Doha

Doha ligger i Qatar ved den Persiske Golf

Placeringen ved Den Arbiske Golf er måske det største aktiv, der bedst kan opleves ved at tage en spadsertur langs Corniche havnefronten.

Doha

Doha byder på et hav af attraktioner og muligheder for at få nye oplevelser på kontoen. Doha ligger i Qatar ved den Persiske Golf. Køb en pakkerejse eller en kombinationsrejse og oplev området på tætteste hold. Top Tours hjælper dig med at sammensætte den rejse, som opfylder dine ønsker.

I betragtning af at Doha ikke var mere end en oase i ørkenen for mindre end 100 år siden er der kommet flere turistattraktioner over kort tid, og shoppingmæssigt er byen helt på samme niveau som Dubai.

Nogle af de populære turistattraktioner er Doha fort, Det Etnografiske Museum og Qatar National Museum. For lutter afslapning er Palm Tree Island, med sine strande og forlystelser meget besøgt af lokale familier og turister.
Mere moderne attaktioner omfatter junglen af imponerende skyskrabere, der skyder op over hele byen, som følger Dubais plan for udvikling.

Uden for byen er der en række dagsture, som de der har et par dage til rådighed kan opleve. Disse omfatter Dune-Bashing, ture rundt i det fejende ørkensand eller krydstogter på de traditionelle D-how der tager en rejse tilbage i tiden.

Læs mere
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.

Attraktioner:

Corniche Denne eksotiske 7 km. lange gangbro er en tur værd. Det er businessfolk der tager væk fra kontoret en tid, unge og turister der flokkes for at nyde udsigten og den varme vind fra Den Persiske Golf.

The Pearl  Doha´s perle er svar på Dubais banebrydende kunstige øer. The Pearl er et enormt ambitiøst projekt der vil omdanne 32 km. ny kystlinje og skabt 985 hektar indæmmet areal, når det er helt fuldendt. The Pearl kaldes også for Riviera Arabia (ligesom den franske Riviera)

Qatar National Museum Dette nyligt udvidede museum kaster lys over byens historie fra dengang til i dag. Højdepunkter inkl. traditionelle dragter, overdådige smykker og den maritime del med en D-how. Selve museet er et fint eksempel på Islamisk arkitektur, som stammer fra 1912.

Etnografiske Museum Museet har til huse i en af de mest attraktive bygninger i Doha, et gammelt vindtårn, der går så langt tilbage som 1935, en evighed i en sådan en moderne storby. Denne dejlige gamle bygning leder tanken hen på et Doha, der eksisterede før opdagelsen af olie og den hastige udvikling af emiraterne og dens lille smule af udstillingsgenstande gør et forsøg på at gøre det samme. Gratis entré.

Doha Fort Doha Fort »Al Koot", som det ofte kaldes lokalt, er et robust gamle fort, der blev bygget i maurisk design. Det er en af byens få historiske bygninger og er et besøg værd. Med en beskeden udstilling af kunst og kunsthåndværk lyser det op indvendigt. Gården er også et behagelig sted at slappe af ved springvandet på en varm dag. Gratis entré. 

Palm Tree Island Dette er et fantastisk sted at slappe af i Doha, en ø der er anvendt til afslapning lige ud for kysten. Tag en båd over og på fem minutter er den moderne by blevet erstattet af en afslappet verden af strande, swimmingpools og restauranter. En fin gågade kan også oplevles på Palm Tree Island, hvilket gør stedet til meget populært som en oase for familier, både lokale og udenlandske. Fem minutters gang fra molen i nærheden af Sheraton Doha Hotel & Resort på Corniche. Entré.

Al Shaqab Stud Al Shaqab Stud
For heste elskere er dette byens største attraktion, en chance for at komme helt tæt på Emir Sheik Hamad Bin Ali Al Thanis berømte heste. Ture til Al Shaqab giver chancen for at se en af de ultra dyre heste i trav rundt om den berømte grund. Entré. 

Shopping Når I skal shoppe i Doha står valget hovedsagelig mellem de mere atmosfæriske gamle traditionelle souks eller ultra moderne airconditionerede indkøbscentre, der er dukket op i og omkring byen. Shoppingcenterene er helt unikke her, og nogen af dem kan der sejles ind i, her findes tivoli og meget mere. Priserne er meget konkurrencedygtige - se evt mere her: Villaggio

The Mall på D ringvejen og Landmark Mall på Al Shamala Road, er to af de mest populære indkøbscentre. Andre malls omfatter Det Kongelige Plaza (Al Sadd Street) og Hyatt Plaza (Al Waab Road). Du kan finde designer navne på Alfardan Center, Grand Hamad Street, mens City Center Mall på C Ring Road, hævder at være en af de største indkøbscentre i regionen og kan nemt sluge en halv dag.

Er I mere til shopping i de traditionelle souks, er der også gode muligheder for dette i skønne Doha. De mest tiltalende souks omfatter Gold Souk på off Grand Hamad Street, Souk Al-Jabor på Al Ahmed Street, som sælger lædervarer og Souk Waqif på Souk Waqif Street, som er specialiseret i parfume, krydderier, og traditionelle Qatari kjoler.

Indkøbscentre har åbent lørdag til torsdag 10.00-22.00 og fredag 14.00-22.00, mens souks har mere uregelmæssige åbningstider.