Sarawaks perler - rundrejse 

Singapore (2 nætter) - Kuching (3 nætter) • Ophold i regnskoven (3 nætter) • Damai Beach (4 nætter)
Dag 1: Afrejse Afrejse fra Kastrup lufthavn med Singapore Airlines.

Dag 2: Singapore
Ankomst til Singapore om morgenen. Afhentning i lufthavnen og kørsel til hotellet. Efter indkvartering er resten af dagen til fri disposition i denne spændende storby, hvor masser af oplevelser venter. Singapore har ud over shopping mange attraktioner. Night Safari er verdens første nat zoologiske have og absolut et besøg værd. Sentosa Island har en bred vifte af seværdigheder og aktiviteter for alle. Oplev for eksempel et af Asiens største akvarier i Underwater World. Eller tag på sightseeing til lands og til vands i et amerikansk ambiekøretøj med DUCKtours. Overnatning på hotel.

 Dag 3: Singapore
Morgenmad på hotellet hvorefter dagen er til fri disposition. Gå på opdagelse i Chinatown og Little India eller tag på shopping på Orchard Road. Aftenen kan eventuelt bruges på en af Boat Quays mange gode restauranter. Overnatning på hotellet. (M)

Dag 4: Singapore - Kuching
Dagen er til fri disposition inden turen fortsætter med Silkair til hovedbyen Kuching i provinsen Sarawak på Borneo. Ved ankomsten til Kuching mødes vi af vores lokale guide som kører os til Holiday Inn Kuching, et godt hotel beliggende centralt ved Sarawak-floden midt i byen. Vi er ankommet til en charmerende og interessant “lille storby”, hvor der ud over de planlagte udflugter også vil være tid til at snuse rundt på markederne og nyde et måltid mad ved en af de små boder langs den hyggelige havnefront. Vi har tre overnatninger i deluxe værelse på Grand Margherita Hotel. (M)

Dag 5: Kuching - byrundtur
Morgenmad på hotellet, hvorefter vi skal på en tre timers guidet tur i Kuching, så vi bliver godt bekendt med byen, hvor gamle kinesiske templer og farverige markeder ligger på næsten hvert et gadehjørne. Vi skal se Chinatown og på Main Bazaar ligger Borneos bedste samling af kunsthåndværk og antikviteter. Resten af dagen er til fri disposition. Overnatning på Grand Margherita Kuching i deluxe værelse. (M)

Dag 6: Kuching - orangutang center
Morgenmad på hotellet. I dag går turen til Semongok Orangutan Center, hvor vi skal opleve en af Borneos helt store attraktioner, orangutanger. Semongok ligger kun en kort køretur fra Kuching og her er det muligt at komme helt tæt på de store aber. Orangutangerne er kommet til centret efter at være blevet fundet sårede eller forældreløse i junglen, og en del er kommet efter at have været holdt som kæledyr i private hjem. I centret lærer orangutangerne igen at overleve i deres naturlige omgivelser – junglen.
Efter et spændende og lærerigt besøg i rehabiliteringscentret går turen tilbage til Kuching hvor resten af dagen er til fri disposition. Overnatning på Grand Margherita Kuching i deluxe værelse. (M)

Dag 7: Nanga Sumpa langhus
Efter morgenmad på hotellet skal vi afsted til langhuset Nanga Sumpa i Batang Ai National Park. En smuk tur på ca. 4½ time der fører os gennem små landsbyer og plantager med peber, gummi og kakao. Undervejs besøger vi blandt andet det lokale marked i byen Serian. Vi spiser frokost undervejs hvorefter der venter en én til to timers sejltur i langbåd op ad floden, gennem uberørt regnskov.
Lodgen Nanga Sumpa ligger lige ved flodbredden; et fantastisk stemningsfyldt sted som det ligger der, dør om dør med et Iban langhus. Der er ikke elektricitet i lodgen og nætterne tilbringer vi på madrasser på gulvet med moskitonet over, i to-personers værelser. Man skal være indstillet på et primitivt, men spændende og interessant ophold, hvor atmosfæren og oplevelserne er helt i top. Efter aftensmaden besøger vi vores gæstfrie naboer; ibanerne i langhuset som stadig praktiserer deres traditionelle livsstil. Efter et spændende besøg vender vi tilbage til lodgen hvor der overnattes til lyden af cikadernes sang. (M,F,A)

