Mallorca

Et synonym til verdensberømte strande og bugter

Mallorca er hovedøerne i den Baleariske ø-gruppe, og er blevet et synonym til verdensberømte strande og bugter, men også en perfekt destination til at nyde landskabet, golf, kultur og vandsport.

Mallorca

Øen er et fremragende sted at besøge, for jer der vil lidt af det hele! Øen har mere end 550 km kyst hvor man finder nogle af Middelhavets smukkeste kyster mellem klipper og fyrretræer. De kridhvide sandstrande har alle former for tjenester og det krystalklare vand er ideelt til sejlads, svømning og vandsport såsom dykning, windsurfing, fiskeri, sejlads og surfing. 

 

Landskabet spiller også en vigtig rolle på Mallorca og næsten 40 procent af øen er beskyttet. Landskaberne er over hele øen og der ses store kontraster på øen. Der er enestående områder såsom Serre de Tramuntana bjergene i nordvest med bjergtoppe der strækker sig 1400 m over havoverfladen og byer såsom Deià, Pollença og Valldemossa, som gennem århundrede har fortryllet kunstnere, berømte mennesker fra både den politiske verden, film og mode på baggrund af byernes maleriske atmosfære. 

 

I sydøst er Caberera Marine og Terrestrial Nature Reserve, som er en gruppe af øer og småøer en spændende oplevelse. Derudover er der på øen en række veldesignede golfbaner og der er også en del ruter og vandrestier både langs kysten og i indlandet, som er fuldt udstyrede med informationstavler, hvilket betyder at I kan opleve øens diversitet og skønhed på egen hånd til fods eller på cykel.

 

Kultur er en væsentlig del af livet på øen og i løbet af året er der festivaler, koncerter, litterære arrangementer, udstillinger og i den fantastiske hovedstad, Palma de Mallorca, som er øen kulturelle centrum, finder I den historiske gamle bydel, stilfulde indkøbsmuligheder, kosmopolitiske befolkning og det fantastiske natteliv.

 

Balearerne besluttede i midten af 90’erne at sætte deres lid til kvalitet og økologiske turisme og har ikke kigget tilbage siden. Mallorca er kendt for at være kærlighedens ø, og et sted man drømmer om at tage tilbage til, lige så snart man er taget derfra. 

Læs mere
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.

Santa Ponsa

Santa Ponsa ligger i en smuk afgrænset bugt i den sydvestlige del af Mallorcas kyst 23 km fra Palma. Det er et skønt og populært ferieområde med silkebløde hvide sandstrande, krystalklart vand og smukke udsigter over havet. Der er ikke for småt, men heller ikke for stort hvilket for Santa Ponsa til at virke helt perfekt, området er også kendt for deres vandcykler, jetski og dykning samt meget mere. Hovedgaden i Santa Ponsa hedder Ramon de Montcada og er det livligste område med en masse fine steder hvor I kan ‘wine and dine’. 

 

Palma de Mallorca

Mallorcas pulserende hovedstad - stilfuld og intim, men stadig fyldt med liv. Byen ligger i den sydlige del af øen og har udsigt til det skinnende Middelhav. Der er mange fortryllende områder i byen og nogle af hovedattraktionerne og butikker ligger lige omkring den store gotiske katedral lige ved strandpromenaden. Dette område er kendt som Palma’s gamle bydel og er fyldt med gamle passager, historiske monumenter og fantastisk arkitektur. Der er fyldt med hyggelige cafeer, gallerier og butikker i området.

 

Can Pastilla

Can Pastilla ligger lidt sydøst for Palma, tæt på lufthavnen og byen har gennem årene udviklet sig fra at være en lille fiskerlandsby til at være et kosmopolitisk afslappet ferieområde. Den gamle by, som ikke har ændret sig meget gennem årene er centreret omkring den atmosfæriske gamle plads og sognekirken San Antonio. Herfra leder et væld af smalle stræder ned mod den smukke promenade og den berømte strand Playa de Palma. Den billedskønne havn og Maritime Club er også skønne steder at besøge, for at få en følelse af at være i det traditionelle Spanien.