Cambodia

Oplev verdens ottende vidunder; tempelkomplekset Angkor Wat

Tag på en fantastisk rejse til det spændende land Cambodia. Her finder du en imødekommende befolkning, storslåede templer og pulserende byer fyldt med kultur, historie og arkitektur.

Bliv opslugt af Cambodias rige historie og kultur

Cambodia er et enestående land med mange store seværdigheder, fantastisk natur og en venlig og gæstfri befolkning. Sammenlignet med f.eks. Vietnam og Thailand, så er Cambodia ikke særlig besøgt af skandinavere – og det er en stor fejl, hvis du spørger os. Landet gemmer nemlig på mange skjulte perler, der helt sikkert er en oplevelse værd.

Tager du til Cambodia, er Siem Reap uden tvivl en by, du ikke må gå glip af. I dag er det slut med at flyve ind til lufthavnsbyen blot for at opleve det storslåede tempelkompleks Angkor Wat i to dage. Siem Reap har genopfundet sig selv og er i dag Cambodias epicenter for trendy caféer, sofistikerede spa-ophold samt gode gallerier med udstillinger for enhver smag. Her hersker en enestående atmosfære, og man kan nemt tilbringe en hel uge eller måske endda mere i denne skønne, moderne by, hvor de spændende oplevelser nærmest står i kø for at byde sig til.
Uanset hvad I ønsker at opleve under jeres rejse til Cambodia, finder I det – og meget mere – her i Siem Reap.

Tager du lidt længere mod syd, rammer du hovedstaden Phnom Penh, der engang var Asiens perle. I dag er Phnom Penh en by, der er ved at være tilbage på toppen. I kan besøge en arkitektonisk spændende by med glinsende guldspir og imponerende templer; en by med en rig kunst- og kulturscene, spændende shopping og et velrenommeret køkken ej at forglemme.

I Phnom Penh mødes moderne byliv og gammel, fascinerende historie, og I får rig mulighed for at danne jer jeres eget indtryk af Cambodia, når I bevæger dig rundt i gaderne og oplever hverdagen i en af verdens mest spændende hovedstæder. Her ligger blandt andet også det berygtede torturfængsel Tuol Sleng, også kendt som S-21, der i dag er omdannet til museum, hvor I for alvor kan dykke ned i den gruopvækkende historie om det tidligere regime, der blev væltet ved Vietnams invasion af Cambodia i 1979. Bliv klogere på Pol Pots regime i historiespækkede, arkitektonisk imponerende Phnom Penh.  Velkommen til Cambodia.

Læs mere
per side

4 Items

Kombinationsrejse i Cambodia og Vietnam

Spændende rejse til Siem Reap (Cambodia) og Danang (Vietnam). Oplev tempelkomplekset Angkor Wat og det gæstfrie cambodianske folk og kombinér med Danangs dejlige strande og spændende historie.

 • Individuel afrejsedag
 • 13 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Pris på forespørgsel
Rundrejse i Cambodia og Thailand

Rundrejse i Cambodia til Phnom Penh og Siem Reap efterfulgt af badeferie på Phuket eller Khao Lak.

 • Individuel afrejsedag
 • 14 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Pris på forespørgsel
Business Class i Cambodia, Thailand og Singapore

Spændende kombinationsrejse til Cambodia, Thailand og Singapore. Flyv på Business Class og oplev Indokinas skønhed og mystik, metropolen Singapore og dejlige Thailand.

 • Individuel afrejsedag
 • 14 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Pris på forespørgsel
Langtidsrejse i Cambodia og Thailand

Der er gode muligheder for at tilkøbe spændende udflugter og vi har udvalgt nogle gode hoteller undervejs. Det er en rigtig god rejse til jer der gerne vil opleve noget nyt på jeres langtidsferie.

 • Individuel afrejsedag
 • 29 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Pris på forespørgsel

Generelt om Cambodia

Cambodia ligger i Asien. Landet er placeret midt imellem Vietnam og Thailand. Cambodia bliver nogle gange glemt i forhold til Vietnam og Thailand, og det er synd, for landet har mindst ligeså meget at byde på som sine to populære naboer. 

Selvom Cambodia som land blandt andet er kendt for rædslerne under Pol Pots regime, fortæller landet samtidig historien om et tappert folk med et imponerende livsmod og en uknækkelig ånd til trods for års blodsudgydelser og politisk ustabilitet. Cambodia er meget mere end en ubehagelig fortælling, og rejser du til Cambodia med Top Tours, vil du også hurtigt opdage, hvor meget det smukke land har at byde på for rejselystne eventyrere i alle aldre. Her er natur, kultur, historie samt plads til afslapning for alle pengene, og det imødekommende cambodianske folk vil tage imod dig med åbne arme og bidrage til, at du får alletiders ophold. 

De fleste cambodianere tilhører khmerfolket og er theravadabuddhister, men landet har også et betydeligt antal muslimske Chamfolk såvel som etniske kinesere, vietnamesere og små animistiske stammer. Det er derfor en broget befolkning, du vil møde, når du besøger Cambodia og engagerer dig i dagligdagens lokale miljø på din destination. Som før nævnt er cambodianerne et venligt og meget hjælpsomt folk, som du trygt kan involvere dig i og lære at kende under din ferie. 

Siem Reap og Phnom Penh er de to mest spændende byer, der ud over kultur og historie byder på shopping, gode spisesteder og en unik og hyggelig atmosfære, som ligger langt fra vores egen hjemlige andegård.

