Barcelona

Enestående arkitektur, fantastisk kultur, hyggelige gader og spændende bygninger.

Spaniens næststørste by - Barcelona er lige noget for jer der vil have en dejlig kulturferie og samtidig slappe af i Spaniens skønne sol

Oplevelsesrig storby

Barcelona er en fascinerende og fortryllende kystby, hvor I kan opleve grænseløs kultur, fabelagtig arkitektur og en førsteklasses kulinarisk oplevelse. Byen arkitektoniske skatte spænder sig 2000+ år gennem tårnhøje tempelbygninger og gamle by vægge eller I kan slentre en tur i de skyggefulde gader i det gotiske kvarter, forbi rolige pladser og tårnhøje katedraler fra det 14. århundrede. I andre dele af byen blomstrer modernismen, da byen også længe har givet inspiration til kunstnere som Dalí, Picasso og Miró, hvis værker ses i stor grad i byen utallige museer. 

Læs mere
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.

I Barcelona kan I blandt andet opleve:

  1. Basilica de la Sagrada Familia

En af Europas mest ukonventionelle kirker og det mest berømte syn i Barcelona. Den UNESCO-listede Basilica de la Sagrada Familia ligger i den nordlige del af byen, hvor den dominerer sine omgivelser med de 18 tårne, der skyder højt over alle andre monumenter. I 1883 blev Antoni Gaudí bestilt til at designe basilikaen i en neo-gotisk stil, men i stedet for at følge planerne kreerede han et signatur eksempel på hans berømte surrealistiske Art Nouveau arkitektur. Han havde ingen faste ideer og foretrak at ændre og tilføje til planerne som arbejdet gik fremad. Selvom Gaudí havde forudsagt at det ville tage mellem 10 og 15  år at bygge kirken, blev den aldrig færdig. Der er ingen der ved om, eller hvornår, dette hovedværk af den vigtigste catalanske arkitekt nogensinde bliver færdig. Besøgende ser først den overdådige udsmykning med den ekspressive ‘Fødselsfacade’ der viser Jesu fødsel og den stemningsfulde ‘Passionsfacade’ der illustrerer Jesu lidelse, død og opstandelse. Lige så smuk er der også indendørs i de enorme rum som er 90 meter langt og 60 meter højt. Loftet glimter med overdådige dekorative detaljer og farverige glas vinduer tillader det æteriske lys at flyde ind. 

  1. Barri Gòtic (det gotiske kvarter)

I 2000 år har det gotiske kvarter været det spirituelle og sekulære centrum af byen. Relikvier fra gamle romerske bygninger kan stadig findes her, men det er middelalderen der er bedst repræsenteret i de historiske monumenter, som I vil finde mange af i dette kvarter. Den middelalderlige katedral, der står på Monte Tabor, det højeste punkt i bymidten er et mesterværk af gotisk arkitektur. Det gotiske kvarter er også stedet hvor Christopher Columbus blev budt velkommen af katolske herskere efter sin første rejse til Den Nye Verden, og siden det 14. og 15. århundrede har byens administration haft sæde her. Gå en tur gennem denne skønne labyrint af brostensbelagte gader med atmosfæriske sideveje hvor I kan nyde denne magiske trafik-fri middelalder verden. Oplev billedskønne stille pladser som bliver bragt til live af lyden af folk der snakker, griner eller spiller på deres spanske guitar. Blandt de indbydende små butikker og restauranter kan I i det gotiske kvarter også finde Picasso museet og Placa del Rei, en plads hvor der af og til afholdes udendørs koncerter. 

  1. Casa Mila (La Pedrera)

I Eixample kvarterer der ligger lige ed den elegante boulevard Passeig de Gràcia er den UNESCO-listede Casa Milà den mest berømte sekulære bygning. Casa Mila er også kendt som “La Pedrera” som kan oversættes til “Stenbruddet”, dette navn skyldes at bygningen ligner et åbent stenbrud. Indgangen til denne spektakulære bygning er på Carrer de Provenca, hvor I skal gennem en imponerende smedejernsport der fører jer til den indre gårdsplads. I kan gå en tur på tagterrassen for at se nærmere på de underligt formede mosaik besmykkede skorstene, der pynter bygningen. På taget bliver I også belønnet med en smuk udsigt over byen, med udsigt helt til Basilica de Sagrada Familia i baggrunden.