INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Magisk nordlys langs Norges kyst

Nordgående sejlads fra Bergen til Kirkenes

Jagt nordlyset med Hurtigruten på verdens smukkeste sørejse. Inkl. i prisen er et besøg til Nidarosdomen i Trondheim, Ishavskatedralen i Tromsø og Europas nordligste fastlandspunkt ved Nordkap. 

In stock
Travel Code
HR-011

Det kan du glæde dig til

Hop med ombord på Hurtigrutens ekspeditionsskib, og jagt nordlyset langs verdens smukkeste kyststrækning. Turen starter i Bergen i det sydlige Norge, der er bedst kendt som indgangen til de norske fjelde. De næste 7 dage vil skibet bære dig sikkert op langs kysten og tage dig forbi høje fjelde, dybe fjorde og hyggelige havnebyer. Jo længere nordpå vi kommer, jo større er chancerne for at se nordlyset danse henover himlen.
Undervejs på turen er der inkluderet spændende udflugter, der sikrer, at du får et godt indblik i kystbyernes kultur, historie og daglige liv. Du har også mulighed for at gå rundt i de små byer og opleve den fantastiske stemning på egen hånd. Rejsen slutter i nordlige Kirkenes, der har den russiske grænse som nær nabo. Efter en dejlig overnatning på hotel i Kirkenes, går turen hjem til Danmark igen.

Denne nordlysrejse er med fly fra Danmark tur/retur, helpension og en fantastisk sørejse på Hurtigrutens expeditionsskib. Vil du med? 


Ruten

Dagsprogram

Dag 1. Rejsens start i Bergen
Vi flyver fra Danmark til Bergen, der siges at være indgangen til de Norske fjorde. Bergen er blandt andet kendt for Bryggen, der er på UNESCOs verdensarv liste. De fine træhuse toner op langs havkanten som et bevis på, at historien tilbage fra 1300-tallet fortsat lever. Skibet sejler først om aftenen.


Dag 2. Besøg i Ålesund
Sejlturen går nordover til Ålesund, der er det perfekte eksempel på en by med jugendstil. Ålesund er byen, der brændte ned tilbage i 1904, men blev genopbygget i Jugendstil. Midt i byen kan du se fjeldet Aksla, der ligger 418 trappetrin fra centrum. Når vi sejler væk fra Ålesund, så sejler vi ind i ægte vikingeland, hvor de store vikingehøvdinge regerede i en svunden tid.


Dag 3. Fjorde og kongernes by
Trondheim byder bl.a. på den flotte Nidarosdomen, der er en domkirke, som stadig er hovedmålet for mange pilgrimsrejsende. Byen har også en del velbevarede og farverige gamle træhuse, hvilket særligt ses i den gamle bydel Bakklandet.

 • Udflugt: Vi tager på udflugt i Trondheim, inkl. entré til Nidaros-katedralen. Vi kører i bus fra skibet til Nidaros-katedralen med gravmælet over Olav den Hellige, der er Norges skytshelgen. Efter besøget i den smukke middelalderkirke kører vi tilbage til havnen, hvor vi krydser den gamle bybro med den røde port.


Dag 4. Polarcirkelen og Lofoten
En af dagens højdepunkter er at krydse polarcirklen inden Hurtigruten ankommer til Ørnes. Det er første dag i det arktiske farvand på denne rejse, og i løbet af aftenen ankommer Hurtigruten til Svolvær – også kaldet Lofoten. Lofoten regnes også som en af turens store højdepunkter med sine majestætiske fjelde, der gemmer små fiskelandsbyer og hvide sandstrande. Hold øjnene mod himlen, da der er gode chancer for nordlys, når vi har krydset polarcirklen.


Dag 5. Tromsø, porten til Ishavet
I løbet af natten sejler vi gennem det smalle Raftsundet.  Hurtigruten har et stop i Harstad inden turen fortsætter via Finnsnes til den arktiske hovedstad Tromsø. Tromsø er en smuk by med et levende kulturliv. Byen er omgivet af fjelde, fjorde og øer, og med sit kendte landmærke Ishavskatedralen, som er et besøg værd.

 • Udflugt: Vi tager på udflugt i Tromsø, inkl. entré til Polaria, Fjellheisen og Ishavskatedralen. Vi starter rejsen syd for byens centrum, i oplevelsescenteret Polaria, som ligner isblokke, der er skubbet op på land. Her kan du lære mere om det arktiske dyreliv i og ved Barentshavet. Herefter tager vi en tur med svævebanen "Fjellheisen", som tager os 421 meter over havoverfladen til Storsteinen. Herfra kan man beundre en spektakulør panoramaudsigt over Tromsø og tage en kort gåtur på fjeldplateauet. Til slut tager vi til Tromsøs vartegn Ishavskatedralen, hvor det spidse tag giver associationer til et isbjerg. Kirken er kendt for sine store og farvestrålende glasmosaikker, der er Europas største. Efter besøget kører vi tilbage til skibet.


