Loading...

Hawaii

Et tropepararadis i Stillehavet

Midt ude i Stillehavet cirka 4000 km fra Californiens kyst finder I de fortryllende lavaøer med hver deres særpræg og afslappede atmosfære.

Hawaii

I skal dog ikke regne med at finde små hyggelige strandhytter og den slags, da Hawaii mere henvender sig til det amerikanske og japanske marked. Til gengæld er her mange dejlige hoteller og ”beach resorts” med super gode faciliteter​.

Hawaii er kendt for at være et romantisk ”honeymoon” rejsemål og ALOHA betyder jo også kærlighed. Men selvfølgelig kan du også sagtens tage dertil på en regulær ferie og få dig en eksotisk rejseoplevelse med hjem.
Det er selvfølgelig fordi det er helt specielt og fordi Hawaii har det hele !
Fra den pulserende storby Honolulu med mulighed for power- shopping og berømte Waikiki Beach til storslået grøn og frodig natur, aktive vulkaner, lækre strande, golf og surfing i verdensklasse, historie og kultur - og ikke mindst en dejlig imødekommende befolkning.


Hvordan kommer man til Hawaii ?

I skal selvfølgelig flyve. Flere af de store luftfartselskaber rejser til Hawaii. Der er længere derud end man lige umiddelbart forestiller sig og lidt for langt at flyve i et stræk. Det tager 24 timer og der er en tidsforskel på 12 timer. Vi vil derfor anbefale, at I gør et stop på vejen dertil i f.eks. L.A, San Francisco eller New York.

Eller kombiner måske med en kør-selv rundrejse på USA´s vestkyst. F.eks. den smukke kyststrækning "Highway 1", der går fra San Francisco til LA,  eller oplev nogle af de mange fantastiske nationalparker på en af vores fastlagte rundrejser - se mere her      

Læs mere
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.

Hvor længe skal I være på Hawaii ?

I kan sagtens få mange uger til at gå på Hawaii øerne. Hvis I gerne vil opleve alle de beboede øer skal I bruge minimum to uger, men I kan sagtens nå et par øer på 7-14 dage.

I skal selvfølgelig planlægge jeres tur ud fra de ønsker I har og Hawaii byder på alverdens aktiviteter og seværdigheder. Vi nævner i flæng f.eks. surfing, strandferie, snorkling, vulkanoplevelser, pulserende storbyliv, golf, hval- og delfinture.
I kan også shoppe igennem i designer butikker langs strandpromenaden i Honolulu, hvor der findes både ”highfashion” og de mere kommercielle mærker. Kalder naturen er der mulighed for både mountainbike og vandreture i den storslåede natur.


Hvordan kommer man rundt på Hawaii ?

Det er nemt at komme rundt imellem øerne. I kan flyve og det tager omkring 20-40 minutter at flyve fra ø til ø. Den bedste måde at se øerne på er i lejet bil eller på en guidet rundrejse. Det er nemt at finde rundt i bil på egen hånd. På Oahu er der dog offentlig transport og I kan opleve Honolulu til fods.


Hvornår skal I rejse til Hawaii ?

Hawaii er som sådan en helårsdestination med behagelig klima hele året. Der er ikke rigtig nogen høj- eller lavsæson, men det kan regne mere om vinteren nogen steder og være en smule varmere om sommeren. Dyrest er det at tage til Hawaii over vores sommer juni til august grundet flypriserne.

Til inspiration har vi her valgt at omtale de fire største øer, som er Oahu, Maui, Kauai og Big Island.

OAHU er den tredjestørste ø og her bor de fleste indbyggere i staten Hawaii. Her er et charmerende mix af folk og kulturer fra Asien, resten af Amerika, Europa og Polynesien.
Honolulu er hovedstad og her får I amerikansk storbyferie blandet med strandferie. I kan her nyde masser af caféer, restauranter og designer butikker samt et hektisk natteliv. Det er her I finder bl.a. den verdensberømte “storbystrand” Waikiki Beach med alle sine hoteller lige ud til vandet. Langs strandpromenaden, der minder noget om Ocean Drive (Miami), er det ikke ualmindeligt at opleve japanere, der bliver gift i det store skrud alt imens folk solbader eller prøver kræfter med surfing.
Derudover byder øen på kokospalmer, ananasplantager, historiske Pearl Harbour, vulkanen Diamond Head og gode surfstrande nordpå. Oahu byder også på flere små hyggelige byer i naturskønne omgivelser. Oahu er en meget turistvenlig ø. Og det er også her der kommer flest turister.

På MAUI HAWAII, som også er meget populær finder I bl.a. ugenerte sorte lavasandstrande men også lækre gyldne strande. Det sorte lavasand er meget fint og næsten som aske. Vulkanen Mt. Haleakala i nationalparken af samme navn er et besøg værd og det samme er hvalfangerbyen Lahaina, der engang var centrum for hvalfangerindustri. Området er kendt for “Whale Watching” og er ynglested for pukkelhvaler, der dukker op i mellem december og april. Kaanapali området er Mauis største og populæreste badeferiested. Øen kaldes i øvrigt også for “Surfers Paradise”.

KAUAI er den mindst udbyggede af de 4 hovedøer. Fantastisk grøn og frodig natur med vandfald, har gjort øen til kulisse for alverdens filmoptagelser fra Blue Hawaii, South Pacific til Jurassic Park. Det er også her I finder Waimea Canyon - Stillehavets Grand Canyon, der er en 900 meter dyb kløft. På nordkysten finder I Hanalei-bugten, hvor der findes en af de mest storslåede strande på Hawaii. Den vildeste ø hvad angår natur!

HAWAII også kaldet BIG ISLAND er den største af Hawaii-øerne. Her findes alle klimatyper lige fra subtropisk regnskov til lavamarker, ørkenlandskab og snedækkede bjergtoppe. Den største attraktion er en af klodens mest aktive vulkaner i Hawaii Volcanoes National Park, som er et “must see”. I kan også nyde den verdensberømte Kona-coffee, som dyrkes her, og ellers bade ved de indbydende strande. I Kona Beach afholdes hvert år Hawaiian Ironman og øen byder også på mange designergolfbaner. Det var på Big Island at den opdagelsesrejsende Kaptajn Cook endte sine dage og her at de første polynesere gik i land. 

Læs mere om Hawaii på http://www.gohawaii.com/uk/