Loading...

Caribien

Fra kridhvide sandstrande til smaragdgrønne søer

Fra betagende koralhaver til høje bjergtinder. Fra saftige salsarytmer til rytmisk reggae. Fra kulørte karnevaler til koloniale købstæder.

Caribien

Fra vilde vandfald til dybe drypstenshuler. Caribiens forskellighed er fascinerende og svær at indfange i få sætninger, men solen, skønheden og sanseligheden er blandt ø-gruppens største fællesnævnere.

Hvad enten du elsker Jamaicas tilbagelænede livsstil, St. Thomas ubeskrivelige skønhed eller Tobagos frodighed og uspoleret-hed, så er Caribien uforlignelig. Ingen anden øgruppe i verden kan konkurrere med pulversandets finhed, koralrevets farverigdom, samt musikkens og livsglædens spændvidde.

Caribien består af 700 øer og 25 territorier, deriblandt uafhængige stater, oversøiske besiddelser samt områder.
Caribien består af de Store Antiller, de Små Antiller og Bahamas, og er en del af Nordamerika. Nordligst ligger Bahamas tæt på Floridas kyst og sydligst Tobago og Trinidad, der grænser op til Venezuela. Caribien er en skøn blanding af tropiske øer. Elsket af paradisjægere, undervands-entusiaster og festoriginaler.

Vi har valgt at fokusere på Jamaica, De Vestindiske Øer, Tobago samt den Dominikanske Republik, der er blandt vores favoritter.

Læs mere
View as Grid List

2 Items

per side
Business Class til Den Dominikanske Republik

Rejs på Business Class til Den Dominikanske Republik og nyd fats-pass, fantastisk service og lounge-adgang i alle lufthavne. Ved ankomst har vi sørget for lækre hoteller og gode All Inclusive pakker, så der er kun tilbage at nyde ferien.

  • Ingen dato sat
  • 12 nætter
  • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
    Fly fra København
Pris på forespørgsel
Krydstogter til USA

For mange er et krydstogt gennem Panamakanalen den ultimative oplevelse. Vær med når førsteklasses-skibet Norwegian Joy sejler igennem den smalle kanal.

  • Ingen dato sat
  • 18 nætter
  • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
    Fly fra København
Pris på forespørgsel

Jamaica er en ikke kun bløde kridhvide sandstrande, krystalklart vand over betagende koralrev og frodige bjerglandskaber. Jamaica skabte også Bob Marley - en af verdens største musikalske superstjerner. Og reggaemusikken og rastafarikulturen kan i dag opleves på hvert et gadehjørne i Kingston og Montego Bay. Jamaica er fortsat Caribiens musikale kraftcenter. Og den tilbagelænede livsstil kombineret med skøn tropisk ø-stemning tiltaler rigtig mange rejsende.

Bahamas har tropisk klima med 25-32° om sommeren (maj-november), og de lune vande fra Golfstrømmen sørger for, at vintertemperaturerne sjældent kommer under 20°. Størstedelen af øernes regn er fra maj til juni og fra september til oktober med korte og kraftige byger. Mere dramatiske er de orkaner, der i sommer- og efterårsmånederne hyppigt truer de lavtliggende øer. 

St. Maarten/St. Martin har tropisk klima. Det varme vejr reguleres af passatvinde fra nordøst, der køler øen ned til behagelige 25-30 grader året rundt. Orkansæsonen præger øens vejr fra juli til december, hvor det meste af det årlige nedbør falder. 

Syd-øst for Jamaica ligger Den Dominikanske Republik, én af de caribiske øer med størst diversitet. Her finder du dramatiske bjerglandskaber, ørken-lavland, imponerende kolonial-arkitektur og kilometervis af idylliske strande med slanke svajende palmer. Ikke kun naturen er farverig. Det er hverdagslivet også. Dominikanerne kan lide at feste og man kan derfor opleve et utal af festivaler, karnevaler og andre musikalske begivenheder. Fest med dominikanerne og åben et vindue til denne livsbekræftende kultur og livsstil.

