Canada

Storslået natur og åbne vidder i utrolige Canada

Med utrolige naturvidundere som Niagara Falls og Whistler-bjergene og imponerende storbyer som Vancouver og Montreal, er Canada et land, der byder på oplevelser, som du ikke må gå glip af.

Bliv opslugt af naturen i smukke Canada

Hvis der er noget sted i verden, du kan blive blæst bagover af naturen, så er det i Canada. I det store land mod nord, kan du opleve helt utrolig natur og blive overvældet af smukke landskaber, utrolige vandfald, endeløse skove og sneklædte bjergtoppe.

Få vand i håret med et besøg ved det ikoniske Niagara Falls midt på grænsen mellem USA og Canada. Eller tag på gåtur på den enorme Athabasca Gletsjer i de smukke Canadiske Rocky Mountains.

Udover enestående natur byder Canada også på et helt unikt dyreliv, der ikke findes andre steder i verden. I Canada kan du den ene dag møde majestætiske kaskelothvaler i havet omkring Vancouver, mens du den næste kigger en sortbjørn i øjnene i Vancouver Islands skove. Canada er et rent slaraffenland for enhver naturelsker. 

Men Canada er meget mere end natur. Canadas indbyggere er nogle af mest imødekommende, flinke og venlige mennesker, du kommer til at stifte bekendtskab med. Hvis du er til storbyliv og smuk arkitektur, så er Canada er også fyldt med imponerende metropoler, der har det hele. Besøg millionbyen Toronto og tag en tur op i højderne i det imponerende CN Tower. Eller tag til hovedstaden Ottawa og se flot arkitektur og lær om Canadas historie på byens mange museer.

Canada er et af de lande, du bare skal besøge mindst en gang i livet. Herunder kan du se alle de forskellige ture vi har til landet, så det er bare med at få bestilt en rejse til Canada og komme på dit livs eventyr.

Læs mere
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.

Generelt om Canada 

Canada er et enormt land og har dermed også enorm varieret natur, historie, kultur og klima. Groft sagt kan man sige, at Canada er delt op i øst og vest. I den vestlige del er det naturen, der dominerer med enorme skove og store bjergkæder. Når du bevæger dig mere mod øst, er det i højere grad kultur og historie, der er hovedattraktionen. Det er også mod øst, tæt på grænsen til USA, at storbyerne Toronto, Ottawa, Montreal, og Quebec er placeret.

På trods af sin størrelse bor langt størstedelen af befolkningen i det sydlige Canada langs grænsen til USA, og det er også her, alle de største byer er placeret. Nordpå er Canada domineret af store skove og bjergområder med vild og urørt natur.

Der er derfor mange muligheder for at arrangere præcis den ferie, du ønsker. Du kan blandt andet tage på kør-selv-ferie, hvor du nyder Canada i dit eget tempo. Du kan evt. kombinere rejsen med en kør-selv-ferie i USA.

Kulturen i Canada

Canada er et af de lande i verden med flest forskellige nationaliteter. Derfor er der også virkelig mange forskellige kulturer og sprog i landet. De to officielle sprog er engelsk og fransk. En stor del af Canada har nemlig mange franske aner, da det i tidernes morgen var franskmænd, der koloniserede landet. Det kan især ses i byerne, Montreal og Quebec, der begge har franskklingende navn og er meget franske i deres kultur, arkitektur og traditioner.

Med tiden har Canada dog udviklet sin egen kultur, nationalitet og traditioner. Canadierne er især kendt for at være et enormt venligt og omfavnende folkefærd, der altid er hjælpsomme overfor turister og besøgende. Landet er også meget kendt for sit ishockeyhold og enorme produktion af ahornsirup, hvor landet står for mere end 80 procent af verdens samlede produktion. 

 

Niagara Falls i Canada Montreal Notre-Dame Basilica Whistler Canada

 

Canadas bedste storbyer

Toronto
Toronto er Canadas største by og har et indbyggertal på mere end 6 millioner. Toronto er en perfekt destination for dig, der elsker af opleve forskellige kulturer og mennesker. Byen er nemlig en af verdens mest multikulturelle byer med en befolkning, der består af mere end 80 forskellige etniske grupper og som taler over 100 forskellige sprog. I byen finder du derfor mange forskellige bydele, der er et besøg værd. Tag f.eks. til Kensington market, hvor der er et væld af spændende butikker og restauranter.
Torontos største vartegn er det imponerende CN Tower. Det enorme tårn står midt i Toronto og er en seværdighed, du bliver nødt til at se, når du er i Canada. Tårnet måler 533 meter og var indtil 2007, hvor det blev overgået af Dubai's Burj Khalifa, den højeste bygning i verden. 

