VALGTE
DESTINATION

Caribien 

Fra kridhvide sandstrande til smaragdgrønne søer. Fra betagende koralhaver til høje bjergtinder. Fra saftige salsarytmer til rytmisk reggae. Fra kulørte karnevaler til koloniale købstæder. Fra vilde vandfald til dybe drypstenshuler. Caribiens forskellighed er fascinerende og svær at indfange i få sætninger, men solen, skønheden og sanseligheden er blandt ø-gruppens største fællesnævnere.Hvad enten du elsker Jamaicas tilbagelænede livsstil, St. Thomas ubeskrivelige skønhed eller Tobagos frodighed og uspoleret-hed, så er Caribien uforlignelig. Ingen anden øgruppe i verden kan konkurrere med pulversandets finhed, koralrevets farverigdom, samt musikkens og livsglædens spændvidde.

Caribien består af 700 øer og 25 territorier, deriblandt uafhængige stater, oversøiske besiddelser samt områder.
Caribien består af de Store Antiller, de Små Antiller og Bahamas, og er en del af Nordamerika. Nordligst ligger Bahamas tæt på Floridas kyst og sydligst Tobago og Trinidad, der grænser op til Venezuela. Caribien er en skøn blanding af tropiske øer. Elsket af paradisjægere, undervands-entusiaster og festoriginaler.

Vi har valgt at fokusere på Jamaica, De Vestindiske Øer, Tobago samt den Dominikanske Republik, der er blandt vores favoritter.

Jamaica er en ikke kun bløde kridhvide sandstrande, krystalklart vand over betagende koralrev og frodige bjerglandskaber. Jamaica skabte også Bob Marley - en af verdens største musikalske superstjerner. Og reggaemusikken og rastafarikulturen kan i dag opleves på hvert et gadehjørne i Kingston og Montego Bay. Jamaica er fortsat Caribiens musikale kraftcenter. Og den tilbagelænede livsstil kombineret med skøn tropisk ø-stemning tiltaler rigtig mange rejsende.

Syd-øst for Jamaica ligger Den Dominikanske Republik, én af de caribiske øer med størst diversitet. Her finder du dramatiske bjerglandskaber, ørken-lavland, imponerende kolonial-arkitektur og kilometervis af idylliske strande med slanke svajende palmer. Ikke kun naturen er farverig. Det er hverdagslivet også. Dominikanerne kan lide at feste og man kan derfor opleve et utal af festivaler, karnevaler og andre musikalske begivenheder. Fest med dominikanerne og åben et vindue til denne livsbekræftende kultur og livsstil.

De Dansk Vestindiske øer, bestående af St. Croix, St. John og St. Jan er selvsagt yderst populær blandt danske rejsende. Her findes fascinerende dansk kolonihistorie, et krystalklart turkisblåt hav, kridhvide strande med hvidt pulversand, frodig regnskov og calypso-musik. Besøg f.eks. de idylliske byer Christianssted og Frederikssted på St. Croix og Charlotte Amalie på St. Thomas og få et interessant indblik i et stykke Danmarkshistorie, der sluttede for 100 år siden, da Danmark overdrog øerne til USA i 1917.

Tæt på Venezuelas fastland finder du Tobago og søsterøen Trinidad. Tobago har alt hvad du kan forvente af en caribisk ø med svajende palmer, kridhvide sandstrande og fabelagtig snorkling og dykning. Men herudover finder du også en sjælden autencitet og rå skønhed, da øen er relativt uforandret af turismen. Tag f.eks. på vandreture i regnskoven, svøm i øens imponerende vandfald, eller oplev regionens største og bedste karneval på søsterøen Trinidad.
Generelle oplysninger:

Drikkepenge:
Giv gerne 10 – 15% i drikkepenge da “service charge” ikke altid er inkluderet i en restaurant regning. Guider og chauffører vil også være taknemmelige for nogle få dollars/pesos. 

Elektricitet: 110 V. Medbring strømadapter ved evt. brug af elektriske apparater.

Sprog: Sproget på den enkelte ø, afhænger af kolonilandet. Engelsk er det mest almindelige, men der tales generelt med stærke dialekter, De fleste taler kreol / kreol engelsk, der er et miks mellem afrikansk, spansk, og engelsk. Eller kreol-fransk på de franske koloni-øer.

Klima: Tropisk klima – det vil sige, det er varmt hele året. Vejret varierer naturligvis lidt i denne region, men helt generelt er februar til maj er de tørreste måneder, mens juni til august er de vådeste. Juli til november er orkansæson, men chancerne for at blive ramt i Caribien er ikke så store. Tobago, der ligger syd for orkanbæltet er sjældent ramt af voldsomme storme, der kan hærge nordpå i perioden mellem juli og november.

Tidsforskel: Sommertid -6 timer / vintertid -5 timer.

Valuta:
Jamaica: Jamaica Dollar (JMD)
Trinidad & Tobago: Trinidad & Tobago Dollar (TTD)
Dansk Vestindien: US Dollar (USD)
Den Dominikanske Repuplik: Dominikanske Peso (DOP)
Se den aktuelle valutakurs her.

Vaccination: Top Tours kan ikke rådgive omkring vaccinationer. Vi anbefaler altid, at du inden afrejse kontakter egen læge eller et autoriseret vaccinationscenter for gældende vaccinationsregler.

Visum og pas: Visumfri i indtil 90 dage.
Pas skal være gyldigt under opholdets varighed.
Læs gældende regler om det enkelte land på Udenrigsministeriets hjemmeside.  

Panama Kanal fra New York til Fort Lauderdale 15 dage.

DestinationUSA
Gyldig fra17-10-2020
Gyldig til17-10-2020
Varighed15 dage
PrisFra 15.475kr.

Krydstogt 25 dage Barcelona - Miami

DestinationBarcelona
Gyldig fra01-01-2021
Gyldig til05-01-2021
Varighed25 dage
PrisFra 16.666kr.

USA - New York & St. Thomas

DestinationUSA
Gyldig fra15-04-2020
Gyldig til31-05-2021
Varighed13 dage
PrisFra 11.275kr.
Se alle tilbud