Dag 6. Honningsvåg og Nordkap
Rejsen går i dag til Honningsvåg, også kendt som indgangen til Nordkap, der er det nordligste punkt på europæisk fastland. Vi sejler gennem Lapland, hvor Hurtigruten passerer klippeformationen Finnkjerka og fiskelandsbyen Køllefjord, hvor det er muligt at møde de lokale samere. Eksperter siger, at der er bedst muligheder for at opleve nordlyset her længst mod nord, så vi er håbefulde.

 • Udflugt: Vi tager på udflugt til Nordkapplateauet, inkl. entré til Nordkaphallen. Skibet ankommer til Honningsvåg, som ligger på den sydlige del af øen Magerøya. Det tager omkring en time at køre derud, og undervejs kan vi nyde et storslået landskab. Entré til selve Nordkaphallen er også inkluderet, og her kan du blandt andet se en film, der skildrer de fire årstider på selve klippen. Udflugten bringer os til Nordkapplateauet, som vikingerne kaldte verdens ende. 


Dag 7. Kirkenes - 500 km nord for polarcirklen
Udsigten og havet bliver mere dramatisk når vi sejler mod Kirkenes. Kirkenes ligger kun få kilometer fra den Russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Vi bor centralt i Kirkenes, hvor der er tid til at udforske byen på egen hånd. (Der er ikke frokost og aftensmad inkluderet efter ankomst til Kirkenes).


Dag 8. Hjemrejse
Efter en god morgenmad på hotellet, tager vi flyet tilbage til Danmark.

Skibe og kahytter

På denne rejse indkvarteres du ombord på et af Hurtigrutens ekspeditionsskibe. Et ekspeditionsskib betyder, at der ombord vil være et ekspeditionsteam, som tager dig med på en mere aktiv rejse, hvor de laver foredrag og aktiviteter undervejs. De øvrige deltagere på krydstogtet kommer fra mange forskellige lande, ligesom besætning og øvrigt personale ombord er internationalt. Arbejdssproget på båden er derfor engelsk og norsk. Ombord lægges der vægt på afslapning og opdagelse, og skibet har et stort udvalg af spændende udflugter. 

Alle kahytterne er uspecificerede, hvilket betyder, at kahytsnummer først tildeles ombord på skibet. Ruby Rejser derfor ingen indflydelse har på placeringen af kahytterne. Nedenfor kan du læse nærmere om de enkelte kahytstyper. 

 • Indvendig kahyt
  Denne kahytstype har intet vindue. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer. 
 • Udvendig kahyt (evt. med begrænset udsigt)
  Denne kahytstype har en form for vindue - f.eks. et koøje. Der kan dog være enkelte kahytter, der har begrænset udsigt i form af en redningsbåd eller lignende, der skærmer for udsigten. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten. Dette er den mest populære kahytstype.
 • Arctic superior udvendig kahyt med enkeltsenge
  Denne kahytstype har et vindue. Kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet, og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er enkeltsenge og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men også gerne vil nyde at opholde dig i kahytten. 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Magisk nordlys langs Norges kyst
Jeg accepterer Top Tours' Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Top Tours må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Top Tours' nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse tur/retur fra valgte lufthavn (se mulige lufthavne og eventuelle tillæg under ”Bestil”)
 • Transfer til/fra lufthavnene i Norge
 • Sejlads ombord på ekspeditionsskib inkl. helpension (morgenmad, frokost og aftensmad)
 • Udflugtspakke i 3 byer:
  • Udflugt i Trondheim, inkl. entré til Nidaros-katedralen
  • Udflugt i Tromsø, inkl. entré til Polaria, Fjellheisen og Ishavskatedralen
  • Udflugt til Nordkapplateauet, inkl. entré til Nordkaphallen
 • En nat på hotel i Kirkenes inkl. morgenmad
 • Dansk rejseleder

Skibe:
 • MS Nordnorge

Bemærkninger:
Rejsen gennemføres ved minimum 10 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 45 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen - vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Vi tager forbehold for ændringer i rejseprogrammet, fordi flere af aktiviteterne er vejrmæssigt afhængige.

Rejsen er arrangeret i samarbejde med Travelnorth. Ambassadør/stamkunderabatten kan ikke bruges ved Ruby Rejsers grupperejser. 

Vi gør opmærksom på, at vi ikke kan give nordlysgaranti.

 

Bestiller du online trækkes depositum med det samme.

Gå til toppen af siden

Loading...