Florida

Fantastiske Florida med oplevelser for alle

Med sit subtropiske/tropiske klima, mere end 1.600 km sandstrand og verdensklasse forlystelser er Florida drømmen for enhver feriegæst. Besøg Orlando og oplev Walt Disney World eller slap af på Miami Beach.

Florida - solskinsstaten i syd

Tag afsted på en fantastisk rejse til den solrige stat Florida. Uanset om du trænger til afslapning eller action, har Florida en masse at byde på. Her er både alligatoerer i syd og varme sandstrande i nord. Når du rejser til Florida, bliver du ikke skuffet.

Solskinsstaten er et paradis af oplevelsesmuligheder for både børn og voksne. Besøg Disney's eventyrlige verden i Orlando eller svøm med legesyge delfiner i Key Largo. Med sin sydlige placering ligger Florida faktisk kun 150 km fra Cuba. Og med de svajende palmer og det vidunderlige klima kan du også opleve caribisk og latinamerikansk stemning i ”The Sunshine State”.

Florida kan opleves på mange måder, men vi anbefaler en kør-selv-rejse. På sådan en rundrejse kan du opleve de forskellige byer og seværdigheder i dit eget tempo, og på den måde får du mest ud af din rejse til Florida. Hvis du ikke er til road trip, er det selvfølgelig også en mulighed at bo det samme sted og slappe af på en dejlig strandferie. Florida er nemlig også meget kendt for sin 1.600 km kystlinje med fantastiske strande.

Florida har det hele: Her er kilometervis af hvide strande, et sandt overflødighedshorn af attraktioner, et subtropisk/tropisk klima og ikke mindst et prisniveau, der hører til de laveste i USA. 

Læs mere
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.

Generelt om Florida

Florida er den sydligste stat i USA, hvis man ikke tæller Hawaii med. Florida bliver også kaldt Solskinsstaten, fordi vejret næsten altid er godt, og solen skinner. Sammen med Californien er Florida en af USA mest populære stater for turister, og det forstår man godt. Florida er nemlig hjemsted for en lang række af de største attraktioner i USA. Det er ikke mange feriemål, der kan tilbyde alt dette. Om man er 5 eller 85 år, så er udvalget i Florida imponerende!

De største byer i Florida er Jacksonville, Miami, Tampa og Orlando. Byerne i Florida er meget forskellige og giver oplevelser af alle slags. F.eks. er Orlando kendt for sine forlystelsesparker, Miami er kendt for sine strande og Tampa for sit handelsdistrikt og store havn. Fælles for alle byerne, og Florida generelt, er, at de byder på en masse forskellige oplevelser, og du er sikker på, at du ikke kommer til at kede dig!

I forhold til geografi er Florida delt op med forskelligt terræn i nord og syd. Mod nord er terrænet mere bakket med høje bjerge og frodige skove. Bevæger du dig mod syd, flader det ud, og her hæver det sig sjældent mere end et par meter over havets overflade. Det er også mod syd, du finder de mange store sumpområder fyldt med alligatorer og krokodiller, som Florida er kendt for.

Miami Beach i solskin Alligator i Everglade National Park Orlando med flotte lys i natten5 fantastiske oplevelser i Florida:

 1. Orlando 
  Orlando er ikke uden grund en af verdens største turistmagneter - ingen andre steder finder man så mange aktiviteter og forlystelsesparker samlet på ét sted. Orlando er placeret centralt i Florida og er nem at komme til i bil. 

  Orlando er nok mest kendt for Walt Disney World med f.eks. Epcot Center, hvor du kan opleve teknologiens fascinerende verden og Magic Kingdom med Mickey Mouse, alle de andre kendte Disney-figurer og et sandt overflødighedshorn af forlystelser. Udenfor Disneys fantastiske fantasiverden byder Orlando også på mange andre oplevelser.

