Costa Dorada

Tarragona by og provins en anderledes og spændende atmosfære.

Som den mest sydlige Catalan provins er Tarragona også den mest eksotiske og Tarragona by, hvilket plejede at være romernes hovedstad. Den fascinerende romerske arv er også dominerende gennem denne smukke og overraskende nok oversete provins og de historiske seværdigheder giver

Den gyldne kyst

Tarragona provinsen, som er velsignet med solskin og et unikt magisk landskab har et stort antal af fiskerbyer og byer langs kysten der giver en lang række muligheder for smukke hvide sandstrande. Området kaldes ‘den gyldne kyst’ (Costa Dorada) og har brede hvide sandstrande, som inkluderer både helt uspolerede strande, klitter og uafskallede marker. Kysten strækker sig fra syd for Barcelona og helt til det fantastiske store L'Ebre Delta Nature Reserve i den sydlige del af provinsen.

Provinsen har et utal af imponerende byer og særligt bemærkelsesværdige er Reus, Tortosa og Tarragona. Det er en del af Catalonien der er mættet med kultur og fantastisk historie og for kunstelskere er Tarragona provinsen verdenskendt for den inspiration det har givet til kunstnere. I kan f.eks. følge en fantastisk kulturel rute i fodsporene på de fire genier - Picasso, Gaudi, Miró og Casals. 

Den autentiske og velbevarede Tarragona by ligger majestætisk på bredden af Middelhavet lige ved Costa Dorada. Byen er kendt for at være den tidligere romerske hovedstad Tarraco, og tilbyder en vigtig arv af monumenter langs de omfattende strande. De arkæologiske levn udgør et verdensarvssted, der viser lag på lag af historie overalt i byen: helt fra de listede romerske ruiner til de middelalderlige gader og brostensbelagte gader og den romansk-gotiske katedral. Tag en billedskøn tur gennem de atmosfæriske landsbyer og nyd lækkert fisk og skaldyr på en af restauranterne ud til vandet. 

 

Adskillige fantastiske strande langs Costa Dorada er let tilgængelige og omkring 12 km syd for Tarragona ligger de fantastiske og populære strandresort Salou, som åbner sine døre for de besøgende med prale-værdige sandstrande og en skøn bådhavn. Byen tiltrækker solbadere og vandsport entusiaster og er ideelt designet til turister med en overflod af spændende tilbud at vælge fra, herunder den fantastisk store Port Aventura Theme Fun Fare Park. 

 

7 kilometer længere sydpå finder I den maleriske fiskerby Cambrils, som er smukt placeret i en fantastisk beskyttet bugt og er virkelig et besøg værd!

Den fantastiske provins tilbyder ydermere en række vigtige monumentale, historiske og naturlige steder såsom Cistercian Monastery Route, hvilket giver jer et indblik i klostrene i Santes Creus og Poblet, som er blevet gjort til verdensarvssteder af UNESCO. Herudover kan I besøge det kendte Delta del Ebro Natural Park, som ud over sit klare vand også tilbyder en berømt kulinariske tradition og smukke beskyttede områder. 

 

En god mulighed, mens I besøger Tarragona, er at dykke ned i de kulinariske traditioner som hele området er kendt for. En god mulighed for at smage skaldyr og fisk der er typisk for området er med en tur til El Serrallo, som er kendt for at være byen fiskedistrikt. Langoustine fra San Carlos de la Rápita eller krebs fra Cambrils og øl fra Ebro Delta er nogle af de lækre produkter, der tilbydes fra køkkenet i Tarragona provinsen.

Grøntsager fra indlandet ledsages af romesco sauce (lavet med tørret rød peber, tomater og mandler), mens gryderetterne kombinerer områdets råvarer. Pataco (gryderet af snegle, kartofler, tun, mandler, hvidløg og skinke), torskeboller eller ris med blæksprutte farvet med deres egen blæk er nogle af mulighederne. Desserterne har mandel og citron som deres hovedingrediens. Provinsens omfattende vinmarker giver anledning til fem interessante oprindelsesbetegnelser: Tarragona, Conca de Barberá, Penedés, Priorato og Terre Alta - vinruterne er virkelig noget ud over det sædvanlige. 

Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.