INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Nordlys på den smukkeste sørejse

Nordgående sejlads fra Bergen til Kirkenes

Tag med på nordlysjagt ombord på Hurtigrutens ekspeditionsskib. Besøg den fortryllende Hjørundfjord og stå på Europas nordligste punkt på fastlandet ved Nordkap. Rejsen er inkl. 3 udflugter. 

In stock
Travel Code
HR-007

Det kan du glæde dig til

Tag med på en intet mindre end formidabel nordlysrejse langs Norges smukke kyst - den smukkeste kyststrækning i verden. Efter afrejse fra Danmark starter turen blandt historiske, farverige bygninger i Bergen, som er indgangen til de norske fjelde. Herefter følger 7 eventyrlige dage ombord på et af Hurtigrutens ekspeditionsskib, der fører dig sikkert fra havn til havn.  

På turen er der indlagt spændende og kulturelle udflugter, som er en fantastisk måde at opleve det kystnære Norge på. Du vil bl.a. komme på en historisk rundtur i Trondheim, hvor også den mægtige katedral Nidarosdomen findes. Også en bustur i Tromsø og en tur til Nordkap-plateauet er med i prisen. Der er også masser af tid til at gå rundt i de små byer og opleve den fantastiske stemning på egen hånd.

På denne rejse i oktober kommer du som noget helt særligt også til at sejle ind i den fortryllende Hjørundfjord, der slår benene væk under de fleste.
Rejsen er med fly fra Danmark tur/retur, helpension og en fantastisk sørejse på Hurtigrutens expeditionsskib. Vil du med? 

Ruten

Dagsprogram

Dag 1. Rejsens start i Bergen
Vi flyver fra Danmark til Bergen, der er indgangen til de norske fjorde. Bergen er blandt andet kendt for Bryggen, der er på UNESCOs verdensarvsliste. De fine træhuse toner op langs havkanten og sender tankerne tilbage til 1300-tallets Norge.

 

Dag 2. Ålesund og fjordene
Sejlturen går nordover til Ålesund, der brændte ned tilbage i 1904, men blev genopbygget i Jugendstil. Midt i byen kan du se fjeldet Aksla, der ligger 418 trappetrin fra centrum. Når vi sejler væk fra Ålesund, sejler vi ind i ægte vikingeland mod vest, hvor store vikingehøvdinge tidligere regerede.
Hurtigruten sejler som de eneste ind i den 33 km lange Hjørundfjorden, der regnes som en af verdens smukkeste. Det er en lille fjordperle omkranset af spidse bjergtoppe, små bygder, fjeldgårde og uberørt natur. De aktive kan tage på udflugt til fjeldet, hvor de mest fantastiske udsigter venter.

 

Dag 3. Kongernes by: Trondheim
Trondheim er midt-Norges hovedstad med sin pragtfulde Nidaros Domkirke, der stadig er hovedmålet for mange pilgrimsrejsende. Besøg den gamle bydel, Bakklandet, med velbevarede og gamle farverige træhuse, inden vi sejler videre mod nord. Det tager ca. 20 minutter, hvis du ønsker at gå en tur ind til byen på egen hånd.

 • Udflugt: Denne tur er inkl. udflugt i Trondheim. Vi kører i bus fra kajen til Nidaros-domen med gravmælet over Olav den Hellige, der er Norges skytshelgen. Efter besøget i den smukke middelalderkirke kører vi tilbage til havnen, hvor vi krydser den gamle bybro med den røde port og kommer ind i bydelen Bakklandet.

 

Dag 4. Polarcirklen og Lofoten. 
En af dagens højdepunkter er at krydse polarcirklen, inden Hurtigruten ankommer til Ørnes. Det er første dag i det arktiske farvand, og i løbet af aftenen ankommer Hurtigruten til Svolvær – også kaldet Lofoten. Lofoten regnes også som en af turens store højdepunkter med sine majestætiske fjelde, der gemmer små fiskelandsbyer og hvide sandstrande. Hold øjnene mod himlen, da der er gode chancer for nordlys her.

 

Dag 5. Trømsø: porten til Ishavet
I løbet af natten sejler vi gennem det smalle Raftsundet. Hurtigruten har et stop i Harstad, inden turen fortsætter via Finnsnes til den arktiske hovedstad, Tromsø. Her møder vi det sydgående Hurtigruten-skib. Tromsø er en smuk by med et levende kulturliv. Byen er omgivet af fjelde, fjorde og øer og har det kendte landsmærke, Ishavskatedralen, der bestemt er et besøg værd.

 • Udflugt:Vi tager på udflugt i Tromsø, inkl. entré til Fjellheisen og Ishavskatedralen. Vi skal en tur med svævebanen "Fjellheisen", som tager os 421 meter over havoverfladen til Storsteinen. Herfra kan man beundre en spektakulør panoramaudsigt over Tromsø og tage en kort gåtur på fjeldplateauet. Derudover skal vi besøge Tromsøs vartegn Ishavskatedralen, hvor det spidse tag giver associationer til et isbjerg. Kirken er kendt for sine store og farvestrålende glasmosaikker, der er Europas største. Efter besøget kører vi tilbage til skibet, hvor vi vil have lidt tid på egen hånd, inden vi sejler videre. 

