Cambodia 

Oplev verdens ottende vidunder; tempelkomplekset Angkor Wat. Tag på gourmet- og spa-forkælelse i charmerende Siem Reap, hvor du kan tage dig kærligt af både krop og sjæl og få et tiltrængt afbræk fra hverdagen. Bliv klogere på Pol Pots regime i historiespækkede, arkitektonisk imponerende Phnom Penh – og slap af i boheme-badebyen Sihanoukville med sandstrand og azurblåt hav så langt, øjet rækker. Velkommen til Cambodia, hvor alt kan ske!Selvom Cambodia som land blandt andet er kendt for rædslerne under Pol Pots regime, fortæller landet samtidig historien om et tappert folk med et imponerende livsmod og en uknækkelig ånd til trods for års blodsudgydelser og politisk ustabilitet. Cambodia er meget mere end en ubehagelig fortælling, og rejser du til Cambodia med Top Tours vil du da også hurtigt opdage, hvor meget det smukke land har at byde på for rejselystne eventyrere i alle aldre. Her er natur, kultur, historie samt plads til afslapning for alle pengene, og det imødekommende cambodianske folk vil tage imod dig med åbne arme og bidrage til, at du får alletiders ophold. 

Phnom Penh, der engang var Asiens perle, er en by, der er ved at kæmpe sig tilbage på toppen igen. Her kan du besøge en arkitektonisk spændende by med glinsende guldspir og imponerende templer; en by med en rig kunst- og kulturscene, spændende shopping og et velrenommeret køkken ej at forglemme. I Phnom Penh mødes moderne byliv og gammel, fascinerende historie, og du får rig mulighed for at danne dig dit eget indtryk af Cambodia, når du bevæger dig rundt i gaderne og oplever hverdagen i en af verdens mest spændende hovedstæder. Her ligger blandt andet også det berygtede torturfængsel Tuol Sleng, også kendt som S-21, der i dag er omdannet til museum, hvor du for alvor kan dykke ned i den gruopvækkende historie om det tidligere regime, der blev væltet ved Vietnams invasion af Cambodia i 1979.  

Tager du til Cambodia, er Siem Reap uden tvivl også et besøg værd. I dag er det slut med at flyve ind til lufthavnsbyen blot for at opleve det storslåede tempelkompleks Angkor Wat i to dage. Siem Reap har genopfundet sig selv og er i dag Cambodias epicenter for trendy caféer, sofistikerede spa-ophold samt gode gallerier med udstillinger for enhver smag. Her hersker en enestående atmosfære, og man kan nemt tilbringe en hel uge eller måske endda mere i denne skønne, moderne by, hvor de spændende oplevelser nærmest står i kø for at byde sig til. Uanset hvad du ønsker at opleve under din rejse til Cambodia, finder du det – og meget mere – her i Siem Reap.  
 
De fleste cambodianere tilhører khmerfolket og er theravadabuddhister, men landet har også et betydeligt antal muslimske Chamfolk såvel som etniske kinesere, vietnamesere og små animistiske stammer. Det er derfor en broget befolkning, du vil møde, når du besøger Cambodia og engagerer dig i dagligdagens lokale miljø på din destination. Som før nævnt er cambodianerne et venligt og meget hjælpsomt folk, som du trygt kan involvere dig med og lære at kende under dit ophold. De lokale kan vise dig Cambodia på en ny måde, og der vil helt sikkert dukke unikke oplevelser op undervejs, som du ikke efterfølgende vil have været foruden.  

Jordbrug har længe været den vigtigste sektor i den cambodianske økonomi, og omkring 59 % af befolkningen er afhængig af jordbrug som levebrød (med ris som den vigtigste afgrøde). Turismen er i de seneste par år steget, og mere end 4 millioner udenlandske turister har eksempelvis besøgt det populære tempel Angkor Wat, der er Cambodias største tilløbsstykke. I 2005 blev der fundet olie og naturgas i Cambodias territorialfarvand, og når kommerciel udvinding begynder i 2011, kan olieindtægterne stærkt påvirke Cambodias økonomi i positiv retning – til gavn for både lokalbefolkningen og turister og rejsende, der besøger Cambodia som en del af en kortere eller længere rejse i Asien.

Med et stigende fokus på Cambodia tilbyder vi pt. kombinationsrejser til landet, hvor Siem Reap og Angkor Wat eksempelvis kan kombineres med et besøg i Phnom Penh og med strandferie i blandt andet Thailand eller Vietnam. På den måde er det muligt at vælge en rejse med tilbud om lidt af det hele, så du er sikker på at få det bedste med dig fra Cambodia og de omkringliggende lande, før turen går videre eller helt hjemad til Danmark for at fordøje de mange intense indtryk, som du uden tvivl har fået med dig hjem fra din rejse. Cambodia er i sandhed et land, der skal opleves med egne øjne, så tag afsted med Top Tours, og oplev de bedste af Cambodias perler.
 
Generelle oplysninger:

Drikkepenge: Giv gerne 10 – 15% i drikkepenge, da “service charge” ikke altid er inkluderet i regningen på Cambodias restauranter og øvrige spisesteder. Guider og chauffører vil også være taknemmelige for at få nogle få dollars ekstra.

Elektricitet: 220 V. Stiktyper i Cambodia varierer meget. Medbring derfor strømadapter ved evt. behov for brug af elektriske apparater.

Klima: Klimaet er tropisk med monsunregn og høj luftfugtighed fra maj til oktober. Fra november til februar holder det stort set tørt. Selv i monsuntiden er det muligt at rejse i Cambodia, og Cambodia er således et populært rejsemål hele året rundt.

Sprog: Khmer, engelsk og fransk. 

Tidsforskel: Sommertid +5 timer / vintertid +6 timer

Vaccination: Top Tours kan ikke rådgive omkring vaccinationer. Vi anbefaler altid, at du inden afrejse kontakter egen læge eller et autoriseret vaccinationscenter for information om de gældende vaccinationsregler.

Valuta: Riel (KHR). Se den aktuelle valutakurs her.

Visum & pas: Der er visumpligt i Cambodia. Visum fås ved ankomst til Phnom Penh eller Siem Reap. Det koster 20 USD, og der skal medbringes 2 pasfotos.
Pas skal være gyldigt min. 6 måneder efter hjemkomst fra Cambodia.
Læs gældende regler på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Udenrigsministeriets rejsevejledning:
Vi anbefaler, at du inden afrejse altid læser sidste nye rejsevejledning fra Udenrigsministeriet, så du er bedst muligt forberedt på ankomsten til din destination.
Læs den her.
 
 
 
 

 

Kombiner Cambodia og Vietnam : Oplev Siem Reap og Danang

DestinationVietnam
Gyldig fra01-06-2018
Gyldig til21-10-2019
Varighed14 dage
PrisFra 13.498kr.

Det bedste af Cambodia og badeferie i Thailand

DestinationCambodia
Gyldig fra01-11-2018
Gyldig til31-10-2019
Varighed15 dage
PrisFra 14.798kr.

Det bedste af Indokina - rundrejse med dansk rejseleder

DestinationVietnam
Gyldig fra01-10-2018
Gyldig til31-03-2019
Varighed19 dage
PrisFra 22.998kr.
Se alle tilbud