De Franske Kolonier med dansk rejseleder

 • Afrejsested
  København
 • Destination
  Vietnam
 • Gyldig fra
  31-10-2020
 • Gyldig til
  31-10-2020
 • Varighed
  18 dage
 • Overnatning
  Flere forskellige
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 21.490Kr.
18-dages rejse klassisk til Vietnam, Laos og Cambodia
Hanoi – Halong-bugten - Hanoi – Luang Prabang - Siem Reap - Phnom Penh – Chau Doc – Cai Be – Saigon
Oplev højdepunkterne i de gamle franske kolonier på denne rejse gennem Vietnam, Laos, Cambodia og Vietnam. Rejsen fører os til Vietnams hovedstad, Hanoi og på et herligt minikrydstogt i Halong-bugten, der er et af verdens syv naturvidundere. 
Derpå rejser vi til Laos, hvor orangeklædte munke fra de mange templer hver morgen går igennem gaderne i Luang Prabang i farvestrålende processioner. I Laos oplever vi også Kuang Si-vandfaldene, der er smukt beliggende i den frodige regnskov. 
Dernæst fører rejsen os til verdens største tempelkompleks, Angkor Wat og derefter hovedstaden i Cambodia, Phnom Penh.
Vi afslutter i det frodige Mekongdelta og i Vietnams største by, Saigon. 
Kort sagt er De Franske Kolonier den klassiske rejse, hvor vi besøger alle højdepunkterne i det gamle Indokina og der rejses som altid til en ganske enestående pris!


Afrejser og priser pr. person
 
Afrejsedag  Hjemkomstdato Dage  Flyselskab  Pris 
31.10.202016.11.202018Qatar21.490
 
PRISEN INKLUDERER:
 • Fly København – Hanoi / Ho Chi Minh City - København med Qatar Airways
 • 14 nætter i delt dobbeltværelse på gode centralt beliggende hoteller
 • 1 nat i delt dobbeltkahyt på traditionel vietnamesisk junke. Eget bad
 • Daglig morgenmad, 12 x frokost, 10 x aftensmad
 • Alle transporter, udflugter og entréudgifter i henhold til program
 • Erfaren passioneret dansk rejseleder og lokale guider
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
 • Alle kendte skatter og afgifter
 
PRISEN INKLUDERER IKKE:
 • Provinstilslutning
 • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring
 • Drikkevarer, samt øvrige måltider
 • Tillæg for eneværelse (fra kr. 3.990)
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører
 • Beregn USD 80 pr. person (ca. kr. 550)
 • Visum til Laos og Cambodia
 • Beregn USD 70 pr. person (ca. kr. 450)
 • Andet som ikke er specificeret
 • Ekspeditionsgebyr: Kr. 195 pr. ordrebekræftelse
 
  Hent digital brochure (pdf) her:  De Franske Kolonier - Brochure
 

 
Detaljeret beskrevet dagsprogram
 
DAG 1 | KØBENHAVN – DOHA 
 
DAG 2 | ANKOMST HANOI – HALONG BAY – MINIKRYDSTOGT 
Vi lander i Hanoi tidlig morgen. Efter at have klaret indrejseformaliteterne bliver vi mødt at vores rejseleder og påbegynder straks vores rejse gennem de tidligere franske kolonier, Vietnam, Cambodia og Laos. 
Vi kører gennem morgentrafikken med kurs mod Halong-
bugten. Turen går langs Den Røde Flod gennem det frodige landskab, hvor vi kan se vietnameserne arbejde i de traditionelle rismarker. Efter ca. fire timers kørsel ankommer vi til vores båd som skal bringe os rundt i den smukke Halong- bugt. Vi går straks om bord på den vietnamesiske junke- båd, hvor vi skal tilbringe det næste døgn. Vores kahytter er alle med eget bad og toilet. 
Efter at være indkvarteret sejler vi nu ud på bugtens smaragd- grønne vand imellem hundredvis af småøer. Vi får serveret frokost og nyder sejlturen der er betagende smuk. Turen indbyder til at slappe af på dækket med en kølig drink og nyde de smukke omgivelser, stilheden og solnedgangen inden aftensmaden serveres.
 
