Det bedste af Sydvietnam med Anton Le som rejseleder

 • Afrejsested
  København
 • Destination
  Vietnam
 • Gyldig fra
  10-03-2020
 • Gyldig til
  30-04-2021
 • Varighed
  16 dage
 • Overnatning
  Flere forskellige
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 15.490Kr.
Mærk Saigons historiske vingesus, oplev farverige templer og flydende markeder - og kom tæt på befolkningen og livet i Mekongdeltaet.
Træd i pedalerne, sejl ned ad floden eller transportér dig til fods gennem lotus- og rismarker til et privat rendez vouz hos guidens bedsteforældre. Lad dig inspirere af Anton Le's blændende historiefortælling - og oplev alt hvad Sydvietnam har at tilbyde på denne spændende rundrejse. Når du har oplevet Anton Le en enkelt gang, får du lyst til at prøve det igen.
Vi byder dig varmt velkommen!
 

Saigon (2 nætter) - An Binh Island (1 nat) - Can Tho (1 nat ) - Chau Doc (1 nat) - Saigon (1 nat) - badeferie (7 nætter)
 

Inkluderet i rundrejsen er:
 • Flyrejse til Saigon med flyskift t/r
 • Alle kendte skatter og afgifter på fly
 • Dansk rejseleder samt lokalguider dag 2 - 8
 • 6 overnatninger i delt dobbeltværelse under rundrejsen
 • 7 nætter på Allezboe Resort i deluxe gardenview værelse med daglig morgenmad
 • Alle entreer og ture som beskrevet i programmet
 • Alle transfers
 • Morgenmad alle dage
 • 3 x frokost
 • 2 x aftensmad

* Ikke inkluderet: 5 USD pr. person pr. dag til diverse drikkepenge til de lokale under rundrejsen.


  Hent digital brochure (pdf) her: Det bedste af Sydvietnam
 

Afrejser og priser pr. person
 
AfrejsedagHjemkomstdagDageFlyselskabPris
06.10.202021.10.202016Qatar16.490
17.11.202001.12.202016Qatar16.490
09.01.202124.01.202116Qatar16.490
31.01.202115.02.202116Qatar16.490
16.02.202103.03.202116Qatar15.990
12.03.202127.03.202116Qatar15.990
 

 
 
 • Enkeltværelsestillæg fra kr. 2.800
 • Der er mulighed for forlængelse af ferien eller andre badedestinationer. Kontakt os for priser.
 

Dag-til-dag program:

DAG 1 | AFREJSE FRA KØBENHAVN 

DAG 2 | ANKOMST TIL HO CHI MINH CITY / SAIGON
Vi ankommer først på eftermiddagen til Vietnams største by, Ho Chi Minh City.  Indtil borgerkrigens ophør i 1975 hed byen Saigon, men da det kommunistiske styre i nord fik kontrol over hele landet, blev bynavnet ændret til Ho Chi Minh City, forkortet til HCMC. Trods den officielle navneændring kalder de fleste lokale dog stadig deres by for Saigon - og det gør vi også.
Efter immigration og paskontrol er overstået og vi har afhentet vores bagage, kører vi til hotellet og tjekker ind.
Eftermiddagen er til fri afbenyttelse til måske at gå en lille tur i området omkring hotellet eller slappe af efter den lange rejse. Først på aftenen går vi ud i byen for at spise sammen. 

DAG 3 | SAIGON - UDFLUGT TIL CU CHI TUNNELLERNE
Efter morgenmaden tager vi på formiddagsudflugt til Cu Chi tunnellerne. De kommunistiske guerilla-soldater Viet Cong 
gravede hundredevis af kilometer tunneller, bla. i Cu Chi distriktet, 70 kilometer nord for Saigon. I begyndelsen for at kæmpe mod den franske kolonimagt og senere for at kæmpe mod amerikanerne i Vietnamkrigen (den amerikanske krig).
Tunnellerne udviklede sig til små underjordiske byer, med både opholdsrum, køkken, kommandocentral, skole og hospital og de blev både brugt som bolig men også som flugtvej efter overraskelsesangreb på de amerikanske styrker. 
Der bliver mulighed for at kravle rundt i tunnellerne - dog i en turist-udvidet udgave.

Efter frokost kører vi tilbage til Saigon og undervejs besøger vi en lille privat rispapirfabrik samt gummiplantager.

DAG 4 | SAIGON - AN BINH ISLAND
I dag skal vi til Mekong Deltaet - Vietnams frodige spisekammer.   
Vietnams sydligste region er Mekong Deltaet hvor den mægtige Mekong flod løber ud i Det Sydkinesiske Hav via et kæmpe netværk af bifloder og kanaler. Mekong udspringer i Tibet og inden den når det sydlige Vietnam har den passeret Kina, Myanmar (Burma), Laos, Thailand og Cambodia. Hele området er utrolig frugtbart og det er ikke uden grund at deltaet kaldes Vietnams spisekammer. Området er fantastisk smukt med små landsbyer, grønne rismarker og de flydende markeder. 

