Cambodia 

Oplev verdens ottende vidunder; tempelkomplekset Angkor Wat. Tag på gourmet- og spa-forkælelse i charmerende Siem Reap. Bliv klogere på Pol Pots regime i historiespækkede, arkitektonisk imponerende Phnom Penh – og slap af i boheme-badebyen Sihanoukville.Selvom Cambodia blandt andet er kendt for rædslerne under Pol Pots regime, fortæller landet samtidig historien om et tappert folk med et imponerende livsmod og en uknækkelig ånd til trods for års blodudgydelser og politisk ustabilitet.

Phnom Penh, der engang var Asiens perle, er en by der er ved at kæmpe sig tilbage på toppen igen. En arkitektonisk spændende by med glinsende guldspir og imponerende templer; en by, med en rig kunst- og kulturscene, spændende shopping og et velrenomeret køkken.

I dag er det slut med at flyve ind til Siem Reap blot for at opleve Angkor Wat i to dage. Siem Reap har genopfundet sig selv og er idag Cambodias epicenter for trendy caféer, sofistikerede spa-ophold samt gode gallerier. Her hersker en enestående atmosfære og man kan nemt tilbringe en hel uge.. eller måske mere i denne skønne by.

Med et stigende fokus på Cambodia tilbyder vi pt. kombinationsrejser, hvor Siem Reap og Angkor Wat f.eks. kan kombineres med Phnom Penh og strandferie i fx Thailand eller Vietnam.

De fleste cambodjanere tilhører khmerfolket og er theravadabuddhister, men landet har også et betydeligt antal muslimske Chamfolk, så vel som etniske kinesere, vietnamesere og små animistiske stammer.

Jordbrug har længe været den vigtigste sektor i den cambodjanske økonomi, omkring 59 % af befolkningen er afhængig af jordbrug som levebrød (med ris som den vigtigste afgrøde). Turismen er i de sidste år steget, og mere end 4 millioner udenlandske turister har besøgt Angkor Wat. I 2005 blev der fundet olie og naturgas i Cambodjas territorialfarvand, og når kommerciel udvinding begynder i 2011, kan olieindtægterne stærkt påvirke Cambodjas økonomi

Generelle oplysninger:

Drikkepenge: Giv gerne 10 – 15% i drikkepenge da “service charge” ikke altid er inkluderet i en restaurant regning. Guider og chauffører vil også være taknemmelige for nogle få dollars.

Elektricitet: 220 V.  Stiktyper varierer meget. Medbring strømadapter ved evt. brug af elektriske apparater.

Klima: Klimaet er tropisk med monsunregn og høj luftfugtighed fra maj til oktober. Fra november til februar holder det stort set tørt. Selv i monsuntiden er det muligt at rejse i Cambodia.

Sprog: Khmer, engelsk og fransk. 

Tidsforskel: Sommertid +5 timer / vintertid +6 timer

Vaccination: Top Tours kan ikke rådgive omkring vaccinationer. Vi anbefaler altid, at du inden afrejse kontakter egen læge eller et autoriceret vaccinationscenter for gældende vaccinationsregler.

Valuta: Riel (KHR). Se den aktuelle valutakurs her.

Visum & pas: Der er visumpligt. Fås ved ankomst til Phnom Penh eller Siem Reap. Det koster 20 USD og der skal medbringes 2 pasfotos.
Pas skal være gyldigt min. 6 måneder efter hjemkomst fra Cambodia.
Læs gældende regler på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Udenrigsministeriets rejsevejledning:
Vi anbefaler at du inden afrejse altid læser sidste nye rejsevejledning fra Udenrigsministeriet.
Læs den her.

 

Det bedste af Cambodia og badeferie i Thailand

DestinationCambodia
Gyldig fra01-06-2018
Gyldig til31-10-2019
Varighed15 dage
PrisFra 14.498kr.

Det bedste af Indokina - rundrejse med dansk rejseleder

DestinationVietnam
Gyldig fra01-10-2018
Gyldig til31-03-2019
Varighed19 dage
PrisFra 22.998kr.

Siem Reap og badeferie i Thailand

DestinationCambodia
Gyldig fra01-12-2017
Gyldig til01-10-2018
Varighed14 dage
PrisFra 12.998kr.
Se alle tilbud