Det bedste af Sydvietnam med Anton Le som rejseleder

 • Afrejsested
  København
 • Destination
  Vietnam
 • Gyldig fra
  01-11-2019
 • Gyldig til
  30-04-2020
 • Varighed
  16 dage
 • Overnatning
  Hotel
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 15.498Kr.
Mærk Saigons historiske vingesus, oplev farverige templer og flydende markeder - og kom tæt på befolkningen og livet i Mekongdeltaet.
Træd i pedalerne, sejl ned ad floden eller transportér dig til fods gennem lotus- og rismarker til et privat rendez vouz hos guidens bedsteforældre. Lad dig inspirere af Anton Le's blændende historiefortælling - og oplev alt hvad Sydvietnam har at tilbyde på denne spændende rundrejse. Når du har oplevet Anton Le en enkelt gang, får du lyst til at prøve det igen.
Vi byder dig varmt velkommen!
 

Saigon (2 nætter) - An Binh Island (1 nat) - Can Tho (1 nat ) - Chau Doc (1 nat) - Saigon (1 nat) - badeferie (7 nætter)
 

Inkluderet i rundrejsen er:
 • Flyrejse til Saigon med flyskift t/r
 • Alle kendte skatter og afgifter på fly
 • Dansk rejseleder samt lokalguider dag 2 - 8
 • 6 overnatninger i delt dobbeltværelse under rundrejsen
 • 7 nætter på Allezboe Resort i deluxe gardenview værelse med daglig morgenmad
 • Alle entreer og ture som beskrevet i programmet
 • Alle transfers
 • Morgenmad alle dage
 • 3 x frokost
 • 2 x aftensmad

* Ikke inkluderet: 5 USD pr. person pr. dag til diverse drikkepenge til de lokale under rundrejsen.
 

Priser og afrejsedatoer:

2019:
08/11 fra kr. 15.998 

2020:
03/01 fra kr. 15.998
28/01 fra kr. 16.498
10/02 fra kr. 16.498
13/03 fra kr. 15.998

31/03 2020 - 31/12 2020 Kontakt os for pris ved at sende en forespørgsel her

* Enkeltværelsestillæg fra kr. 2.800
* Der er mulighed for forlængelse af ferien eller andre badedestinationer. Kontakt os for priser.
 

Dag-til-dag program:

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Dag 2: Ankomst til Saigon

Ved ankomst til Saigon bliver vi kørt til vores hotel, hvor vi lige får tid til at slappe lidt af, inden vi først på aftenen går ud i byen for at spise. Normal check-in er efter kl. 14.00, men er værelser klar får vi lov til at checke ind før.
Saigon var hovedstad i Sydvietnam fra 1954 indtil 1975. Og med sine ca. 10 millioner indbyggere er Saigon Vietnams største by og centrum for landets forretnings- og forlystelsesliv. En moderne med mange højhuse, der summer af liv næsten hele døgnet.

Dag 3: Saigon
Efter morgenmaden tager vi på formiddagsudflugt til Cu Chi tunnellerne.
Her kan man opleve de berømte tunnelgange, som blev skabt af vietcongerne under krigen mod franskmændene og i Vietnamkrigen.
Tunnellerne blev bygget i perioden 1940-60, er over 200 km lange og nogle steder i tre etager. Tunnelsystemet rummede bl.a. opholdsrum, køkken, kommandocentraler, lagerrum og hospitaler. Der bliver mulighed for at kravle rundt i tunnellerne, - dog i en turist-udvidet udgave.
Efter frokost kører vi tilbage til Saigon og undervejs besøger vi en lille privat rispapirfabrik samt gummiplantager.

Dag 4: Saigon – An Binh Island
I dag skal vi til Mekongområdet, Vietnams riskammer, hvor man høster ris 2-3 gange om året.
Vi kører 120 kilometer mod sydvest til Cai Be. På vej besøger vi et tempel for Cao Dai religionen, der er en farverig og unik vietnamesisk trosretning.

Fra byen Cai Be sejler vi op ad den travle Mekongflod og ind i de mindre kanaler . Der er mulighed for at sejle med robåde - hvor vi kommer tæt på landsbyens og bøndernes hverdagsliv.
Vi besøger flere små familieforetagender, der producerer bl.a. kokos-slik og popkorn, der laves af ris.
Og vi ser hvordan der handles frugt og grøntsager fra de mange både der sejler rundt, inden vi selv sejler videre til An Binh Island.
Vi checker ind hos Ms Daos familie hvorefter vi går på opdagelse og hilser på lokalbefolkningen.
Vietnam er kendt for et smagfuldt og varieret køkken og i aften står den på madlavningskursus med Ms. Dao som kokkeinstruktør. Ms. Dao og familien lærer os at lave et par vietnamesiske retter, som vi spiser bagefter.
Vi overnatter under rene, men simple forhold i traditionelle vietnamesiske hjem på An Binh Island.

Dag 5: An Binh Island - Chau Doc
Efter morgenmad sætter vi os på cyklerne og kører på opdagelse på An Binh Island.
Glade smil og vinkende børn er hyppige syn her i området, og en cykeltur er den helt rigtige måde at komme tæt på livet i Mekong-deltaet.
Vi siger farvel til familien og sejler videre til byen Vinh Long, hvorfra vi kører med bus til Chau Doc, der ligger tæt på den cambodjanske grænse.
Vi besøger Nui Sam (Sam-bjerget), der ligger 5 km fra Chau Doc. Det er et smukt, 270 højt sted med mange buddhistiske og daoistiske helligdomme.
På toppen af bjerget er der en fantastisk udsigt over egnen. På en klar dag kan man se Cambodia.
Herefter skal vi se Mieu Ba Chua Xu (gudinden Chua Xus tempel), der blev grundlagt i 1820´erne.
På festdage kommer mange lokale til templet, idet man mener at gudinden vil kunne bringe lykke og velstand.