  Et must-see er den fantastiske temapark Universal Studios. Filmstudiets egen temapark er proppet med alt godt fra nogle af de største blockbustere. Deltag i jagten på aliens sammen med agenterne fra "Men in Black” eller find dig selv i orkanens øje i “Twister”. Oplev også magien fra Harry Potter i det kæmpestore område "The Wizarding World of Harry Potter™".

  Mens I er i Orlando, er det også oplagt at tage en tur forbi Kennedy Space Center. Uanset om I er interesserede i rumfart eller ej, så er det et enestående sted, hvor I virkelig kan mærke historiens vingesus. I kan blandt andet se rumfærgen Atlantis, der efter at have været brugt i rummet, nu kan opleves af de besøgende.

 2. Miami
  De fleste kender milionbyen Miami, der blandt andet byder på en fantastisk sandstrand, der strækker sig mange kilometer både nord og syd for byen. Miami ligger på østkysten af Florida, og her får du storby for alle pengene.

  Tropiske Miami Beach tiltrækker turister i hobetal, og det mest populære område er South Beach / Art Deco District med de skønne, pastelfarvede bygninger. I den sydlige del af Miami Beach, omkring Collins Avenue og Ocean Drive, ligger en perlerække af caféer, restauranter og barer, og det er her, det vilde natteliv udfolder sig. En af de største fornøjelser ved et besøg i Miami Beach er at betragte det livlige folkeliv langs strandene, der åbenbart tiltrækker alverdens spøjse typer. 

  Du kan nemt shoppe dig glad i Miami. South Beachs små unikke og trendy butikker med alverdens mærkevarer er bl.a beliggende på Collins Avenue, Washington Avenue, Lincoln Road og Ocean Drive. Nu er USA jo også et rigtig ”mall-land”, og Miami er ikke nogen undtagelse, så også her er udbuddet stort, både hvad angår luksusdesign og de mere budgetvenlige kæder.

 3. Florida Keys
  Florida Keys er en række småøer, der ligger langs til sydligste spids af staten. For komme ud på øerne, skal du køre ad den fantastiske Overseas Highway. Det er en vild oplevelse, da der er vand på alle sider, og det er som om, at du kører midt ude i havet. Ordet "key" i Florida Keys kommer fra ordet "cayo", der betyder "lille ø". Det kaldte spanierne nemlig øerne, da de opdagede dem i år 1513. Da det skulle oversættes til engelsk blev det til "key".

  Key Largo
  Key Largo er den første ø af Florida Keys, ca. 1 times kørsel fra Miami. Key Largo har masser af hyggelige marinaer, men den største attraktion på Key Largo er John Pennekamp Coral Reef State Park, som regnes for at være et af de smukkeste steder i verden til at dykke og snorkle.

  Er du ikke til den slags, er der andre muligheder som en sejltur i en ”glassbottom boat”, der er en båd med glasbund. Hele familien vil her trygt kunne opleve de mange farverige fisk og smukke koralrev. Det er også muligt at bade ved stranden i parken.

  En attraktion, som kan opleveles på vejen til Key West, er de glade delfiner. At svømme med delfiner er en helt fantastisk oplevelse for børnene – men bestemt også for de voksne. På Key Largo er der op til flere steder, hvor det er muligt, f.eks. Dolphins Plus. Husk at reservere plads i god tid, da det er meget populært!

  Key West
  Key West er den sydligste af de mange småøer i Florida Keys og forbundet af hele 42 broer. Øen er beliggende cirka 3 timers kørsel og 250 km fra Miami. Key West er nok den mest turistvenlige by i Florida. Byen opleves fint til fods eller på cykel, men du kan også tage Old Town Trolleybussen, der kører rundt til seværdighederne. Her er en ganske speciel boheme-stemning og et perfekt, næsten tropisk klima. Det hele minder lidt om Caribien. Et af verdens største koralrev ligger i området, så dykning og snorkling anbefales.


  Udforsk storbyen Miami Nyd palmerne ved Key West Dejlige omgivelser i Fort Myers  Solnedgangen i Key West er smuk og berømt! På Mallory Square kan man hver aften, sammen med alle de andre turister, nyde solnedgangen over Den Mexicanske Golf. Her er en munter stemning og diverse optrædener.

