Lissabon

Portugals hovedstad Lissabon har en hel masse at byde på

Portugals hovedstad Lissabon har meget at byde på både til jer der vil på storbyferie og opleve kultur eller shoppe løs, og til jer der bare har lyst til at komme ned og slappe af på en solseng på stranden og nyde lyden af bølgerne der slår ind mod kysten.

Lissabon

Der er en masse spændende bydele at opleve i skønne Lissabon, så I skal ikke bekymre jer om at kede jer. I kan starte med en tur til den smukke gamle bydel - Alfama, hvor I kan bruge flere timer på at gå rundt i de labyrint-lignende gader til lyden af fadosang, fortab jer selv I de smalle stræder, og pas på I ikke bliver alt for fristet af de mange hyggelige små butikker der ligger rundt omkring, hvor I kan købe souvenirs og brugskunst. Når I bliver trætte i benene af at gå op og ned i Alfama, kan I tage et hvil på Rossiopladsen i Baixa kvarteret, på den fine plads kan I se damer i deres farverige blomsterbutikker, samt gader fyldt med butikker med traditionelle paraplyer, hatte og meget mere. Når I sidder kan I prøve en “bifana”, en portugisisk specialitet, som er en bolle med svinekød i, og skylle efter med den traditionelle portugisiske kirsebærlikør Ginjinha. 

Læs mere
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.

Hvis I kommer til at føle at der er meget op-ad-bakke, ned-ad-bakke når I går rundt i Lissabon har I helt ret - byen er nemlig bygget på 7 høje, hvilket naturligvis gør, at der er en del bakker når man bevæger sig rundt i byen. Hvis I vil opleve hele byen uden nødvendigvis at blive øm i benene dagen efter kan I tage en tur rundt med sporvognen. Særligt sporvogn E28 er populær blandt både turister og lokale - da den kører en skøn rute omkring centrum og Alfama. Der er over 30 stop på turen, så I kan selv vælge hvornår I har lyst til at stå af, og opleve byen til fods. Fra start til slut varer turen ca. 40 minutter, og I kører gennem bydelene Baixa, Alfama, Garça og Estrela. På turen med sporvognen kommer I også forbi et must-see i Lissabon, nemlig byens ældste kirke Sé Cathedral. Kirken er en af byens vigtigste monumenter, og er særligt smuk når den sene aftensol kaster gyldne stråler på kirkens mure. 

Når solen går ned, og I begynder at blive sultne kan I tage en tur til Barrio Alto kvarteret, der er fyldt med hyggelige spisesteder, barer og diskoteker. Hvis I vil spise med de lokale, skal I vente med at tage ud til omkring kl. 21. Der er massere liv i gaderne, så I bliver sikkert overraskede, hvis I tager derhen igen om formiddagen dagen efter, for at kigge ind i det galleri I opdagede på vej til restauranten aftenen forinden, og gaderne er helt stille. Kvarteret ændrer virkelig karakter fra dag til nat, og det er også sjovt at opleve!