Malaga provinsen
Den kosmopolitiske Malaga-provins er et historiske mødested for indflydelser af en lang række kulturer og oprindelser, og er i dag den primære kraft i Andalusiens turistindustri. Malaga-provinsen holder traditionerne i live ved at være et åbensindet og kreativt land. Den vigtige turistindustri der er centreret omkring den moderne Malaga internationale “Pablo Picasso” lufthavn tilbyder en lang række imponerende oplevelser.
Maritime Malaga ved kysten, hvor vinteren aldrig kommer; og med et bjergkald inde i landet, hvor naturen viser sig i al sin pagt. Hvide landsbyer med deres attraktive arkitektur, indpakket i en romantisk legende, lader lidt lys skinne ind i de ellers afsondrede dale, hvor livet fredfyldt går sin gang. Fra toppen af bjergene kan I se horisonten, indtil den forsvinder i det enorme blå hav.
Malaga provinsen har en over 160 kilometer lang kyststrækning, og der er i alt 14 distrikter, der ligger lige ud til Middelhavet. I kan finde gemte enklaver i uspoleret natur, såvel som mere etablerede og turist resorts. Strandene i både den østlige og vestlige del af provinsen, er så attraktive at de har gjort Costa del Sol til en af de førende internationale destinationer.
Et must at se er landskabet inde i landet, med mere end 15 officielt beskyttede områder, der er klassificeret som naturreservater, naturlige områder eller naturlige varetegn. Nogle af disse steder kan være enten i det dybe Middelhav, eller på de højeste bjergtoppe. I vil også kunne finde magiske skove og floder hvor I kan finde ræve, gyldne ørne og den spanske alpestenbuk.
I vil også kunne finde endeløse gastronomiske lækkerier ved Malagas kyst. Små fisk (ansjoser, rød multe, makrel, blæksprutte og babyblæksprutte) serveret stegt er den kendetegnende ret i køkkenet, der er karakteriseret af retternes simple præsentation og fantastiske smag. Rejerne fra bugten, muslingerne og de kogte eller grillede rejser fra Dublin Bay har alle en helt unik smag.
Lidt længere væk fra kysten - inde i provinsen, finder I lækkert kureret kød og hjertelige retter. Der er uendeligt mange opskifter på gazpacho (kold grøntsagssuppe) i Malaga: ajoblanco (med hvidløg og mandler), porra antequerana, gazpachuelo (med fisk)... De lokalt-producerede vine, lavet af rosiner og muscateldruer, og den søde Pedro Ximénez vin er internationalt kendt. Et helt univers af smage kan nydes på turen rundt i denne fantastiske provins, som kan virke som et endeløst hav af fantastiske eventyr og oplevelser!