VALGTE
HOTEL
Ingen klassifikation

Sarawaks vidunderlige natur 

På denne tur ser vi almindeligvis: Orangutanger, langhuse, dayaks og iban folk, næseaber, krokodiller, makakaber, ildfluer, varaner samt Irrawaddy delfiner og en lang række fugle, som White Belly Eagle, Hvid Eagret, Seagull, Kingfisher etc.

Lød ovenstående som noget for jer - så læs videre her og få flere praktiske informationer om denne 8 dage / 7 nætters unikke rundrejse i Sarawak provinsen.
Turen er spækket med især naturoplevelser og derudover vil I lære en masse historie og høre om de mange folkefærd og kulturer, som stadig bor og lever i Borneo.
 

NATUR I LANGE BANER + HOVEDJÆGERE, ORANGUTANGER OG KROKODILLER

Tag med til fantastiske Sarawak, Malaysias sydlige Borneo provins og få massevis af unikke natur og kultur oplevelser. En tur for jer der gerne vil opleve.

Rejsen kan forlænges med storbyoplevelser i Bangkok, Dubai, Kuala Lumpur eller Singapore (før eller efter rejsen) og ligeledes forlænges med strandferie i Indonesien, Thailand eller Malaysia.
 

M = Morgenmad, F=Frokost, A=Aftensmad

 

Dag 1: Afrejse fra Kastrup (Der kan også flyves fra Billund, Aalborg, Hamborg med yderligere mellemlanding)


Dag 2: Ankomst Kuching
Ved ankomsten til Kuching lufthavn, vil du blive modtaget og kørt til hotellet. Check-in og mulighed for at hvile.
Overnatning: Hilton Kuching (Standard room)

Dag 3: Kuching / Semonggok / Batang Ai (M / F)
Morgenmad på hotellet.
Vi sætter kurs mod Batang Ai, og på vejen besøger vi Semonggok Wildlife Rehabilitation Centre. Vi tager den halve times gåtur på gangbroer gennem kuperet og tæt regnskov i Sarawaks mest betagende park. Centret er et fristed for orangutanger. Alle er de reddet fra fangeskab, og de bliver omhyggeligt plejet og rehabiliterede til måske at blive sat fri i junglen, deres naturlige hjemsted. Bemærk: Da orangutanger i Semongok er semi-vilde, kan det ikke garanteres at vi ser dem.

Efter besøget vil vi fortsætte turen mod Batang Ai. Vi passerer gennem naturskønne landskaber bestående af maleriske byer, landsbyer, rismarker, peber og olietræsplantager og masser af jungle.

Vejen snor sig dybere og dybere ind. Vi stopper for frokost på Lachau, en lille by på vej til resortet. Ved ankomst til Hydro Lake Lubok Antu går vi ombord på en shuttle færge der bringer os over til den sydlige bred hvor resortet ligger.
Check-in og resten af dagen til fri disposition.

Batang Ai Longhouse Resort er det eneste af sin art i nationalparken. Her kan I hygge jer ved poolbordene, på tennisbanen, i swimmingpoolen, I kan fiske ved den lille jetty og gå på opdagelse i den tropiske skov bag hotellet hvor I får en ægte jungle oplevelse. Værelserne er 3*/3*+ med aircondition, køleskab og tv (med lokale kanaler). I kan med fordel shoppe lidt fornødenheder undervejs på turen da hotellet tager sig lidt extra godt betalt for øl, vand og vin på hotellet. Man må gerne medbringe egne mad/drikkevarer.
Overnatning: Batang Ai Longhouse Resort (Standard room)

Dag 4: Batang Ai (M / F)
Morgenmad på resortet.
Afgang mod Longhouse i lokale longboats med motor og behørigt påklædt med redningsveste. Turen vil tage os tværs over søen i Engkari floden, en af de mange bifloder der flyder ind i søen. Turen tager cirka 30 minutter, før vi når langhuset der ligger på en bakke ved siden af floden. Vi får en kort kulturel optræden opført af indbyggere i langhuset, senere fulgt af en pusterørs demonstration som er stammens foretrukne jagtredskab. I vil se og hilse på beboerne af langhuset og der er mange gode fortællinger fra dengang der endnu var hovedjægere i området. Frokost bliver serveret og bagefter er tiden til fri disposition indtil vi tager tilbage til resortet af samme rute.
Overnatning: Batang Ai Longhouse Resort (Standard room)

Dag 5: Batang Ai (M)
Efter morgenmaden slutter vi os til den guidede tur i den storslåede natur og kommer blandt andet igennem vandring i trætoppene som tager ca 1 times tid.
Resten af dagen er til fri disposition og til at nyde faciliteterne på resortet.