Vi kører 120 kilometer mod sydvest til Cai Be. Undervejs besøger vi et tempel for Cao Dai religionen, der er en farverig og unik vietnamesisk trosretning. Caodaismen er en relativ moderne religion, officielt etableret i Tây Ninh, i det sydlige Vietnam i 1926 og består af elementer fra konfucianismen, taoismen, buddhismen og katolicismen.
Fra byen Cai Be begiver os nu ud i det storslåede delta. Forude venter floder og smalle kanaler, hvor livet går sin vante gang. Generelt kan siges, at Mekong-deltaet i høj grad er et område, hvor folk bor og arbejder på naturens betingelser, og fra båden kan vi følge med i det hele på nært hold. Ikke mindst fordi der også stadig foregår rigtig megen transport på floden.

På vores tur besøger vi små familieforetagender, der producerer bl.a. kokos-slik og popkorn, der laves af ris.
Og vi ser hvordan der handles frugt og grøntsager fra de mange både der sejler rundt, inden vi selv sejler videre til An Binh Island.
Øen An Binh er yderst frugtbar og her finder vi en lang række frugtplantager såsom rambutan, mango, durian mv.
Vi checker ind hos Ms Daos familie hvorefter vi går på opdagelse og hilser på lokalbefolkningen.
Vietnam er kendt for et smagfuldt og varieret køkken og i aften står den på madlavningskursus med Ms. Dao som kokkeinstruktør. Ms. Dao og familien lærer os at lave et par vietnamesiske retter, som vi spiser bagefter.
Vi overnatter under rene, men simple sovesals-lignende forhold i traditionelle vietnamesiske hjem på An Binh Island. 

DAG 5 | AN BINH ISLAND - CHAU DOC
Efter morgenmad sætter vi os på cyklerne og kører på opdagelse på An Binh Island. Glade smil og vinkende børn er hyppige syn her i området, og en cykeltur er den helt rigtige måde at komme tæt på livet i Mekong-deltaet. Efter en god tur rundt i det smukke landskab siger vi farvel til familien og sejler videre til byen Vinh Long. Herfra fortsættes med bus til Chau Doc der ligger langt nede i Mekong Deltaet, på bredden af Bassac-floden tæt på grænsen til Cambodia. 
Grundet den tætte tilknytning til Cambodia er områdets rige kultur og historie et mix af cham, khmer, kinesisk og vietnamesisk.
Vi besøger Nui Sam (Sam-bjerget), der ligger 5 kilometer fra Chau Doc. Fra toppen af bjerget (270moh) er der en fantastisk udsigt over egnen og en klar dag kan man se ind i Cambodia. Vi ser de mange buddhistiske og daoistiske helligdomme inden vi besøger Mieu Ba Chua Xu (gudinden Chua Xus tempel), der blev grundlagt i 1820´erne. På festdage kommer mange lokale til templet, idet man mener at 
gudinden vil kunne bringe lykke og velstand. Vi overnatter i Chau Doc.

DAG 6 | CHAU DOC - BESØG I ANTONS BEDSTEFORÆLDRES HJEM - CAN THO
Vi begynder dagen med at sejle til Champas landsbyen Chau Giang. Cham-folket i Chau Giang er muslimer, der følger en mild udgave af islam og mange af dem bor i pælehuse i vandet, hvor de skaffer til dagen og vejen gennem fiskeri og vævning. Der er også tid til at besøge en flydende fiskefarm.

Midt på formiddagen kører vi mod Can Tho. Undervejs har vi chancen for at komme helt ind på livet af ”den almindelige vietnameser”, når vi i landsbyen Thot Not besøger Antons bedsteforældres hjem. Bussen stopper ved hovedvejen, og vi går langs en smal sti gennem lotus- og rismarker.
Vi kommer til at tiltrække os opmærksomhed og overalt, hvor vi bevæger os, møder vi glade og imødekommende lokale vietnamesere. Vi får serveret kaffe og lærer lidt om vietnamesiske familieforhold.
Efter en hyggelig snak med Antons familie siger vi farvel, og går videre gennem landsbyen til vores ventende bus.
Vi kører herfra videre til Can Tho, der med sine ca. 800.000 indbyggere er Mekong-deltaets største by.