DAG 3 | SEJLADS I HALONG BUGTEN -  VANDDUKKETEATER - ANKOMST TIL HANOI  
Til bådens stille vuggen og bølgernes sagte skvulpen vågner vi tidligt om morgenen hvor der bliver serveret kaffe og te. Vi sejler til Titov Island hvor der er tid til en svømmetur og solbadning eller måske en vandretur til øens højeste punkt, for at se den fantastiske panoramaudsigt over Halong Bay. 
Når vi vender tilbage til vores junke fortsætter vi blandt bugtens små øer og inden vi lægger til land, bliver der serveret frokost om bord. Er der nogen der har lyst til at lære lidt om vietnamesisk kogekunst er der mulighed for at deltage i madlavningen.
Vi sejler mod land hvor bussen venter. Undervejs stopper vi ved  en landsby for at se et traditionelt vanddukketeater. Denne form for teater opført i vand er en over 1.000 år gammel tradition, der kun findes i Vietnam. Efter forestillingen kører vi til Hanoi, tjekker ind på hotellet og spiser middag.
 
DAG 4 | SIGHTSEEING I HANOI
Vi begynder dagen med et besøg ved Ho Chi Minhs imponerende marmormausoleum og i Ho Chi Minhs tidligere hjem, hvor han tilbragte sit sidste årti i spartanske omgivelser. Vi ser Præsidentpaladset, som blev bygget af franskmændene i 1906 til Indokinas guvernør, og fortsætter til En-søjle-pagoden, der oprindeligt blev bygget i det 11. århundrede. 
Herefter besøger vi Litteraturtemplet, som blev grundlagt i 1070 og er et udsøgt eksempel på traditionel vietnamesisk arkitektur. Templet blev bygget til ære for den kinesiske filosof Konfutse, og i 1076 blev templet indviet som Vietnams første universitet med det formål at uddanne adelens (mandarinernes) sønner. 
Det var meget svært at bestå en eksamen, og Kejser Le Thanh Tong beordrede i 1484, at der skulle opstilles en stentavle efter hver eksamen. I perioden 1442 til 1778 var der 116 eksaminer, men kun 82 stentavler står tilbage i dag. 
Disse stenplader bærer navn og fødested på de succesfulde kandidater, som bestod de anstrengende eksaminer, og tavlerne står placeret på ryggen af store stenskildpadder som et symbol på visdom og et langt liv.

Vi spiser en fælles frokost, inden vi skal på fredelig spadseretur omkring Hoan Kiem-søen. Søen ligger som Hanois hjerte midt i byen og er et livgivende åndehul for byens indbyggere. Rundt om søen er der et bælte af træer og grønne plæner og her slapper Hanoi af. 
Der læses, udøves alverdens former for kendte, og for os danskere, ukendte gymnastiske øvelser, snakkes, vandres rundt om søen, fiskes eller bare filosoferes. Søen har to små øer. Den ene med Skildpadde Tårnet, Thap Rua og den anden med Ngoc Son Templet, som vi besøger. Templet er fra det 18. århundrede og den flotte røde bro, Thu Huc, som oversat betyder ”Den opstående Sol”, fører os over til øen. 

Vi skal nu på en spændende tur med cykeltaxier, rundt i byens gamle bydel der kan dateres tilbage til det 13. århundrede. På turen passerer vi utallige små charmerende huse og butikker, alle vegne med heftig aktivitet. 
Vi spiser aftensmad på en lokal restaurant og spadserer herefter tilbage til hotellet.
 
