Oman

Oman grænser op til UAE, Saudi Arabien og Yemen

Bare to timers kørsel fra sprudlende Dubai ligger Oman. Et smukt land med masser af attraktioner for både naturelskerene og de kulturelt interesserede.

Oman

Oman grænser op til UAE, Saudi Arabien og Yemen. Den strategiske beliggenhed ved Den Arabiske Gulf og hormuz-strædet har spillet en central rolle i mange konflikter i området. Landet har dog formået at undgå at blive koloniseret.
Omanierne er et stolt folkefærd med en fortid der vidner om visdom, mod, heroisme, kærlighed og hengivenhed til fædrelandet, hvilket skinner igennem når man ser de mange slotte, forter og muséer, der på fremragende vis viser Omans forskellige historiske epoker.

Muscat, der ofte omtales som Arabiens Juvel, er en overraskende grøn by, i betragtning af at være hovedstad i en ørkenstat beliggende midt i et bjergområde. Muscat, og Oman som helhed er en attraktiv destination at rejse til. Tursitvenlig og fremfor alt sikker.

I muscat bør I opleve den smukke Sultan Qaboos Grand Mosque, en af de største moskeer i Mellemøsten og Bait Al Zubair Museum, som udstiller rigdomme fra Omans historie. Også middelalderfortene Jalali og Mirani er spændene seværdigheder.
I bør heller ikke snyde jer selv for souqerne - de lokale markeder der skal opleves. Besøg fx. Muttrah Souq i den gamle del af Muscat. Et arabisk marked hvor man finder guld, krydderier, broncestatuer, T-shirts, smykker og den traditionelle kurvede daggert - kahnjar. Flere af souqerne kan i komme til via strandpromenaden.

Oman byder på yderst fine naturoplevelser. Hvide sandstrande så langt øjet rækker og gyldne sandklitter der omgiver palmekransede oaser. Bjergrige områder der gemmer på talrige wadier - dale og laguner der på fantastisk vis opretholder deres lukkede økosystemer.
De smukke landskaber opleves bedst ved en tur i firehjulstrækker så man kan komme lidt væk fra alfarvej.

Læs mere
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.

Ture fra Oman:

2 dage/1 nat skildpadde tur / turtles by night

Vi kører fra Muscat ved 8-tiden om morgenen i 4-hjulstrækker ad den smukke kystvej til Ras Al Junaiz. Herfra fortsætter vi til Quriyat hvor der er gode chancer for at se flamingoer og ørne. Vi besøger de smukke Wadi Arabayeen med sinedybe oaser imellem daddelpalmerne, og drypstenshulen Bimah Sinkhole. Efter frokost på Sur Beach Hotel fortsætter vi til Ras Al Junaiyz, et fristed for de grønne havskildpadder, hvor vi tjekker ind på vores hotel. Efter aftensmad på hotellet kører vi en kort tur til forskningscentret hvor vi sammen med en guide tager på stranden og spotter de store skildpadder der kommer på land og lægger deres æg. Overnatning på Ras Al Hadd hotel.

Dag 2: Efter morgenmaden tager vi afsted til Wadi Bani Khalid. I bjergenes kløfter ligger små hyggelige landsbyer og vi tager en gå-tur. Det anbefales at have tyndt, behageligt tøj på og sko der er gode at gå i.
Vi fortsætter ud i ørkenen hvor vi kører ud til en beduinlejr hvor vi spiser frokost. Herefter returnerer vi til Muscat med ankomst ca. kr. 17.30
Priser fra kr 3.400 pr person ved minimum 2 personer.

Prisen inkluderer:
2 dage med engelstalende guide/chauffør.
Frokost dag 1 på Sur Beach Hotel, middag og morgenmad på Ras Al Hadd. Frokost på Al Sharqiyah Sands Hotel dag 2. Delt dobbeltværelse.

Vigtig: Forstyr aldrig skildpadderne som er ved at lægge æg, eller er på vej mod havet. Hold øje med nyudklækkede havskildpadder som har mistet orienteringen og led dem mod vandet. Efterlad aldrig affald på stranden. og vær stille omkring redderne og halskildpadderne.
Det er ikke tilladt at bruge blitz/lommelygte. De bedste billeder tages ca kl . 5.30. Tag tøj på i mørke farver. Turen anbefales ikke i maj.