Vancouver
Modsat mange af Canadas andre storbyer, ligger Vancouver helt ovre på Canadas vestkyst lige op ad grænsen til USA. Vancouver ligger f.eks kun 1.000 km fra Califonien. Byen er med sin vestlige placering tæt på sne og bjerge også hjemsted for meget skisport og vintersport. Derudover spiller naturen en stor rolle i byen, og du har masser af muligheder for at komme tæt på både bjerge, skove og søer, når du besøger Vancouver. I den nordlige del af Vancouver ligger Stanley Park, der er en enorm naturpark fyldt med skove, søer og fantastiske badestrande. Vancouver byder dog også på masser af storbystemning. Besøg blandt andet Vancouver Waterfront, hvor der er rig mulighed for shopping og for at nyde den lokale mad på de mange restauranter.

Montreal
Montreal er en af de franske byer i Canada. Her finder du en stemning, der i høj grad minder om at gå en tur i Paris. Montreal blev grundlagt som en fransk handelsby, hvor det især var skind og pelse, der blev handlet med. I dag er det officielle sprog i byen derfor fransk og både kultur og arkitektur leder tankerne hen på Frankrig. Er du til fest og farver, så er Montreal, den perfekte by at besøge. Her er nemlig utroligt mange festivaler, musik og hele tiden og altid noget at opleve. Besøg blandt andet bydelen Ville-Marie, hvor du finder den gamle bydel og en stor del af byens seværdigheder, kirker og museer.

Ottawa
Ottawa er Canadas hovedstad. Og selvom byen ikke er Canadas største, gemmer Ottawa stadig på masser af spændende oplevelser og seværdigheder. Hvis du er til kunst og historie, er det i Ottawa, du finder Canadas nationale kunstmuseum, Canada National Gallery, som er et af de største museer i Nordamerika. Ottawa er i det hele taget et rent mekka for museumselskere, i Ottawa ligger nemlig museer for naturvidenskab, historie, krig og rumfart.  Et sted du også er nødt til at besøge, er ByWard Market, der er et enormt marked, med lokale specialiteter, souvenirs, tøj, brugskunst og meget, meget mere. 

Quebec
Ligesom Montreal er Quebec også en af Canadas franske byer. Den opstod i 1600-tallet som en af de tidligste bosættelser, hvor franskmændene oprettede byen som handelspost. I dag er indbyggerne stolte af deres franske ophav, og der bliver værnet om den gamle arkitektur, traditioner og det franske sprog. I den nordøstlige del af Quebec ligger et stort naturområde, hvor du kan besøge det smukke Montmorency Falls, der er en mindre udgave af Niagara Falls.

 

Storslåede bjerge i Canada Spækhugger på hvalsafari ved Vancouver Toronto skyline

 

De vildeste oplevelser i Canada

Niagara Falls
Niagara Falls er nok den mest kendte seværdighed i Canada. De enorme vandfald er et syn, der kan få enhver til at tabe pusten og blive imponeret af naturens kræfter. Niagara Falls ligger i byen med samme navn. Niagara Falls består af tre vandfald (Horseshoe Falls, American Falls og Bridal Veil Falls) der ligger på Niagara-floden, der har sit udløb fra den enorme Lake Erie. Det mest kendte er Horseshoe Falls, som også er det største af de tre. Horseshoe Falls ligger på den Canadiske side, og du har derfor rig mulighed for at opleve vandfaldet helt tæt på. Der er en lang række udsigtspunkter, hvor du kan få taget det perfekte feriebillede. Du kan også komme på en sejltur helt tæt på vandfaldet. En mere vild oplevelse er Journey Behind the Falls, hvor du tager en underjordisk elevator og kommer om bag vandfaldene og virkelig kan mærke deres enorme kræfter.

Hvalsafari
At se hvaler og spækhuggere boltre sig i deres naturlige element er en utrolig naturoplevelse. I Canada har du heldigvis mange muligheder for at komme med på hvalsafari og se de majestætiske dyr helt tæt på. Et af de bedste steder, at opleve hvaler, er i havet omkring Vancouver og Vancouver Island. Fra byen Victoria, kan du komme med på en af de arrangerede ture. Mange af turene tilbyder garanti for at se en hval, og du kan få en ny tur, hvis ikke der er gevinst første gang. På turene er det især spækhuggernes høje rygfinner, der kan spottes, men der er også mulighed for at opleve pukkelhvaler, gråhvaler, søløver og mange andre dyr.

Whistler Mountains
Er du til ski, sne og utrolige udsigter, er Whistler Mountains lige noget for dig. Placeret nord for Vancouver ligger det storslåede Whistler-Blackcomb-anlæg, hvor der er rig mulighed for at udleve alle dine skidrømme. Selve byen Whistler, byder på hyggelig stemning og lokal mad. Prøv f.eks. Canadas nationalret poutine, der består af pomfritter, brun sovs og masser af ost. Området er også perfekt til at komme på vandreture i det smukke landskaber og bjerge.

