Costa Brava

Placeret i det nordøstlige Spanien med Middelhavet i østen.

Den smukke juvel er først og fremmest kendt for de enestående strande og fantastiske klippekyst. Den hårde og fristende kystlinje har gennem århundre tiltrukket kunstnere og andre kendte hvilket man godt forstår.

Costa Brava

Placeret i den nordøstlige del af Spanien med den franske grænse til nord og Middelhavet i østen samt Aragonens samfund mod vest. Den hårde og fristende kystlinje har gennem århundre tiltrukket kunstnere og andre kendte hvilket man godt forstår, når man lærer de internationalt kendte landsbyer såsom Tossa de Mar, Cadaqués, L’Escala at kende.

Hele området er delt ind i 3 små områder. Først er der kystregioner Costa Brava, herefter hele indlands regionen og sidst men ikke mindst det bjergrige område i Gerona Pyrenæerne. Kystlandskaberne veksler mellem at være natur reservaterne Aigüamolls de L’Empordà, Cap de Creus og vulkanområdet La Garrotxa. De nordlige grænser er i Catalan Pyrenæerne, hvis ski resorts er perfekte til sne turismen. 

Provinsen er også kendt for at være hjem til de tre mest repræsentative museer for værkerne lavet af den surrealistiske maler Salvador Dalí, nemlig Portlligat House-Museum, Púbol slottet og Dalí Theatre-Museum i Figueres. Diversiteten i Gerona provinsen er enorm, tag for eksempel den pragtfulde region i Pyrenæerne med de snedækkede bjerge og de gamle byer der er placeret op ad smaragd dale eller langs de majestætiske snedækkede bjerge. Eller tag en tur til Middelhavet og Costa Brava med de smukke strande og bugter af krystalklart vand og fyrretræs beklædte bakketoppe med baggrund. Derudover er der indlandets landskab der er fyldt med afgrøder, solsikker og skovområder samt charmerende landsbyer. Endelig er der det historiske centrum i provinsen - Gerona by.   

Gerona by er delvist omringet af en imponerende byvæg og det karakterfulde interiør er dejligt med hyggelige pladser, brostensbelagte gader og en overflod af historiske monumenter og bygninger. En dag i Gerona ikke er hektisk, og byen har et afslappende miljø, hvor I kan få lidt lokal sightseeing og der er et fantastiske udvalg af restauranter, cafeer og butikker. Det gamle kvarter er bygget på en befæstet bakke og en del af de murede fæstninger eksisterer stadig, og det moderne kosmopolitiske Gerona spredes ud over sletten omkring de gamle fæstninger. 

Det smukke naturlandskab i denne region tager næsten vejret fra jer og mange mennesker kommer her for at stå på ski. Men glem ikke at der er en anden side til Pyrenæerne med dens rustikke charme og en skøn helårsdestination for jer der elsker det rustikke og økoturismen. 

Højdepunkter i den lokale gastronomi inkluderer produktionen fra de frugtbare landbrugsarealer i Empordá regionen og fisk fra byer såsom Palamós. Områdets internationalt kendte restauranter såsom El Bulli, hvor den mest anerkendte kok Ferran Adria kan findes i byen Roses i Costa Brava, og det er sikkert at sige at Gerona er velkendt for sit køkken. Saftig fisk og skaldyr kombineret med friske råvarer, hvoraf meget af det er organisk fra det indre landskab. Det lokale køkken er rigt og adskiller sig fra det man kender. Særligt lækkert fra regionen er de vilde champignoner, ost, and, gås, hummer, ansjoser og rejer, for ikke at glemme specialiteter som gås med pære og Palamos røde rejer.

 

Lloret de Mar

Hovedstaden i Costa Brava ligger 70 km nord for Barcelona og er en af de største og livligste ferieresorter på kysten. Byen har virkelig givet sig selv nyt liv, der satser på kvalitets turisme og f.eks. Reformerer mange hoteller til at være kun for voksne. Denne tidligere fiskerby har fem hovedstrande der er vedholdte med krystalklart vand langs den 7 km lange kystlinje. Landsbyen har en stor gammel bydel der er fyldt med små butikker, cafeer og hyggelige restauranter. Der er nogle fantastiske vandreruter både langs kysten og i indlandet, som er populær for både mountainbike kørere, løbere og folk på hesteryg.

Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.