I hovedstaden Phnom Penh bor der omkring 2 mio mennesker. Her kan du opleve det berygtede torturfængsel Tuol Sleng, se det smukke Kongelige Palads og nyde en tur på Mekong-floden. I Cambodia kan du glæde dig til asiatisk mad, der på nogle måder ligner det thailandske og vietnamesiske køkken, men alligevel skiller sig ud. Det der kendetegner cambodiansk mad, er bl.a. ”kroeung”, der er et særligt krydderi, som oftest bruges i wokretter og supper. 

 

Frugter på markedet i Cambodia Smukke Angkor Wat i solnedgangen Afslapning på stranden i Cambodia5 steder du skal besøge i Cambodia

 1. Angkor Wat 
  Angkor Wat er et helt unikt tempel, der er bygget i en stil, der ikke findes andre steder i verden. Templet stammer fra 1200-tallet og blev bygget til kong Suryavarman 2. Angkor Wat er bygget i den specielle khmerstil og et godt eksempel på den klassiske khmerarkitetkur, der findes mange steder i Cambodia. Templerne ved Angkor Wat står stadig meget velbevaret den dag i dag. Angkor Watt er ubestridt Cambodias største seværdighed og er blevet så stort et symbol for landet, at det bruges i det cambodianske flag. Når du skal besøge Angkor Wat anbefaler vi, at du gør det tidligt om morgenen, der er nemlig ikke så mange mennesker, og det er nemmere at komme til. Om morgenen er det heller ikke blevet så varmt endnu, og det gør dit besøg til en mere behagelig oplevelse. Køb din billet på forhånd, så du undgår lange køer.

 2. Siem Reap 
  Sammen med hovedstaden Phnom Penh er Siem Reap en af de mest spændende byer i Cambodia. De fleste kender byen for det fantastiske tempel Angkor Wat, som ligger i nærheden, men byen gemmer på mange andre fantastiske oplevelser. Udover Angkor Wat er Siem Reap nemlig en vidunderlig by at udforske. Byen er Cambodias andenstørste og er i dag en af Cambodias hurtigst voksende byer. Siem Reap har en befolkning på ca. 250.000. Byen byder på et stort udvalg af restauranter, butikker og cafeer. Her er også mulighed for at slappe af i et af de mange spa-bade, der findes rundt i byen. Siem Reap byder på noget for enhver smag, og du er sikker på ikke at kede dig.

 3. Phnom Penh
  Phnom Penh er Cambodias hovedstad og også landets klart største by med ca 2 mio indbyggere. Byen ligger ved Mekong-flodens bred i det sydlige Cambodia og byder på masser af oplevelser. Her er god mulighed for at få en smagsprøve på den cambodianske gastronomi i de mange gadekøkkener, der er i byen. Her får du en autentisk oplevelse, og hvis du er modig, kan du smage en af de lokale specialiteter - friturestegt fugleedderkop. I byen finder du også en lang række utroligt smukke templer med de kendte spidse spir og alle udført med et fantastisk håndværk, noget for enhver arkitekturelsker.

 4. Mekong-floden
  Gennem Cambodia slanger den enorme Mekong-flod sig. Med en længde på 4.900 km er Mekong verdens 12. største flod og løber igennem en stor del af Asien. Når du er i Phnom Penh, er Mekong-floden helt klart en oplevelse, du ikke må gå glip af. Du kan booke en afslappende tur på floden og opleve hovedstaden fra vandet, mens du nyder en drink.

 5. Tuol Sleng-fængslet
  Cambodia gemmer også på en mørkere del af historien. Gennem 70'erne var landet under ledelse af den brutale Pol Pot, og mange mennesker mistede livet. I hovedstaden Phnom Penh lå det berygtede fængsel Tuol Sleng, også kendt som S-21, hvor mange af dem, der ikke var enige med Pol Pot, blev indespærret og tortureret. Fængslet er i dag lavet om til et museeum, hvor du kan opleve historien om, hvad der kan ske, når et land bliver ledet af en tyran, der udnytter og undertrykker hans folk. Stedet er helt klart et besøg værd og er en påmindelse om, at vi skal huske historien, så den ikke gentager sig.

 

Med et stigende fokus på Cambodia tilbyder vi rejser, hvor Siem Reap og Angkor Wat eksempelvis kan laves som en kombinationsrejse med et besøg i Phnom Penh og med strandferie i fx Thailand eller Vietnam. På den måde er det muligt at vælge en rejse, der indeholder lidt af det hele. Vi tilbyder også rundrejser, hvor du oplever det bedste, Cambodia har at byde på. Cambodia er i sandhed et land, der skal ses med egne øjne, så tag afsted med Top Tours og oplev de bedste af Cambodias perler.

 

Ofte stillede spørgsmål
Hvilken valuta bruges i Cambodia?

Valutaen i Cambodia hedder Cambodianske Riel (KHR). 100 DKK svarer til ca. 62.000 KHR. Riel findes kun som sedler og kan ikke bestilles i Danmark. Du kan dog bruge almindelige Amerikanske dollars, da de også er meget udbredt som valuta.

Hvordan er tidsforskellen i Cambodia?

Sommertid +5 timer
Vintertid +6 timer

Hvilket sprog tales i Cambodia

I Cambodia tales der khmer, der er landets officielle sprog, men mange kan dog også fransk. I de store byer taler de fleste også fint engelsk.

Hvordan er vejret i Cambodia

Klimaet er tropisk med monsunregn og høj luftfugtighed fra maj til oktober. Fra november til februar holder det stort set tørt.

Skal man bruge visum i Cambodia?

Ja, der er visumpligt i Cambodia. Visum fås ved ankomst til Phnom Penh eller Siem Reap. Det koster 30 USD, og der skal medbringes 2 pasfotos.
Pas skal være gyldigt min. 6 måneder efter hjemkomst fra Cambodia.