DAG 5 | HANOI - LUANG PRABANG
Vi spiser morgenmad på hotellet og har herefter et par timer på egen hånd, indtil det er tid at køre i lufthavnen. Vores fly til Luang Prabang afgår ved 13-tiden og efter en times flyvning lander vi i en af de smukkeste byer i Laos. 
Luang Prabang er på UNESCO’s Verdensarvsliste og besidder en ganske særlig charme. Byen var hovedstad indtil man i 1545 flyttede det administrative hovedsæde til Vientiane, og det gamle kongepalads ligger stadig i byen. Der er ikke noget stort og prangende over Luang Prabang, men i stedet noget jordnært og autentisk, der gør byen til en favorit blandt sine besøgende.

Vi køres til hotellet og tjekker ind, hvorefter der er et par timer på egen hånd til afslapning på hotellet eller måske en spadseretur gennem byens aftenmarked, hvor du kan finde masser af lokale souvenirs som kunsthåndværk og tekstiler. Middagen serveres på hotellet.

DAG 6 | LUANG PRABANG - KUANG SI WATERFALL - LUANG PRABANG
I dag skal vi opleve nogle af Luang Prabangs mange seværdigheder. 
Vi bliver hentet på hotellet efter morgenmaden og dagens tur begynder med et besøg i nationalmuseet der ligger i det tidligere royale palads. Kuang Si vandfaldet er næste stop. Undervejs passeres smukke landskaber med rismarker, bjerge og små landsbyer.
Stop en route for at besøge en lille landsby, som er hjemsted for en af områdets mange etniske minoriteter. Vi vil få mulighed for at høre om deres traditioner og kultur, hvoraf meget er forblevet uændret i århundreder.

Ved Kuang Si vandfaldet kan man slappe af og nyde de smukke naturlige omgivelser. Vandet vælter ned et stort fald og kaskader derefter blidt videre til flere kølige, klare pools, hvor du kan nyde en forfriskende dukkert.
Nyd en lækker picnic frokost ved siden af vandfaldet og for de eventyrlystne, er det herefter muligt at gå til toppen af faldet via et stejlt spor. En fantastisk udsigt venter på toppen.
Efter Kuang Si kører vi til det traditionelle Arts & Etnologi Center for at få indsigt i de forskellige etniske grupper og traditionelle håndværk. Inden vi atter er tilbage i Luang Prabang ser vi solnedgangen fra Wat Phabath.
 
DAG 7 | UDFLUGT TIL PAK OU CAVE - LUANG PRABANG
For de morgenfriske er der mulighed for at få en meget specielt oplevelse - se munkenes indsamling af almisser ved daggry. Som solen står op, vil lange rækker af munke klædt i orangefarvede rober, forlade deres pagoder og gå barfodet ned ad gaderne for at indsamle offringer fra Luang Prabangs beboere. Det er en smuk, fredfyldt ceremoni der fremhæver Laos folkets spiritualitet. 
Efter ceremonien er det tid til vores egen morgenmad og herefter besøger vi nogle af Luang Prabangs vigtigste templer, blandt andet det kendte Xieng Thong. Herefter går vi ned til floden og tager på en smuk sejltur op til Pak Ou-hulerne, der huser tusindvis af buddhafigurer. På vores sejltur går vi undervejs i land og besøger nogle af områdets landbyer, inden vi sidst på eftermiddagen er tilbage i Luang Prabang. Her skal vi op på toppen af højen, Phou Si for at nyde den smukke udsigt og solgangen over Mekongfloden. 
Om aftenen bliver der tid til at besøge det fine aftenmarked i den gamle by og vi spiser en fælles middag på en af byens hyggelige restauranter.
 
DAG 8 | LUANG PRABANG - SIEM REAP
Formiddagen er til fri disposition, inden vi tager til lufthavnen hvor flyet til Siem Reap i Cambodia venter. Afgang midt på eftermiddagen og ankomst Siem Reap først på aftenen.
Om aftenen spiser vi en dejlig middag sammen.
 
