Johannesburg

Johannesburg (også kaldet Joburg) er Sydafrikas største by

Johannesburg (også kaldet Joburg) er Sydafrikas største by med ca. 6,3 millioner indbyggere. I Stor-Johannesburg bor der ca. 10,3 millioner mennesker, og byen er efter Cairo og Lagos den tredje største i Afrika.

Johannesburg

Johannesburg er provinshovedstad for Sydafrikas rigeste provins, Gauteng-provinsen. Johannesburg rummer også den sydafrikanske forfatningsdomstol.

Johannesburg ligger kun 60 km fra hovedstaden Pretoria og er i hastig udvikling, og det går så hurtigt, at man regner med, at Johannesburg opsluger hovedstaden Pretoria, så det til sidst bliver et sammenhængende byområde med ca. 20 milioner indbyggere. Dette område kommer til at hedde Johannesburg Metro Area.

En afrikansk storby på godt og ondt. Johannesburg summer og byder på alt lige fra gadehandel, travlhed. Et virvar af mennesker, larm og desværre også lommetyve. Trafikken en intens og man skal være fremme i skoene. Johannesburg er ikke en by for nybegyndere.

Hvis du gerne vil opleve virvaret, så gør det ikke alene. Lav en aftale med en lokalkendt – gerne en guide. Respekter de råd du får på hotellet, hos biludlejer eller andre steder.
Sikkerheds-situationen er blevet forbedret de senere år, men der er stadig god grund til at være på vagt.

Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.