Dag 8: Nanga Sumpa langhus
Vi vågner til junglens lyde og efter en god gang morgenmad vandrer vi ad tætte junglestier langs floden til vandfaldet Enseluai. Her er der tid til at udforske den uberørte regnskov, måske tage en svømmetur eller prøve at fange fisk på Iban-måden. Efter en picnic-frokost returnerer vi til lodgen, hvor vi om aftenen atter besøger vores Iban naboer. Der vil være mulighed for at købe kunsthåndværk lavet af beboerne og mon ikke vi får lov at smage den lokale palmevin, tuak. (M,F,A)

Dag 9: Damai Beach
Vi spiser morgenmad i lodgen hvorefter vi med båd og bus begiver os tilbage til Kuching og videre til Holiday Inn Damai Beach Resort. De næste dage skal vi på udflugter i den fantastiske natur og slappe af ved hotellets swimmingpool og på den dejlige strand Damai Beach. Middag og overnatning på Damai Beach Resort. (M,F)

Dag 10: Damai Beach - mangrove tur
Den unikke mangroveregnskov vokser i saltvand ved tropiske kyster og er kendetegnet ved et rigt og varieret plante- og dyreliv. I dag skal vi opleve den på tætteste hold mens vi sejler op ad Salak floden. Måske ser vi Irawaddy delfiner og afhængig af tidevandet får vi mulighed for at se små krokodiller. 
I træerne over os springer makak-aberne rundt og er vi heldige ser vi også de specielle næseaber. Resten af dagen er til fri afbenyttelse til afslapning på hotellet eller stranden. (M)

Dag 11: Sarawak Cultural Village
“Se Sarawak på en halv dag” i Sarawak Cultural Village, et levende museum hvor man bliver introduceret til lokale kulturer og livsstile. Her er bygninger og personer fra alle større etniske grupper, og man får et godt indblik i Sarawaks befolkningsgrupper og traditioner. Resten af dagen til fri disposition. (M,F)

Dag 12 - 13: Damai Beach
Dagene er til fri disposition til at bade og dase på den dejlige strand. (M)

Dag 14: Afrejse
Dagen er til fri disposition indtil vi hen ad eftermiddagen kører til lufthavnen i Kuching. Vi forlader Borneo mange oplevelser rigere og efter en mellemlanding i Singapore fortsætter vi til København. (M)

Dag 15: Ankomst til København 

På den individuelle rundrejse findes jungleturen i to udgaver: den primitive, hvor der overnattes i en simpel lodge på en madras på gulvet og så den mere luksuriøse udgave, hvor man overnatter på Hilton Batang Ai. Her følger en beskrivelse af sidstnævnte.
I afhentes og turen går til Hilton Batang Ai Longhouse Resort. Resortet er et øko-resort hvilket betyder at materialer og konceptet for driften af resortet er i pagt med naturen. Her slukker lyset automatisk når der ikke er nogen på værelset og airconditionen stopper såfremt et vindue åbnes – alt sammen for at være så ressource besparende som muligt.

Turen fra Hillton Kuching til resortet tager ca 4-5 timer og foregår til lands og til vands. På hotellet kan I deltage i en lang række spændende ture og udflugter – eller I kan på egen hånd nyde den fantastiske natur og kultur som afspejles i området. Batang Ai Nationalparken er kendt for en enestående flora og fauna. Overnatning på Hilton Batang Ai Longhouse Resort i guestroom