Dag 6: Chau Doc – besøg i Anton Les bedsteforældres hjem - Can Tho
Vi begynder dagen med at sejle til Chau Giang, det er en Champas landsby. Cham-folket i Chau Giang er muslimer, der følger en mild udgave af islam.
Mange Cham-folk bor i pælehuse i vandet, hvor de skaffer til dagen og vejen gennem fiskeri og vævning.
Undervejs besøger vi en flydende fiskefarm.
Midt på formiddagen kører vi mod Can Tho. Undervejs har vi chancen for at komme helt ind på livet af ”den almindelige vietnameser”, når vi i landsbyen i Thot Not besøger Antons bedsteforældres hjem.
Bussen stopper ved hovedvejen, og vi går langs en smal sti gennem lotus- og rismarker.
Vi kommer til at tiltrække os opmærksomhed og overalt, hvor vi bevæger os, møder vi glade og imødekommende lokale vietnamesere. Vi får serveret kaffe og lærer lidt om vietnamesiske familieforhold.
Efter en hyggelig snak med Antons familie siger vi farvel, og går videre gennem landsbyen til vores ventende bus.
Vi kører herfra videre til Can Tho, der med sine ca. 800.000 indbyggere er Mekong-deltaets største by.

Dag 7: Can Tho - Saigon
Efter morgenmad skal vi på en bådtur på Mekong-floden til Sydøstasiens største flydende marked, Cai Rang.
Hver morgen fyldes floden med husbåde og longtailbåde med friske og farvestrålende frugter og grønsager.
Efter nogle herlige dage i Mekong-deltaet kører vi nu tilbage mod Saigon, med et stop undervejs for at se en risfabrik.

Dag 8: Byrundtur i Saigon - Phan Thiet
Efter morgenmad tager vi på byrundtur. Vi besøger blandt andet Uafhængighedspaladset, det tidligere præsidentpalads for den sydvietnamesiske præsident. Det var her en nordvietnamesisk tank den 30. april 1975 kørte gennem gitterporten og Viet Cong afsatte Sydvietnams præsident.
Senere skal vi se fotoudstillingen om Vietnam-krigen på det berømte Krigsmuseum, hvor billederne viser og dokumenterer krigens barske virkelighed.
Vi lægger også vejen forbi det gamle Posthus og Notre Dame katedralen. Efter frokost kører vi til byens største marked, Ben Thanh og vi slutter turen med at besøge en virksomhed der fremstiller lakarbejder.
Herefter kører vi ud til kysten og Phan Thiet, der regnes for Vietnams absolutte bedste strandområde. Turen tager ca 4-5 timer.

Dag 9 - 15:  Badeferie i Phan Thiet
Brug dagene ved pool og strand, eller benyt lejligheden til at spille på den lokale golfbane. Phan Thiet by byder også på
hygggelige markeder, hvor der kan gøres gode køb. En halv times kørsel fra hotellet ligger også et udtørret floddelta, der er kendt for sine store vandreklitter.
Er man til undervandsliv ligger der et dykkercenter i Phan Thiet, eller man kan vælge at leje en cykel på resortet og gå på opdagelse i lokalområdet.

Dag 15 - 16: Hjemrejse og hjemkomst
Kørsel til Saigons Tan Son Nhat lufthavn og en spændende rejse er ved at være ved vejs ende. Ankomst København næste morgen.
 

Antons historie
Antons barndom var flugt, fængsel og flygtningelejre. Et mareridt, der vendte, da han havnede i Danmark.
Anton er dansk-vietnameser. Han blev født i landsbyen Long Phu i det sydlige Vietnam. Efter Vietnamkrigen indførte den vietnamesiske regering en stram kommunistisk linje, som gjorde livet svært for mange vietnamesere i 70’erne og 80’erne. Derfor forlod Anton landet i 1989 i en alder af bare 12 år. Efter fire år i flygtningelejre i Malaysia, kom Anton til Danmark som bådflygtning i 1992.
Anton taler flydende dansk, engelsk og naturligvis vietnamesisk.
Han er uddannet som serviceøkonom, med speciale i turisme på det danske erhvervsakademi i Randers. Som dansk-vietnameser har han meget stort kendskab til Sydøstasien specielt Indokina (Vietnam, Cambodja og Laos). I 2005 besluttede han sig for at vende tilbage til sit fødeland for at arbejde som turistguide, efter 13  år i Danmark.
På rejsen kan du høre mere om Antons historie. Hvorfor og hvordan flygter man fra sit hjemland i så ung en alder? Hvordan kommer man videre efter fire år i en flygtningelejr? Hvad fik Anton til at vende tilbage til Vietnam?

 
 

Som altid skræddersyer vi gerne, forkorter - forlænger, op- eller nedgraderer eller kombinerer, som I ønsker det.

Kontakt os for andre muligheder på toptours@toptours.dk, tlf. 70 201 208 eller benyt nedenstående link for et uforpligtende tilbud.