Qatar

Tag et stop-over på vej til Østen, eller en ferie i denne fascinerende ørkenstat

Mageløse bygningsværker, kamelture i ørkenen, en sprudlende kunstscene, sejlads i en traditionel Dhow med udsigt til én af verdens mest spektakulære skylines samt shopping i golf-regionens bedste traditionelle souq.

Ørkenstaten Qatar

Tag et stop-over på vej til Østen, eller en ferie i denne fascinerende ørkenstat og få et spændende mix af supermoderne storby samt fornemmelsen af arabisk eventyr.

I en periode på godt 10 år har Qatar udviklet sig fra at være et af verdens mest kedelige steder til at være ét af verdens allermest sprudlende. Udviklingen i hovedstaden Doha går så stærkt, at Doha snart kan true Dubai på titlen som Golfregionens mest dynamiske by.

I Doha kan du opleve en konstant skiftende skyline med nye arkitektoniske perler, der løbende rejser sig, og landet investerer også massivt i nye vartegn samt i imponerende ikoniske bygninger. ”Museum of Islamic Art” er et klasseeksempel på ambitionsniveauet for de nye bygninger i landet. Og ”Museum of Islamic Art” byder da også på verdensklasse kunst og er et must-see, når man besøger Doha.

En anden uundgåelig aktivitet i hovedstaden er en gåtur i den genopførte og fantastisk atmosfærefyldte Souq Wagif, der en af golfens allerbedste traditionelle markeder.

Læs mere
per side

1 Item

Formel 1-rejse til Qatar

Formel 1 i Qatar - 2023
Qatar Grand Prix på Losail International Circuit

  • Individuel afrejsedag
  • 4 nætter
  • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
    Fly fra København
Pris på forespørgsel

Madentusiaster og kulinariske rejsende på jagt efter nye store madoplevelser vil ikke blive skuffede i Qatar. Dohas portefølje af sofistikerede restauranter er imponerende. Og er du mere til traditionsrige måltider – eller traditionelle oplevelser, er der masser at komme efter. Du kan f.eks. købe sprøde samosa, velsmagende humus, eller en delikat Tabouleh i Souq Wagif, når du er mæt kan du tage på kamelridning i ørkenen, opleve solnedgangen over sanddynerne eller få et indblik i den traditionelle kunst – falkeflyvning.

Qatar er ifølge IMF det rigeste land i verden. Dette er bl.a. pga. landets utrolig store gas og oliereserver, der ligger i undergrunden.
  

Genellere oplysninger

Drikkepenge: Giv gerne 10 - 15% i drikkepenge da "service charge" ikke altid er inkluderet i en restaurant regning. Guider og chauffører vil også være taknemmelige for en lille skilling.

Elektricitet: 240 V. Medbring strømadapter ved evt. brug af elektriske apparater. 

Klima: Qatar er en lav halvø, der strækker sig 160 km. ud i golfen. På grund af beliggenheden ved den Persiske Golf er klimaet hele året meget varmt og der er ofte sandstorme – dog oftes om foråret. Der er tropisk ørken med meget varme somre på omkring 45-50 grader. Vintermånederne er milde og behagelige med en gennemsnitstemperatur på ca. 20 grader.

Sprog: Arabisk.

Tidsforskel: Sommertid +2 timer / Vintertid +3 timer.

Vaccination: Top Tours kan ikke rådgive omkring vaccinationer. Vi anbefaler altid, at du inden afrejse kontakter egen læge eller et autoriceret vaccinationscenter for gældende vaccinationsregler.

Valuta: Qatarsk Rial (QAR). Se den aktuelle valutakurs her.

Visum & pas: Intet visumkrav for danske statsborgere.
Pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter hjemkomstdato.
Læs gældende regler på Udenrigsministeriets hjemmeside.