eller dykkertur, så husk dit GoPro, så du kan forevige dit minde med den. Måske svømmer du også forbi en gammel havskildpadde eller en flok legesyge delfiner.

 

Surfboards på Waikiki Beach Pukkelhval Haleakala Nationalpark

Hvad byder Hawaii ellers på?

Du kommer heller ikke udenom Hawaiis helt store tradition, Hula. Den polynesiske dans går hånd i hånd med rytmisk musik, der får selv den mest tonedøve person til at rejse sig fra stolen for at deltage i festlighederne.

Sammen med en unik kultur bidrager Hawaii også en hel del til historiebøgerne. Historien om Pearl Habour er helt sikkert ikke gået din næse forbi, men hvis den er, kan du få det hele forfrisket eller fortalt ved at besøge mindesmærket, der fortæller alt om det sunkne slagskib USS Arizona, og hvorfor USA blev inddraget i Anden Verdenskrig.

Vi har nævnt det før, men vi nævner det lige igen – Hawaiis natur er bare fortryllende. Har du nogensinde ønsket at sidde over skyerne, og iagtage solen imens den står op og starter en ny, spændende dag? Så er en tur til Haleakala Nationalpark lige noget for dig. Nationalparken giver ordet eventyrligt en helt anden klang, for det er netop sådan det beskrives at se solopgangen fra den høje top, der rager mere end 3.000 meter op over havets overflade. Du skal naturligvis tidligt op for at fange solopgangen, men når du skal ned, kan du tage parkens zip-line-bane, og så er du helt sikkert vågen og klar til at udforske øen resten af dagen. Du kan jo altid snuppe en lur ved vandet.

Du kan også finde din indre Tiger Woods frem og prøve kræfter med golfkøllerne på nogle af verdens smukkeste golfbaner. Golfspillere fra hele verden bliver tiltrukket af de smukke baner, der lader dig spille golf i de udsøgte omgivelser, der skaber rammerne om Hawaii. Du finder nogle af de allersmukkeste golfbaner på Island of Hawaii, Oahu, Maui, Lanai og Molokai. 

 

Er USA ikke noget for dig? Find drømmerejsen ved at udforske vores hjemmeside. Måske finder du den perfekte strandferie eller luksusrejse der.

 

Ofte stillede spørgsmål
Hvor lang tid tager det at flyve til Hawaii?

Du kan flyve fra Danmark til Hawaii med minimum en mellemlanding. Det kan derfor tage op til et døgn at komme til Hawaii.

Hvordan kommer jeg rundt på Hawaii?

Du kan flyve mellem øerne. Det tager typisk 20-40 minutter. Du kan leje en bil, tage offentlig transport og komme rundt til fods.

Hvor ligger Hawaii?

Hawaii ligger i Stillehavet - cirka 4000 km fra Californiens kyst.

Hvad kan jeg lave i Honolulu?

I Honolulu kan du besøge den berømte Waikiki Beach, surfe, udforske vulkanerne eller besøge Pearl Habour og lære alt om den dramatiske historie.