DAG 9 | OPLEVELSER I TEMPELKOMPLEKSET ANGKOR WAT
Vi skal i dag se Ta Promh, Angkor Thom, Bayontemplet og selveste Angkor Wat.
Det gamle khmer-imperie strakte sig i sin storhedstid over store dele af det nuværende Vietnam, Thailand og Laos. Det var et enormt rige og den dag i dag, er man ikke sikker på, hvad der præcist førte til imperiets fald. De imponerende tempelbyggerier vidner om en svunden tid, hvor kmerrigets konger havde gudestatus, og under rigets storhedstid havde byen Angkor mere end 1 mio. indbyggere – mere end nogen anden by på daværende tidspunkt.
Vi skal i dag ud at se nærmere på nogle af de vigtigste tempelbyggerier. Vi begynder med at besøge templet Ta Phrom, der i daglig tale kaldes for jungletemplet. Samtlige templer ved Angkor lå i mange århundreder tilgroet og glemt i junglen indtil franskmændene ”genopdagede” de smukke templer. Siden har et storstilet restaureringsarbejde og rensning af stenene fortrængt junglen, men visse templer har man ladet stå delvist uberørte, så man stadig kan se træernes rødder arbejde sig gennem stenkonstruktionerne. Ta Phrom er det mest kendte af disse jungletempler, og i det tidlige morgenlys er der en ganske særlig stemning herude.
Efter Ta Phrom kører vi ind til ruinbyen Angkor Thom, hvis imponerende bymur brydes af indgangsportene med de karakteristiske ansigter. Man kan i galleriets mange scener fra dagligdagens gøremål ved selvsyn se, at redskaberne og dagliglivet i Cambodia ikke har ændret sig nævneværdigt gennem de sidste århundreder.
Vi spiser frokost og slutter derefter vores tempeltur med det største af dem alle: Angkor Wat. Det er intet mindre end verdens største tempelkompleks, og det er en næsten ufattelig bedrift alene at have slæbt de mange tons sten til byggeriet. Templet er aldrig blevet færdiggjort, da man aldrig blev færdig med udsmykningen af væggene, men det man nåede, er i sandhed imponerende.

Aftenen til fri disposition, og det kan anbefales at besøge det hyggelige aftenmarked, hvor man ud over en god handel også kan få en dejlig massage til en yderst rimelig pris. Eller hvad med en drink i bargaden, hvor der også ligger mange rigtig gode restauranter.

DAG 10 | SIEM REAP PÅ EGEN HÅND
Efter nogle oplevelsesrige dage har vi i dag ikke lagt noget program, så man kan nå at fordøje rejsens mange indtryk. De fleste nyder hotellets dejlige pool, men der er også mulighed for at tage ind til markedet og handle.
 
DAG 11 | SIEM REAP - KAMPONG KLAENG FLYDENDE LANDSBY - PHNOM PENH
Vi begiver os mod Cambodias hovedstad Phnom Penh. På turen gør vi holdt flere steder, så vi kan komme tættere på lokalbefolkningen der dyrker deres marker og får hverdagen til at gå. Vi gør bla. holdt i byen Skoun, hvor der er mulighed for at smage dybstegte tarantulaer (edderkopper).
Mellem Siem Reap og Phnom Penh løber Tonle-floden, der hvert år danner rammen om et sælsomt fænomen. Tonle-
floden er reelt en biflod til Mekongfloden, og når smeltevandet og regntiden presser Mekongflodens kapacitet til det yderste, bevirker det enorme pres, at store mængder vand presses op ad bakke tilbage i Tonle-floden. På et tidspunkt bliver de modsatrettede kræfter så store at vandet bremses og der skabes en enorm sø, som bliver op til 12.000 km2 stor. Når presset fra Mekongfloden falder, bliver vandstanden i Tonle-søen tilsvarende lavere, og den skrumper ind til en størrelse på omkring 3.000 km2. De store forskelle i vandstanden, gør livet på, og langs søen til noget ganske særligt. På søen eksisterer flydende landsbyer, som flytter sig efter vandstanden, og de landfaste byer er bygget på meterhøje pæle. Vi besøger landsbyen Kampong Klaeng, hvor der er et skønt miks af pælehuse og tager på sejltur på søen. 
Efter besøget fortsætter vi til Phnom Penh.

