Cambodia 

Oplev verdens ottende vidunder; tempelkomplekset Angkor Wat. Tag på gourmet- og spa-forkælelse i charmerende Siem Reap, hvor du kan tage dig kærligt af både krop og sjæl og få et tiltrængt afbræk fra hverdagen. Og bliv klogere på Pol Pots regime i historiespækkede, arkitektonisk imponerende Phnom Penh.  Velkommen til Cambodia.Selvom Cambodia som land blandt andet er kendt for rædslerne under Pol Pots regime, fortæller landet samtidig historien om et tappert folk med et imponerende livsmod og en uknækkelig ånd til trods for års blodsudgydelser og politisk ustabilitet. Cambodia er meget mere end en ubehagelig fortælling, og rejser I til Cambodia med Top Tours vil I også hurtigt opdage, hvor meget det smukke land har at byde på for rejselystne eventyrere i alle aldre. Her er natur, kultur, historie samt plads til afslapning for alle pengene, og det imødekommende cambodianske folk vil tage imod jer med åbne arme og bidrage til, at I får alletiders ophold. 

Phnom Penh, der engang var Asiens perle, er en by, der er ved at være tilbage på toppen igen. I kan besøge en arkitektonisk spændende by med glinsende guldspir og imponerende templer; en by med en rig kunst- og kulturscene, spændende shopping og et velrenommeret køkken ej at forglemme.
I Phnom Penh mødes moderne byliv og gammel, fascinerende historie, og I får rig mulighed for at danne jer jeres eget indtryk af Cambodia, når I bevæger dig rundt i gaderne og oplever hverdagen i en af verdens mest spændende hovedstæder. Her ligger blandt andet også det berygtede torturfængsel Tuol Sleng, også kendt som S-21, der i dag er omdannet til museum, hvor I for alvor kan dykke ned i den gruopvækkende historie om det tidligere regime, der blev væltet ved Vietnams invasion af Cambodia i 1979.  

Tager I til Cambodia, er Siem Reap uden tvivl også et besøg værd. I dag er det slut med at flyve ind til lufthavnsbyen blot for at opleve det storslåede tempelkompleks Angkor Wat i to dage.
Siem Reap har genopfundet sig selv og er i dag Cambodias epicenter for trendy caféer, sofistikerede spa-ophold samt gode gallerier med udstillinger for enhver smag. Her hersker en enestående atmosfære, og man kan nemt tilbringe en hel uge eller måske endda mere i denne skønne, moderne by, hvor de spændende oplevelser nærmest står i kø for at byde sig til.
Uanset hvad I ønsker at opleve under jeres rejse til Cambodia, finder I det – og meget mere – her i Siem Reap.  
 
De fleste cambodianere tilhører khmerfolket og er theravadabuddhister, men landet har også et betydeligt antal muslimske Chamfolk såvel som etniske kinesere, vietnamesere og små animistiske stammer. Det er derfor en broget befolkning, I vil møde, når I besøger Cambodia og engagerer jer i dagligdagens lokale miljø på jeres destination. Som før nævnt er cambodianerne et venligt og meget hjælpsomt folk, som I trygt kan involvere jer i og lære at kende under jeres ophold. 

Med et stigende fokus på Cambodia tilbyder vi rejser hvor Siem Reap og Angkor Wat eksempelvis kan kombineres med et besøg i Phnom Penh og med strandferie i fx Thailand eller Vietnam. På den måde er det muligt at vælge en rejse der indeholder lidt af det hele.
Cambodia er i sandhed et land, der skal opleves med egne øjne, så tag afsted med Top Tours, og oplev de bedste af Cambodias perler.
 
Generelle oplysninger:

Drikkepenge: Giv gerne 10 – 15% i drikkepenge, da “service charge” ikke altid er inkluderet i regningen på Cambodias restauranter og øvrige spisesteder. Guider og chauffører vil også være taknemmelige for at få nogle få ekstra dollars.

Elektricitet: 220 V. Stiktyper i Cambodia varierer meget. Medbring derfor strømadapter ved evt. behov for brug af elektriske apparater.

Klima: Klimaet er tropisk med monsunregn og høj luftfugtighed fra maj til oktober. Fra november til februar holder det stort set tørt. .

Sprog: Khmer, engelsk og fransk. 

Tidsforskel: Sommertid +5 timer / vintertid +6 timer

Vaccination: Top Tours kan ikke rådgive omkring vaccinationer. Vi anbefaler at du inden afrejse kontakter egen læge eller et autoriseret vaccinationscenter for information om de gældende vaccinationsregler.

Valuta: Riel (KHR). Se den aktuelle valutakurs her.

Visum & pas: Der er visumpligt i Cambodia. Visum fås ved ankomst til Phnom Penh eller Siem Reap. Det koster 30 USD, og der skal medbringes 2 pasfotos.
Pas skal være gyldigt min. 6 måneder efter hjemkomst fra Cambodia.
Læs gældende regler på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Udenrigsministeriets rejsevejledning:
Vi anbefaler, at du inden afrejse altid læser sidste nye rejsevejledning fra Udenrigsministeriet, så du er bedst muligt forberedt på ankomsten til din destination.
Læs den her.

Se kort over Cambodia:

Business Class til Cambodia, Thailand og Singapore

DestinationCambodia
Gyldig fra05-01-2021
Gyldig til30-04-2022
Varighed15 dage
PrisFra 23.998kr.

Kombiner Cambodia og Vietnam : Oplev Siem Reap og Danang

DestinationCambodia
Gyldig fra05-01-2021
Gyldig til31-05-2022
Varighed14 dage
PrisFra 13.498kr.

Det bedste af Cambodia og badeferie i Thailand

DestinationCambodia
Gyldig fra05-01-2021
Gyldig til30-11-2021
Varighed15 dage
PrisFra 14.498kr.
Se alle tilbud