DAG 7 | CAN THO - SAIGON 
Vi spiser morgenmad på hotellet og det er nu tid til at opleve Sydøstasiens største flydende marked, Cai Rang.
Hver morgen fyldes floden med husbåde og longtailbåde med friske og farvestrålende frugter og grønsager og det er en spændende oplevelse at se, hvordan varerne handles hen over rælingen på de mange både og pramme, der på forunderlig vis formår at zigzagge rundt mellem hinanden.
Efter nogle herlige dage i Mekong-deltaet kører vi nu tilbage mod Saigon, med et stop undervejs for at se en risfabrik.

Vi er fremme ved vores hotel sidst på eftermiddagen og efter indkvarteringen er aftenen til fri disposition. Vores hotel ligger centralt og ikke langt fra hotellet ligger både tøjmarked og gode vestligt orienterede restauranter, som også skænker en god øl. Dette plejer at stå i høj kurs denne dag.

DAG 8 | BYRUNDTUR I SAIGON - KØRSEL TIL PHAN THIET
Efter morgenmad tager vi på byrundtur. Vi besøger blandt andet genforeningspaladset, der i 1960´erne var regeringsbygning for den sydvietnamesiske regering og hjem for præsidenten. Det var her en nordvietnamesisk tank den 30. april 1975 kørte gennem gitterporten og Viet Cong afsatte Sydvietnams præsident.

Derpå går turen til Krigsmuseet. Størstedelen af museet handler om Vietnamkrigen, eller som vietnameserne siger - Den Amerikanske Krig, hvor det moderne Vietnam og ikke mindst kommunistpartiet lagde stor vægt på de værdier, der blev skabt under den fælles kamp mod amerikanerne. På museet kan vi udenfor se mange af de våben, amerikanerne anvendte, og der er flere fine, men barske fotoudstillinger, hvor mange af de pressefotos, der gik verden rundt er udstillet.
Vi lægger også vejen forbi det gamle Posthus og Notre Dame katedralen. Efter frokost kører vi til byens største marked, det velkendte Ben Thanh, der har et hav af stande med blandt andet håndværk, souvenirs, tøj samt små lokale spisesteder. Vi slutter byrundturen med at besøge en virksomhed der fremstiller lakarbejder.
Herefter kører vi ud til kysten og Phan Thiet, der regnes for Vietnams absolutte bedste strandområde. De ca. 200 kilometer tilbagelægges på 4-5 timer afhængigt af trafikken.

DAG 9 - 15 | BADEFERIE I PHAN THIET
De næste dage tilbringes på egen hånd ved pool og strand, eller benyt evt. lejligheden til at spille på den lokale golfbane. Phan Thiet by byder også på hyggelige markeder, hvor der kan gøres gode køb. En halv times kørsel fra hotellet ligger også et udtørret floddelta, der er kendt for sine store vandreklitter.
Er man til undervandsliv ligger der et dykkercenter i Phan Thiet, eller man kan vælge at leje en cykel på resortet og cykle på opdagelse i lokalområdet.

DAG 15 - 16 | HJEMREJSE OG HJEMKOMST
Kørsel til Saigons Tan Son Nhat lufthavn og en spændende rejse er ved at være ved vejs ende. Ankomst København næste morgen.

 

Antons historie:

Antons barndom var flugt, fængsel og flygtningelejre. Et mareridt, der vendte, da han havnede i Danmark.
Anton er dansk-vietnameser. Han blev født i landsbyen Long Phu i det sydlige Vietnam. Efter Vietnamkrigen indførte den vietnamesiske regering en stram kommunistisk linje, som gjorde livet svært for mange vietnamesere i 70’erne og 80’erne. Derfor forlod Anton landet i 1989 i en alder af bare 12 år. Efter fire år i flygtningelejre i Malaysia, kom Anton til Danmark som bådflygtning i 1992.
Anton taler flydende dansk, engelsk og naturligvis vietnamesisk.
Han er uddannet som serviceøkonom, med speciale i turisme på det danske erhvervsakademi i Randers. Som dansk-vietnameser har han meget stort kendskab til Sydøstasien specielt Indokina (Vietnam, Cambodja og Laos). I 2005 besluttede han sig for at vende tilbage til sit fødeland for at arbejde som turistguide, efter 13  år i Danmark.
På rejsen kan du høre mere om Antons historie. Hvorfor og hvordan flygter man fra sit hjemland i så ung en alder? Hvordan kommer man videre efter fire år i en flygtningelejr? Hvad fik Anton til at vende tilbage til Vietnam?
 


Som altid skræddersyer vi gerne, forkorter - forlænger, op- eller nedgraderer eller kombinerer, som I ønsker det.

Kontakt os for andre muligheder på toptours@toptours.dk, tlf. 70 201 208 eller benyt nedenstående link for et uforpligtende tilbud.