INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Jagt nordlyset med Hurtigruten

Sydgående sejlads fra Kirkenes til Bergen

Tag med på et arktisk eventyr fra Kirkenes til Bergen ombord på et af Hurtigrutens ekspeditionsskibe i jagten på det magiske nordlys. Rejsen er med fly tur/retur og dansk rejseleder. 

In stock
Travel Code
HR-004

Det kan du glæde dig til

Dette eventyr starter 500 km nord for polarcirklen! Efter afrejse fra København ankommer vi nemlig til Kirkenes, der ligger tæt på den russiske grænse. Herfra tager vi på guidet tur ud i polarmørket på jagt efter det fortryllende nordlys - aurora borealis.

Vi vil de efterfølgende 6 dage bo ombord på et af Hurtigrutens ekspeditionsskibe, hvor vi skal på en betagende sørejse ned langs den norske kyst. Vi krydser polarcirklen og oplever så småt lyset vende tilbage i dagstimerne, men bevarer stadig gode muligheder for at se nordlyset i aftentimerne. Undervejs vil der være mulighed for at komme på spændende udflugter. Du kan også vælge at gå rundt i de små byer på egen hånd og suge stemningen til dig.

Vi tilbyder rejsen til dig med fly fra København tur/retur, transfers, guidet tur til den russiske grænse, skønt hotel i Kirkenes, hyggelig kahyt og helpension ombord på skibet.

Vil du med?


Ruten

Kort for strækningen fra Kirkenes til Bergen

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Kirkenes

Efter ankomst til Kirkenes befinder du dig nu ved porten mod øst. Du er længere mod øst end både Istanbul og st. Petersborg, og der er ikke mange kilometer til den russiske grænse. Det ses bl.a. ved at skiltene både er på norsk og russisk. Der vil være transfer til hotellet, og du har resten af dagen på egen hånd. 

Dag 2. Udflugt til den russiske grænse

Du har dagen på egen hånd, inden vi om aftenen tager ud i polarmørket mod den russiske grænse på jagt efter det betagende nordlys. Vores lokale guide i Kirkenes har kigget på prognoserne for den magnetiske aktivitet og udflugten varer ca. 4 timer. Efterfølgende bliver vi kørt til hotellet, hvor du kan slappe af og få en god nats søvn.

 

Dag 3. Ombord på Hurtigrutens ekspeditionsskib

Dagen starter med en lækker morgenmad på hotellet i Kirkenes, inden turen går mod havnen og ombordstigning på Hurtigrutens ekspeditionsskib. Du har endnu kun set en brøkdel af det, som Norges kyst byder på af oplevelser, og spændende eventyr venter forude. Du kan nyde en lækker frokost ombord på skibet, mens vi sejler ud fra Kirkenes på Varangerfjorden.
Med det vilde og utæmmede Barentshav som scene, når vi forlader Kirkenes, får du et godt indblik i den dramatiske kystnatur langt mod nord. Senere lægges til kaj i Vardø, hvor det første indtryk af kystkulturen venter. Vardø er en lille fisker- og handelsby med en gammel fæstning fra 1737. Vi sejler herfra videre til Båtsfjord og Berlevåg.

 

Dag 4. Den arktiske hovedstad og nordlys

Vi tager i dag afsked med Finnmarkens vildmark. Midt om natten lægger vi til i Mehamn. Luk ikke øjnene endnu, men tag i stedet varmt tøj på og gå med ud i polarnatten for at se om du kan spotte det magiske nordlys. Undervejs sejler vi forbi nogle af de mest nordlige fiskersamfund og på Fruholmen ligger Europas nordligste fyr. I Hammerfest kan du gå tur i det, der traditionelt kaldes “verdens nordligste by”. Sidste destination for dagen er Tromsø, hvor vi lægger til kaj tidsnok til, at du kan tage med på en udflugt til den spektakulære midnatskoncert i Ishavskatedralen. I og omkring Tromsø er der de bedste forhold til at spotte nordlys, så er vi heldige byder polarnatten også her på en fortryllende dans af nordlyset over den mørke stjernehimmel.

Anbefalede udflugter (tilkøb):

8B  Hammerfest - verdens nordligste by 
8C Midnatskoncert (Tromsø)

 

Dag 5. Harstad og dramatiske lofoten

Sov ikke for længe! For mange er det et af dagens højdepunkter at sejle i det smukke ørige Vesterålen til magiske Lofoten. Området er kendt for sit smukke landskab med høje fjelde, vild natur og charmerende små fiskevær. På udflugten "En smagsprøve af Vesterålen" kan du se den uberørte natur ved Harstad og Trondenes kirke, der er et af landets flotteste steder fra middelalderen. Bliver du ombord, kan du se kirken, når vi sejler mod Risøyrenna, der er en kun 7 meter dyb rende, der blev gravet for Hurtigruten i 1920’erne.
Vi fortsætter fra Sortland til Stokmarknes, hvor Hurtigruten blev grundlagt for mere end 120 år siden. På vej sydover ser det ud som om, at vi sejler lige ind i fjeldmuren, men der er en åbning mellem fjeldene ved Raftsundet, hvor vi kommer til den snævre Trollfjord. Da mørket er faldet på, kan vi ikke sejle ind i fjorden. Dagen slutter ved Svolvær – også kaldt Lofoten. Her kan du eksempelvis tage hen til Magic Ice, der byder på forskellige isskulpturer (ikke en del af Hurtigrutens udflugter).

