Vientiane

Fransk kolonistils-stemning og saffranklædte munke

Brede boulevarder med skyggefulde Frangipani-træer, gyldne templer og gode restauranter. Vientiane er ikke kun Laos' hovedstad, men samtidig en rolig og behagelig by at opholde sig i.

Vientiane

Byen har flere vigtige buddhistiske templer samt et utal af charmerende caféer, hvor du nemt kan hvile ud efter timers tempel-sightseeing, spa-behandlinger og silke-shopping.
Vientiane blev formentlig startet af Khmernerne, men koloniseret af franskmændene og udnævnt til hovedstad i 1899. Efter anden verdenskrig forlod Frankrig Laos og en borgerkrig opstod i 1975. Siden Sovjet Unionens fald i 1991 åbnede grænserne til Laos sig for omverdenen, og selvom der er sket en hel del lige siden, er det heldigvis ikke gået lige så stærkt for Vientiane som andre byer i Sydøstasien.

Oplev Vientiane i Laos
Ønsker du at opleve en bid af det oprindelige Østen, som Laos i høj grad stadig kan byde på, kan det være fint, at tage sig en lille vandretur i udkanten af byen, hvor de lokale synes endnu mere imødekommende og smilende. Laos hovedstad Vientiane er forfriskende overskuelig, og du kan gå rundt til stort set alt. Blandt de vigtigste seværdigheder er den gyldne Stupa Pha That Luang, der er Laos vigtigste symbol. Pha That Luang er symbolet på buddhisme og den laotiske suverænitet. Wat Si Saket er Vientianes ældste overlevende tempel, bygget mellem 1819-1824. Og når du er blevet tempel-træt, kan du evt. tage på en tuk tuk-safari rundt i byen, eller du kan tage på cykel- eller kajaktur ved Mekongfloden.

Vientiane er placeret på Mekong-flodens bred, og dermed er det oplagt, at du tager på et spændende flodcruise. På et cruise er det muligt at opleve et rigt dyreliv, og her kan du blandt andet få øje på både sjældne tigerarter og antiloper, samt mere end 1000 forskellige fiskearter. Den berømte flod krydser landene Kina, Thailand, Burma, Vietnam, Cambodja og Laos, og er den 12. længste flod i verden. 

Laos er desværre kendt for at være ”verdens mest bombede land”, og for at mindes de mange uskyldige der døde, er der oprettet et intimt museum i Vientiane, der hedder COPE. Er du derfor en smule historieinteresseret, er du nødt til at opleve dette museum. Når du er færdig på museet, bør du slå vejen forbi Buddha-parken. Her kan du tage på en unik sightseeingtur i den enestående park fyldt med Buddhaer, der for nogen fungerer som et religiøst helle, imens det for andre blot er en park, hvor lokale og turister kan slappe af. Uanset hvad er det en spændende oplevelse, du ikke må gå glip af. 

Ud over masser af skønne seværdigheder, så kan du også altid få meget ud af bare at slentre en tur rundt i byen. Er du vild med asiatisk mad, vil Vientiane heller ikke her skuffe dig. Er du nysgerrig efter at vide mere, så kan du altid kontakte os for yderligere information omkring vores rejser. Vi sidder klar til at hjælpe dig, og vi glæder os til at skræddersy din drømmerejse.
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.