 

Dag 6. Honningsvåg og Nordkap
Rejsen går i dag til Honningsvåg, der også er kendt som indgangen til Nordkap, der er det nordligste punkt på europæisk fastland. Vi sejler gennem Lapland, hvor Hurtigruten passerer klippeformationen Finnkjerka og fiskelandsbyen Køllefjord, hvor det er muligt at møde de lokale samere. Eksperter siger, at der er bedst mulighed for at opleve nordlyset her længst mod nord, så vi er håbefulde.

 • Udflugt: Honningsvåg ligger på den sydlige del af øen Magerøya, og dagens udflugt bringer os til Nordkap-plateauet, som vikingerne kaldte verdens ende. Det tager omkring en time at køre derud, og undervejs kan vi nyde et storslået landskab. Entré til selve Nordkaphallen er også inkluderet, og her kan du blandt andet se en film, der skildrer de fire årstider på selve klippen.

 

Dag 7. Kirkenes - 500 km nord for Polarcirklen
Udsigten og havet bliver mere dramatisk, når vi sejler mod Kirkenes. Kirkenes ligger kun få kilometer fra den russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Vi bor centralt i Kirkenes, som gør det oplagt at udforske byen på egen hånd. (Der er ikke aftensmad inkluderet efter ankomst til Kirkenes).


Dag 8. Hjemrejse
Efter en god morgenmad på hotellet, tager vi flyet tilbage til Danmark.

Skibet og kahytter

På denne rejse indkvarteres du i din valgte kahytstype ombord på et af de renoverede ekspeditionsskibe, der bl.a. har en fantastisk udsigt fra panoramasalonerne og jacuzzi på dækket. Ombord lægges der vægt på afslapning og opdagelse og ikke på kommerciel underholdning, som ellers ofte er en del af konventionelle krydstogter. Skibet har et omfattende program med tilbud til alle rejsedeltagere. 

Et ekspeditionsskib betyder, at der om bord vil være et ekspeditionsteam, som tager dig med på en mere aktiv rejse, hvor de laver foredrag og aktiviteter undervejs. De øvrige deltagere på krydstogtet kommer fra mange forskellige lande, ligesom besætning og øvrigt personale ombord er internationalt, og arbejdssproget på båden er derfor primært engelsk.  

Det er muligt at tilmelde en såkaldt "nordlysalarm" via telefonen i din kahyt, så du bliver alarmeret, når der spottes nordlys på himlen.

Alle kahytterne er uspecificerede, hvilket betyder, at kahytsnummer først tildeles ombord på skibet, og Ruby Rejser derfor ingen indflydelse har på placeringen af kahytterne. Nedenfor kan du læse nærmere om de enkelte kahytstyper.

 • Indvendig kahyt
  Denne kahytstype har intet vindue. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer.
 • Udvendig kahyt (evt. med begrænset udsigt)
  Denne kahytstype har en form for vindue - f.eks. et koøje. Der kan dog være enkelte kahytter, der har begrænset udsigt i form af en redningsbåd eller lignende, der skærmer for udsigten. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten. Dette er den mest populære kahytstype.
 • Arctic superior udvendig kahyt med dobbeltseng
  Denne kahytstype har et vindue. Kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet, og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er dobbeltsenge og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men også gerne vil nyde at opholde dig i kahytten.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 43: Startdato 21.10.2022 varighed 7 nætter

Fra 12.998,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse t/r fra valgte lufthavn (se mulige lufthavne og eventuelle tillæg under ”Bestil”)
 • Transfer til/fra lufthavn, skib og hotel i Norge
 • 7 dage ombord inkl helpension (morgenmad, frokost og aftensmad)
 • Sejlads ind i Hjørundfjorden
 • Udflugtspakke i 3 byer:
  • Udflugt i Trondheim inkl. entré til Nidaros-domen
  • Udflugt i Tromsø inkl. entré til Ishavskatedralen og kabelbanen
  • Udflugt til Nordkap-plateauet inkl. entré til Nordkaphallen
 • En nat på hotel i Kirkenes inkl. morgenmad
 • Dansk rejseleder

Skibe:

 • MS Nordkapp
Mulige tilkøbsudflugter:
Der er mulighed for at tilvælge flere udflugter undervejs på skibet. Udflugter er ikke inkluderet i prisen. Vi anbefaler, at du bestiller udflugterne på forhånd, da vi ikke kan garantere plads. Udflugter kan dog også købes og betales ombord på skibet.
Bemærkninger:

Deltagerantal er minimum 10 personer, der alle skal være tilmeldt senest 45 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Vi tager forbehold for ændringer i rejseprogrammet, fordi flere af aktiviteterne er vejrmæssigt afhængige.
Rejsen er arrangeret i samarbejde med Travelnorth. Vi gør opmærksom på at vi ikke kan give nordlysgaranti.
Ambassadør/tamkunderabatten kan ikke bruges ved Ruby Rejsers grupperejser.

NB! Bestiller du online trækkes depositum med det samme.

Gå til toppen af siden