I kan tilmelde jer en lokal tur til et vandfald længere oppe af floden eller I kan tage med på en heldagstur, hvor I går af smuglerruten, ”Smuglers-Trail” som også vil byde på bla. orangutang reder. (Vælger I denne tur så skal I tage med på den guidede tur i trætoppene aftenen før)
Overnatning: Batang Ai Longhouse Resort (Standard room)

 

Dag 6: Batang Ai / Kuching (M / F)
Morgenmad på resortet.
Check-ud ca. 08.15 og afgang til Kuching via den samme rute som vi kom ad. Stop for frokost i en lille by på vejen før vi fortsætter turen til Kuching. Check-in på hotellet.
Kl 18.00. er der afgang til Santubong Wildlife Cruise (cirka 3,5 timer.)
Denne tur bringer os rundt i floderne ved Santubong halvøen og vi får chancen for at se noget af Sarawak fascinerende dyreliv. Krydstogtet starter i Sarawak Boat Club. Derfra sejler båden til udspringet af Santubong floden, hvor Irrawaddy delfiner ofte kan spottes. Båden cruiser langs de de mangrovebevoksede breder og søger efter alverdens dyreliv. I tusmørket spejder vi efter den sjældne næseabe. Små grupper ses ofte i trætoppene ved vandkanten, hvor de er ved at slå sig ned for natten. Som skumringen nærmer sig søger vi efter ildfluer og krokodiller. Krokodiller ses ofte på mudder breden og lyset fra vores fakler genskinner i deres øjne så de er lette at spotte. Efter at have søgt efter krokodiller fortsætter vi videre op ad floden, hvor ildfluerne samles om natten. Vi ser ildfluerne danse rundt imellem grenene i mangroverne, og kort lyser de op på nattehimlen. Efter at have nydt ildfluernes lysshow, vender vi tilbage.
Bemærk venligst, at observationer af dyreliv ikke kan garanteres. Men vi har ofte succes med det. På denne tur ser vi almindeligvis: Næseaber, krokodiller, makakaber, ildfluer, varaner samt Irrawaddy delfiner og en lang række fugle, som White Belly Eagle, Hvid Eagret, Seagull, Kingfisher etc. Bemærk: Krydstogtet gennemføres ikke i regnvejr.
Overnatning: Hilton Kuching (Standard room)
 

Dag 7: Kuching / Bako (M / F / A)
Efter morgenmaden, skal vi ud på molen, og på en bådtur til Bako National Park. Den to timer lange tur tager os forbi smukke Nipah palmer, kokos plantager og mangrove sumpe. En unik egenskab ved Bako er den måde naturen har kombineret det spektakulære landskab af stejle kystklipper, klippeformationer eroderet af vind og vejr – samt de bølge-slåede høje smalle klipper, besat med rigelige mænger af flora og fauna, dyreliv og en blomstrende mangrove sump. Det er et sjælden sted, der bør glæde selv den mest krævende fotograf eller dyreliv- og natur entusiast. Bako byder på flere typer af særlig vegetation - åbent busket land med hårdføre planter ved bunden af bjergene, skiftende til frodige og høje regnskovs træer og planter, lavland skov på skråningerne og endelig til mangrove træer langs kysten. Det er også hjemsted for mange arter af fugle, slanger og dyr såsom næseaber, langhalet makakaber, vildsvin, sambar hjorte og varaner. Seksten godt afmærkede stier i parken kan benyttes uden problemer eller frygt for at fare vild.
Overnatning: Bako National Park Rest House (primitiv indkvartering så tjek evt hjemmesiden om det er noget for dig. Oplevelsen er helt unik omend ikke så luksuriøs som Batang Ai – turen kan evt vælges som en dagstur uden overnatning)

Dag 8: Bako / Kuching (M)
Efter morgenmaden i parken checkes der ud og vi vender tilbage til Kuching ad den samme rute som vi kom.
Check-in på hotellet, og resten af dagen er til frit at udforske byen på egen hånd.
Overnatning: Hilton Kuching (Standard room)

Dag 9: Kuching - Afrejse (M)
Morgenmad på hotellet.
Afgang til Kuching Lufthavn.

Herefter hjemrejse eller I fortsætter til storby oplevelser eller strandferie.

Eksempel på pakkerejse hvor rundrejsen "Sarawaks vidunderlige natur" indgår :

Flyrejser med Singapore Airlines fra Kastrup via Singapore til Kuching t/r

3 nætter på Village Bugis 4* hotel i Singapore inkl. daglig morgenmad 
Transport fra Singapore lufthavn til hotellet t/r

8 dage/7 nætter "Sarawaks vidunderlige natur" rundrejse som beskrevet

Pakkepris fra kr. 15.798 per person.

Tilkøb en strandferie - så er der tid til at fordøje de mange oplevelser:

Forlæng med 4 dage/3 nætters strandferie på 4* Bintan Lagoon Resort inkl. daglig morgenmad og transport til/fra resortet (minibus og færge) : Tillæg fra kr. 2000 per person.

Forlæng med 7 dage/6 nætters strandferie på 4*+ Thavorn Palm Beach Resort på Phuket. Ophold i deluxe værelse med daglig morgenmad og inkl. transport fra lufthavn til hotel t/r : Tillæg fra kr. 4000 per person.