DAG 12 | SIGHTSEEING I PHNOM PENH
Idag skal vi blandt andet hen for at se det Kongelige Palads og Sølvpagoden, som huser Smaragdbuddhaen (ikke at forveksle med den thailandske af samme navn) samt en buddhastatue i massivt guld. Pagodens navn kommer fra det skinnende gulv af sølv. Ved siden af paladsområdet ligger Nationalmuseet, der huser en imponerende samling af statuer fra Angkor-perioden, hvor Khmerriget i sin storhedstid dækkede store dele af det sydlige Vietnam, Thailand, Laos og Malaysia.

Vi spiser en velfortjent frokost, inden vi skal stifte bekendtskab med den mere dystre side af landets historie. Toul Sleng-museet står som et trist minde, om de grusomheder og folkemordet, der blev begået under de Røde Khmerers styre i rædselsårene sidst i halvfjerdserne. Det tidligere gymnasium fungerede som fængsel og torturkammer under navnet S-21, og kun yderst få at de indsatte overlevede. Over 14.000 mennesker mistede livet, og på museet vidner de gamle fængselsceller og billeder af de indsatte om denne tragiske historie. Op mod 25% af Cambodias befolkning mistede livet under de Røde Kmerers styre, hvor man i revolutionens navn tvang folk til at forlade byerne og systematisk gik i gang med at slå den veluddannede del af befolkningen ihjel.
Vi kører videre ud til Killing Fields, hvor henrettelsen af de indsatte fandt sted. Her går vi rundt mellem de nu tomme massegrave og andre vidnesbyrd om grusomhederne der udartede sig her på stedet og de informerende skilte, der meget nøgternt beskriver, hvad der er foregået netop her. 
Eftermiddagens besøg er en barsk omgang, men det er vigtigt for at forstå Cambodias nuværende situation og forhåbentligt kan vi tage ved lære af historiens fejltagelser.

DAG 13 | PHNOM PENH - CHAU DOC
Vi forlader hotellet ganske tidligt, kører til floden og stiger ombord på en speedbåd. Idag siger vi farvel til Cambodia og tager ud på en pragtfuld sejltur ned ad Mekong-floden til den vietnamesiske by Chau Doc. 
Langs bredderne ser vi det landlige liv gå sin travle gang og passerer de mange både lastet med varer. Vi kaster anker ved grænsen, hvor besætningen om bord tager sig af formaliteterne, der godt kan tage et stykke tid, så det er vigtigt at væbne sig med tålmodighed. Men vi har heldigvis ikke spor travlt.

Vel ankommet til Vietnam og Chau Doc bliver vi indkvarteret på vores hotel. Da vi har været tidligt oppe er resten af dagen afsat til afslapning og man kan vælge enten at gå en tur ned i den hyggelige by eller nyde det dejlige hotelområde.

Byen ligger ved floden Bassac, som ad mange kanaler bliver forbundet med Mekong. Chau Doc er en lille, men livlig handelsby, navnlig kendt for sine flydende huse og det lille mindretal af Cham-folket. 

DAG 14 | CHAU DOC - CAI BE
Mekong-deltaet er dannet ved aflejringer fra den mægtige Mekong-flod, som har sin oprindelse i det tibetanske højland ca. 4.500 km mod nord. Fra dens udspring bugter floden sig vej gennem Kina, Myanmar (Burma), Laos, Cambodia og det sydlige Vietnam, før den flyder ud i Det Sydkinesiske Hav. Mekongs vietnamesiske navn, Cuu Long, betyder ”Ni Drager”, der henviser til de ni delfloder, som leder Mekong-flodens vandmasser ud i havet.
Mekong-deltaet er den ene af Vietnams to vigtigste områder for ris, hvor den anden ligger ved Hanoi i nord. Deltaet omkring Mekong-floden og dens mange bifloder består af lavtliggende rismarker samt tætte mangroveskove og områder med palmer.
Vi skal i dag se nærmere på livet i Mekong-Deltaet. Vi skal opleve flydende markeder og besøge landsbyer der lever af at producere kunsthåndværk. Landskabet er smukt og frodigt og det er spændende at få et indblik i det lokale liv.