  Sloppy Joe’s var efter sigende Ernest Hemingways foretrukne bar, og den må du da prøve. Besøg også den berømte forfatters hus.

  Hovedgaden Duval Street er hyggelig og berømt for sit natteliv, og her finder du også souvenirbutikker, barer, caféer og spisesteder. Det er også sjovt at se de mange hyggelige træhuse, bygget i forskellige stilarter og inspireret af indvandrere fra forskellige egne af Amerika.

  På vejen til Key West kan du stoppe ved ”The Turtle Hospital” på øen Marathon. Her kan ungerne hilse på syge havskildpadder, der er under behandling, indtil de kan vende tilbage til deres rette element.

 4. Everglades National Park
  Hvis du er til unikke naturoplevelser, så er Everglades National Park i det sydlige Florida helt klart et besøg værd. Everglades National Park er Nordamerikas eneste fredede, subtropiske område og byder på et væld af spændende oplevelser.

  Denne enorme “river of grass” og det fantastiske dyreliv – det eneste sted i verden, hvor krokodiller og alligatorer lever side om side – opleves bedst ombord på en airboat.

  Det er dog ikke kun alligatorer og krokodiller, du kan være heldig at se. Everglades byder også på et væld af andre dyrearter. Her er vaskebjørne, sumpskildpadder, skestorke, søkøer og mange flere. 

  Udover at opleve parken susende afsted i en airboat, er det også muligt at se den i bil. Du kan følge vejen ud til besøgscentret Flamingo. På vejen er der rig mulighed for at holde ind på rastepladser, følge nogle af de markerede naturstier og opleve Everglades på gåben.

 5. Fort Myers
  Fort Myers er en hyggelig og charmerende badeby på Floridas Golfkyst ca. 100 km fra Sarasota. Perfekt til afslappende strandferie for hele familien. Udsigten er flot, og et besøg på stranden kan varmt anbefales.

  Lige uden for Fort Myers Beach ligger de fredfyldte dejlige øer Sanibel & Captiva Islands, hvor du kan udforske de perfekte strande. Stranden er et sandt mekka for turister, der vil samle muslingeskaller, sneglehuse og konkylier op fra bølgerne. Det er da også en helt speciel oplevelse at gå hånd i hånd med en spand og opsamle de flotteste ”shells”. Det er bedst at gå på jagt lige efter højvande.

  Besøg også Bailey-Matthews Shell Museum med over 1 million skaller og andre strandfund. I J.N. Darling National Wildlife Refuge findes et fantastisk dyre- og fugleliv, og reservatet kan opleves i bil, til fods eller på cykel.

  Selve byen Fort Myers ligger cirka en halv times kørsel øst for Fort Myers Beach. De to berømte mænd Thomas Edison (opfandt bl.a. grammofonen) og Henry Ford havde deres vinterhjem i Fort Myers, og det er i dag muligt at se begges hjem samt Edisons interessante museum – lige noget for folk med svaghed for gammel teknik. I byen findes også en smuk botanisk have, der går for at være en af de flotteste i hele USA med mere end 6.000 arter fra hele verden.

  Omkring Fort Myers ligger i øvrigt nogle af Floridas bedste golfbaner og syd for Fort Myers kan du styre din shoppelyst i Miromar Outlet, som er et udendørs outlet. Her kan købes mærkevarer til en billig pris. 
   

Foruden de 5 byer og oplevelser ovenfor, kan vi også anbefale at besøge: Palm beach, Cocoa Beach, Naples og Sarasota.

Hvis du har mod på at rejse endnu længere mod syd, har du mulighed for at kombinere din rejse i Florida med en tur til Mexico.

 

Ofte stillede spørgsmål
Hvornår er det bedst at rejse til Hawaii?

Hawaii er en helårsdestination med behagelig klima hele året. Der er ikke rigtig nogen høj- eller lavsæson, men det kan regne mere om vinteren nogen steder og være en smule varmere om sommeren.