De Dansk Vestindiske øer, bestående af St. Croix, St. John og St. Jan er selvsagt yderst populær blandt danske rejsende. Her findes fascinerende dansk kolonihistorie, et krystalklart turkisblåt hav, kridhvide strande med hvidt pulversand, frodig regnskov og calypso-musik. Besøg f.eks. de idylliske byer Christianssted og Frederikssted på St. Croix og Charlotte Amalie på St. Thomas og få et interessant indblik i et stykke Danmarkshistorie, der sluttede for 100 år siden, da Danmark overdrog øerne til USA i 1917.

Tæt på Venezuelas fastland finder du Tobago og søsterøen Trinidad. Tobago har alt hvad du kan forvente af en caribisk ø med svajende palmer, kridhvide sandstrande og fabelagtig snorkling og dykning. Men herudover finder du også en sjælden autencitet og rå skønhed, da øen er relativt uforandret af turismen. Tag f.eks. på vandreture i regnskoven, svøm i øens imponerende vandfald, eller oplev regionens største og bedste karneval på søsterøen Trinidad.

Billige rejser til Caribien (tidligere også Caraibien), Vestindien eller De Vestindiske Øer, som er en gruppe af øer i det Caribiske Hav. Øerne består af 25 territorier, blandt andre uafhængige stater, oversøiske besiddelser og områder.

Navnet Vestindien stammer fra Christoffer Columbus teori om at de amerikanske kontinenter, han rent faktisk ankom til i 1492, var Indien. Caribien består af de Store Antiller, de Små Antiller og Bahamas, og er en del af Nordamerika. 

Det Caribiske Hav støder op til Atlanterhavet og ligger syd for den Mexicanske Golf. Mod syd er det afgrænset af Venezuela, Colombia og Panama, mod vest af Costa Rica, Nicaragua, Honduras, Guatemala, Belize og Mexicos del af Yucatán-halvøen, mod nord af de Store Antiller (øerne Cuba, Hispaniola, Jamaica og Puerto Rico) og mod øst af de Små Antiller.
Havet dækker omkring 2.754.000 km² og har sit dybeste sted i Caymanrenden, mellem Cuba og Jamaica, 7.500 meter under havoverfladen.
Mens naturen under vandet for de fleste øers vedkommende består af koralrev, fisk i alverdens farver samt små og store skildpadder, kan man oven vandet bevæge sig mellem dampende vulkaner, grønne bananpalmer, kaktusbeklædte ørkenområder og naturligvis de lokkende sandstrande. 

Generelle oplysninger:

Drikkepenge: 
Giv gerne 10 – 15% i drikkepenge da “service charge” ikke altid er inkluderet i en restaurant regning. Guider og chauffører vil også være taknemmelige for nogle få dollars/pesos. 

Elektricitet: 110 V. Medbring strømadapter ved evt. brug af elektriske apparater.

Sprog: Sproget på den enkelte ø, afhænger af kolonilandet. Engelsk er det mest almindelige, men der tales generelt med stærke dialekter, De fleste taler kreol / kreol engelsk, der er et miks mellem afrikansk, spansk, og engelsk. Eller kreol-fransk på de franske koloni-øer.

Klima: Tropisk klima – det vil sige, det er varmt hele året. Vejret varierer naturligvis lidt i denne region, men helt generelt er februar til maj er de tørreste måneder, mens juni til august er de vådeste. Juli til november er orkansæson, men chancerne for at blive ramt i Caribien er ikke så store. Tobago, der ligger syd for orkanbæltet er sjældent ramt af voldsomme storme, der kan hærge nordpå i perioden mellem juli og november.

Tidsforskel: Sommertid -6 timer / vintertid -5 timer.

Valuta:
Jamaica: Jamaica Dollar (JMD)
Trinidad & Tobago: Trinidad & Tobago Dollar (TTD)
Dansk Vestindien: US Dollar (USD)
Den Dominikanske Repuplik: Dominikanske Peso (DOP)
Se den aktuelle valutakurs her.

Vaccination: Top Tours kan ikke rådgive omkring vaccinationer. Vi anbefaler altid, at du inden afrejse kontakter egen læge eller et autoriseret vaccinationscenter for gældende vaccinationsregler.

Visum og pas: Visumfri i indtil 90 dage.
Pas skal være gyldigt under opholdets varighed.
Læs gældende regler om det enkelte land på Udenrigsministeriets hjemmeside.