Anbefalet udflugt (tilkøb):

9A En smag af Vesterålen 

 

Dag 6. Helgelandskysten og polarcirklen

Om morgenen krydser vi polarcirklen og forlader det arktiske nord, hvilket markeres med en ceremoni på dækket. At krydse polarcirklen er bestemt et af højdepunkterne på dagen. Linjen for polarcirklen er markeret med en globus på en lille ø, og vi samles alle på dækket, hvor der tilbydes smagsprøver på en skefuld tran, der er super sundt for kroppen. Tager du udfordringen op, får du lov til at beholde skeen og kan tage et ekstra lille minde med hjem fra din sejlads.
Helgelandskysten har utallige holme, frugtbare landbrugsområder og stejle fjelde. De magiske fjelde kommer på rad og række. Der findes mange myter og legender om denne del af kysten. På strækningen oplever du eksempelvis de syv søstre, der er mellem 910 og 1072 meter høje. Ifølge legenden blev de syv søstre til sten, fordi de glemte at gemme sig for solen.

 

Dag 7. Trondheim, de gamle byer og havet

Om morgenen ankommer du tidligt til Trondheim. Her kan du se Norges eneste katedral i gotisk stil – den mægtige Nidarosdomen. Hurtigruten sejler ud gennem Trondheimsfjorden, der er 170 km lang og op til 25 km bred. Vi sejler her forbi Munkholmen og tusindvis af øer, før vi lægger til kaj ved Norges klipfiskhovedstad, Kristiansund. Vi krydser herfra det åbne hav på vej videre til Molde.

Anbefalet udflugt (tilkøb):

11A Trondheim med Nidarosdomen 

 

Dag 8. Fra Ålesund til Bergen

Verdens smukkeste sørejse er snart ved sin ende. Inden rejsen slutter, når vi til Ålesund, Torvik, Måløy og Florø. Der tjekkes ud af kahytten, og du kan nyde den sidste del af kysten, inden vi lægger til i Bergen. Du har nu tilbagelagt ca. 1300 sømil med unikke og uforglemmelige kysteventyr. Ved ankomst til havnen er der transfer med bus direkte tilbage til lufthavnen, hvor du flyver hjem samme dag.

Skibe og kahytter

Efter vores første overnatning på hotel i Kirkenes, er skibet vores flydende hotel hele vejen frem til Bergen. Et ekspeditionsskib betyder, at der om bord vil være et ekspeditionsteam, som tager dig med på en mere aktiv rejse, hvor de laver foredrag og aktiviteter undervejs. De øvrige deltagere på krydstogtet kommer fra mange forskellige lande, ligesom besætning og øvrigt personale ombord er internationalt. Arbejdssproget på båden er derfor enten engelsk eller norsk. I din kahyt ombord kan du vælge at slå en "nordlys-alarm" til på din telefon, så du får besked, hvis der spottes nordlys på himlen.

Alle kahytterne er uspecificerede, hvilket betyder, at kahytsnummer først tildeles ombord på skibet. Ruby Rejser har ingen indflydelse på placeringen af kahytterne. Du kan vælge mellem følgende kahytstyper:

 • Indvendige kahytter
  Denne kahytstype har intet vindue. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer.
 • Udvendige kahytter (kan have begrænset udsigt)
  Denne kahytstype har en form for vindue f.eks. et koøje. Der kan dog være enkelte kahytter, der har begrænset udsigt fx ved en redningsbåd, der skærmer lidt for udsigten. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten. Dette er den mest populære kahytstype.
 • Arctic superior udvendige kahytter med dobbeltseng
  Denne kahytstype har et vindue. Kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er dobbeltseng og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men også gerne have mulighed for nyde udsigter ved at opholde dig i kahytten.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Jagt nordlyset med Hurtigruten
Jeg accepterer Top Tours' Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Top Tours må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Top Tours' nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse t/r fra valgte lufthavn (se mulige lufthavne og eventuelle tillæg under ”Bestil”) 
 • Transfer til/fra lufthavnene i Norge
 • To hotelovernatninger i Kirkenes inkl. morgenmad
 • 6 dage ombord på skibet med helpension (morgenmad, frokost, aftensmad)
 • Ophold i valgt kahytskategori (uspecificeret indvendig kahyt, udvendig kahyt eller Arctic superior kahyt)
 • Udflugt til den russiske grænse i Kirkenes
 • Dansk rejseleder

Skibe:

 • MS Kong Harald

Mulige tilkøbsudflugter:
Der er mulighed for at tilvælge flere udflugter undervejs på skibet. Udflugter er ikke inkluderet i prisen. Vi anbefaler, at du bestiller udflugterne på forhånd, da vi ikke kan garantere plads. Udflugter kan dog også købes og betales ombord på skibet. 


Bemærkninger:
Rejsen gennemføres ved minimum 10 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 45 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen - vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Vi tager forbehold for ændringer i rejseprogrammet, fordi flere af aktiviteterne er vejrmæssigt afhængige.

Rejsen er arrangeret i samarbejde med Travelnorth. Ambassadør/stamkunderabatten kan ikke bruges ved Ruby Rejsers grupperejser. 

Vi gør opmærksom på, at vi ikke kan give nordlysgaranti.

Gå til toppen af siden

Loading...