DAG 15 | CAI BE - SAIGON
Dagen i dag byder på flere oplevelser i deltaet inden det er tid til at køre til Saigon. 

DAG 16 | CU CHI-TUNNELLERNE -  BYRUNDTUR I SAIGON 
Vi starter dagen med udflugt til de berygtede Cu Chi-tunneller som ligger cirka 70 kilometer nordvest for byen. Cu Chi-tunnellerne, som strækker sig i et imponerende 250 kilometer langt net, er et bevis på den enorme opfindsomhed og idérigdom, som er så karakteristisk for vietnameserne. Det var herfra, at nordvietnameserne førte deres guerillakrig i syd, og vi vil kunne se de hemmelige faldlemme, underjordiske køkkener, beboelsesområder, hospitaler og møderum. Hvis nogle har mere lyst til at blive oppe på landjorden, er der mulighed for at se udgravede områder oppefra. Jeres rejse-
leder vil udførligt forklare om længde og ”sværhedsgraden” af tunnellerne, inden vi bevæger os ind i dem. 

Efter formiddagens oplevelser kører vi tilbage til Saigon og spiser frokost.
Derpå går turen til Krigsmuseet. Størstedelen af museet handler om Vietnamkrigen, eller som vietnameserne siger - Den Amerikanske Krig. På museet kan vi udenfor se mange af de våben, amerikanerne anvendte, og vi ser de barske fotoudstillinger, hvor mange af de pressefotos, der gik verden rundt, er udstillet. Efter dette noget barske besøg tager vi omkring Genforenings- paladset, der i 1960´erne var regeringsbygning for den sydvietnamesiske regering og hjem for præsidenten. 
Om aftenen nyder vi en fælles afskedsmiddag.

DAG 17 - 18| SAIGON – HJEMREJSE OG HJEMKOMST 
Alt godt har en ende, og det er i dag vores fly hjem til Danmark afgår. Formiddagen er ledig, indtil vi midt på dagen kører til lufthavnen i Saigon og begynder vores hjemrejse mod Danmark. Vi lander i København næste formiddag.
 
 
FORLÆNGELSE/ ÆNDRINGER
Rejsen sælges som en hel “pakke” og ved ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de dele af pakken, der ikke benyttes. Individuel hjemrejse kan arrangeres, hvis der er plads på flyene, men ofte mod et tillæg fra flyselskabets side. Derudover kommer tillæg for evt. ekstra arrangement. Forlængelse skal bestilles senest 40 dage før afrejse. Endelig pris på forlængelsen garanteres først ved bekræftelse af fly og hotel.
 

FORBEHOLD & ÆNDRINGER
Der tages forbehold for ændringer i programmet. Top Tours og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. 
Vi gør opmærksom på, at rejsen er underlagt lokale forhold, hvor både naturkræfter og levevis er anderledes end på vore breddegrader. Det betyder at force majeure-situationer kan opstå med tilhørende forsinkelser og aflysninger, der undtagelsesvis vil medføre ændringer i rejseplanen. 
Vejrforhold, vejforhold, problemer med køretøjer, gæsternes fysiske formåen samt forsinkede flyafgange kan medføre ændringer i rejsen og at programpunkter kan risikere at udgå. Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende, revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse i form af rapporter fra rejseleder og kommentarer fra kunder. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet fra den blev købt til afrejsen finder sted.
Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene de rejsendes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen. Rejsen er underlagt Top Tours’ almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.