Los Alcazares

Los Alcázares, betyder på arabisk "palads"

​Los Alcázares, betyder på arabisk "palads" - navnet stammer fra byens dengang mange store strandvillaer bygget af Maurerne til deres ferier. 

Los Alcazares

Los Alcázares grænser op til saltsøen Mar Menor, der er et kendt og meget populært sted for kurbade. Området er Spaniernes bedst bevarede hemmelighed, og på WHO`s liste for at være en af de mest helsende steder i verden.

I Los Alcázares finder man en del historie, lige fra 1000 år gamle romerske ruiner, til militærhistorie på Museo Aeronautical Municipal. På sidstnævnte kan man se en udstilling om Spaniens første vandflyverbase, som netop var placeret i Los Alcázares. En base som i første halvdel af det tyvende århundrede fik stor betydning for det spanske militær. Udover masser af historie er her skøn natur og masser af vand, Tag eventuelt en bådtur ud til den lille ø Perdiguera, hvor man kan svømme i det krystalklare vand og nyde en frokost med sardiner og sangria. Herudover er det arabiske Fort Tori de Rami et interessant sted at besøge. Det blev bl.a brugt som vagttårn for pirater.

Hver tirsdag er der marked i byen. Udover dette marked, har byen mange små butikker spredt omkring i gaderne. I perioder er der ekstra liv i gaderne, der blandt andet en del festivaller med arrangementer af forskellig kulturel eller historisk art. En af dem er ”Huerta and sea” sidste halvdel af august. En festival, hvor man fejrer bugtens/havets helende kræfter.

Strandpromenaden er fantastisk og med brusere, hvis man skal skylles efter en tur i Mar Menor. Prøv en tur langs promenaden ved solopgangen eller solnedgang, nyd imens den lune vind i ansigtet, og lyden fra havets bølger. I vinteren nyder de lokale spaniere at tage på en afslappende ferie til byen, der i denne periode er et sted med plads til ro og afslapning, i de skønne omgivelser.

Her er masser af restauranter med lækker lokal mad. Prøv f.eks. Paella Huertana (grøntsags Paella), en af regionen Murcias lokale retter. Tigerrejerne fanget i området er desuden efterspurgte og specielt fine. Det kan også anbefales, at man prøver Huevas de Mújol, der er en delikat type kaviar fra området.

24 km fra byen ligger Cartagena. En gammel middelalderby, der med sine musèer og historiske bygninger, tydeligt bærer præg af at have været en by der igennem tiden var port til en betydningsfuld søvej.

Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.