Capilano hængebroen
I Vancouver kan du få en vild oplevelse i højden, hvis du besøger Capilano-hængebroen. Hængebroen går over Capilano-floden og er en stor turistattraktion i Vancouver. Broen er over 140 meter lang og hænger i 70 meters højde over floden. Når du er kommet over broen, kan du også prøve kræfter med flere hængebroer, der går fra træ til træ inde i skoven. Har du ikke fået nok af smukke udsigter og hængebroer, kan du i samme park besøge Cliffwalk, der er en cirkelformet bro, rundt om en af de mange klipper i området.

Athabasca-gletsjeren
I Canada står de store naturoplevelser i kø og Athabasca-gletsjeren er en af dem, du ikke må snyde dig selv for. Den kolossale gletsjer ligger i området Columbia Icefield i de Canadiske Rocky Mountains. Gletsjeren er den største af seks gletsjere i området. Tag med på en vandring op på gletsjeren og nyd den utrolige udsigt over de mange millioner ton is, der hvert år bevæger sig hen over klippedalen.

 

 

5 Fun facts om Canada

 1. Hovedstaden er ikke den største by
  Mange tror at hovedstaden i Canada er landets største by, storbyen Toronto, men i virkeligheden er det Ottawa, der er Canadas officielle hovedstad. I Toronto bor der 6,3 millioner indbyggere, mens der i hovedstaden Ottawa "kun" bor 1,4 millioner indbyggere. Indtil 1850 hed Ottawa "Bytown", som stadig er byens kælenavn i dag. Ottawa kommer fra den indfødte befolknings ord "adawe", der betyder "at handle". Byen fik navnet, fordi Ottawa-floden var en stor handelsrute i 1800-tallet. 
 2. Canada er verdens næststørste land
  Canada er et enormt stort land. Faktisk så stort at kun Rusland med sine 17.098 millioner km² er større. Canadas areal er på 9.985 millioner km² og er større end alle lande i den Europæiske union tilsammen. Udover sit store areal har Canada også verdens længste kystlinje. Med en længde på 243.000 km er der langt ned til Indonesien på andenpladsen med 54.700 km kystlinje.
 3. Canada er hjem for verdens isbjørnehovedstad
  Intet andet sted i verden har du så store chancer for at se en isbjørn som i Canada. På grund af sin placering tæt på polarcirklen og sin størrelse er Canada et paradis for isbjørne. Især i byen Churchill er der mange af de store bjørne. Derfor bliver Churchill også kaldt verdens isbjørnehovedstad. Mellem oktober og november har du de bedste chancer for at se dem, da isbjørnene bevæger sig fra indlandet ud til kysten og passerer igennem Churchill.
 4. Canada og Danmark er i "krig"
  Nord for Canada på grænsen til Grønland ligger en lille ø, kaldet Hans Ø. Her har Danmark og Canada i mange år været "i krig" om hvem, der ejer øen. Modsat almindelige krige er dette dog en mere fredelig en af slagsen. Det startede i 1984, da danske tropper besøgte øen, hejste det danske flag og efterlod en flaske dansk snaps. Det ville canadierne selvfølgelig ikke finde sig i, og de tog til øen, fjernede det danske flag og alkohol og erstattede det med en flaske canadisk whisky. Siden har "striden" kørt i flere år, hvor flasken er blevet byttet ud igen og igen.
 5. Cocktails med en speciel ingrediens
  På baren The Sourdough Saloon i byen Dawson City kan du få den måske mest mærkværdige cocktail i verden. Den såkaldte Sour Toe Cocktail er en drink bestående af stærk alkohol og en ægte, mumificeret storetå fra et menneske. Storetæerne er doneret af folk, der har mistet dem til frosten. Herefter kan modige rejsende prøve kræfter med drinken. Eneste regel er "You can drink it fast, you can drink it slow, but your lips have gotta touch the toe". Så hvis du er til en noget mere ekstrem udgave af oliven i en Martini, så er Dawson City the place to be.

 

Ofte stillede spørgsmål
Er det dyrt i Canada?

Canada bruger canadiske dollars der svarer til 1 CAD= ca. 5,5 DKK. Generelt er priserne lidt det samme som Danmark. Vær opmærksom på, at der kommer afgifter på 5-15 procent oven i priserne, og det varierer fra stat til stat.

Hvordan er vejret i Canada?

Vejret i Canada er tempereret. I de store byer ligger temperaturerne ca. på samme niveau som de danske. I de nordligste egne kan temperaturen dog falde til -30 grader om vinteren. I kystbyer som Vancouver kan der komme en del nedbør.

Hvilket sprog taler de i Canada?

Canada har to officielle sprog: Engelsk og fransk. De fleste Canadiere bliver undervist i begge dele.

Hvilke indrejseregler er der i Canada?

Der kræves elektronisk forhåndsgodkendelse (ETA) ved indrejse i fly. Pas skal være gyldigt indtil 6 måneder efter rejsen. Visum kræves ikke i op til 6 måneder.

Hvad er de største byer i Canada?

De 5 største byer i Canada er: Toronto, Montreal, Vancouver, Calgary og Edmonton