Borneos højdepunkter - rundrejse 

Kuching (3 nætter) - Langhus i junglen (1 nat) – Batang Ai (1 nat) – Miri (1 nat) - Mulu National Park (2 nætter) - Kota Kinabalu (2 nætter) - Turtle Island (1 nat) – Abai Lodge (2 nætter)
Evt forlængelse: Rasa Ria Resort (4 nætter)


Rundrejse med engelsktalende guider.
Oplev Borneos højdepunkter på en helt fantastisk rejse til alle de spændende steder på den smukke ø. Begynd rejsen i Sarawak i charmerende Kuching, besøg Bako National Park, bo i langhus i junglen og oplev de enestående grotter i Mulu. Herefter går turen til Sabah og de store oplevelser der findes her; oplev kæmpeskildpadder lægge æg på stranden på Turtle Island, tag på flodcruise i Sukau og se de specielle næseaber som kun findes her - og ikke mindst oplev Sepilok Orangutang Center. Ind imellem oplevelserne er der tid til en badetur. Rejsen kan forlænges.

Dag 1: Afrejse fra København til Singapore med Singapore Airlines eller med Qatar via Doha til Kuala Lumpur.

Dag 2: Kuching
Efter et flyskift går turen videre til Kuching, hovedbyen i Borneos Sarawak provins. Ved ankomst er der afhentning i lufthavnen og transport til Grand Margherita Kuching, hvor der overnattes.

Dag 3:Bako Nationalpark
Afgang til Bako National Park. Efter ca. 35 minutters kørsel og 25 minutters sejltur ankommer vi til Bako. Parken er et af de bedste steder i Sarawak at se dyreliv i naturlige omgivelser, og vores naturguide udpeger alle de sjældne dyr. Her findes blandt andet de sjældne næseaber, flyvende egern, varaner, samt mere end 100 forskellige arter af fugle. Dagen tilbringes med at vandre ad junglestier og nyde de øde strande. Vi returnerer til Kuching sidst på eftermiddagen. Overnatning på Grand Margherita (M,F)

Dag 4: Batang Ai
Efter morgenmad går turen gennem Sarawaks landskaber. Vi kører gennem frodige landskaber afbrudt af små landsbyer, og passerer blandt andet peberplantager, olie- og gummipalme plantager og store områder af jungle. Vi gør stop ved Serian for at opleve landsbyen tæt på. Undervejs spiser vi frokost i en af landsbyerne inden vi når til Lemanak floden. Herfra går det med longtilbåd mod langhusene hvor vi skal overnatte. Bliv kølet af i flodens vand inden aftensmad og underholdning af langhusets beboere. Vi overnatter i gæstehus bygget specielt til besøgende, i hjertet af Borneos jungle (M,F,A)

Dag 5: Batang Ai
Morgenmad i lodgen inden vi tager på en vandretur i junglen, efterfulgt af pusterørs-demonstration. Vi spiser frokost i lodgen inden turen går med longtailbåd til havnen og herfra med bil til Hilton Batang Ai Resort. Resortet ligger smukt ude i junglen, og efter check-in er resten af dagen til afslapning i de sceneriske omgivelser. (M,F)

Dag 6: Batang - Kuching
Efter en dejlig morgenmad vandrer vi ad junglestierne og oplever junglen vågne. Herefter går turen retur mod Kuching med et stop undervejs i en landsby hvor vi spiser frokost. Vi checker ind på Grand Margherita og resten af dagen er til fri disposition (M,F)

Dag 7: Kuching - Miri
Transport til Kuching lufthavn og fly til Miri. Ved ankomst til Miri checker vi ind på vores hotel Park City Everly Hotel hvor vi bor i nat. Herfra skal vi på byrundtur hvor vi starter ved Canada Hill hvorfra der er udsigt over hele byen. Vi hører lidt om Miris historie fra lille landsby til storby, besøger Tamu Muhibbah – et lokalt marked, China town mm. (M)
 
Dag 8: Mulu
Efter morgenmad tager vi mod lufthavnen hvorfra vi flyver en kort tur til Mulu. I Mulu bor vi på Mulu Marriott Resort og efter indkvartering går turen til parkens hovedkvater, hvorfra der er en tre km gåtur gennem regnskoven til Deer Cave. Grotten Deer Cave har verdens største grotteindgang og en af hulerne derinde er 150 m i diameter og så stor at St. Pouls Katedral kan stå under den massive kuppel. Fra et udkigspunkt ses Abraham Lincolns perfekte profil. Ved solnedgangstid kan man de fleste aftener se op imod to mio. flagermus forlade grotten i deres søgen efter mad. Et storslået syn. Ved siden af Deer Cave ligger Langs Cave. Stalaktitterne og stalagmitterne i Langs Cave er blandt de bedste limstensformationer i hele Mulu. (M,A)

Dag 9: Mulu
Vi sejler med langbåd op ad floden til Wind Cave med deres imponerende Kings Chamber, og fortsætter derfra til Clarwater Cave der har en vidunderlig sø at svømme i. Vi spiser picnic frokost og udforsker grotterne. Et must-see er Rajah Brooke sommerfuglene som flyver omkring floden og hule-indgangene. Et unikt syn som ikke findes andre steder. Vi returnerer til resortet med båd og resten af dagen er til fri disposition. Aftensmad serveres på resortet. (M,F,A).

Dag 10: Mulu - Kota Kinbalu
Vi kører til Mulu lufthavn og flyver via Miri til Kota Kinabalu. Vi afhentes og kører til Horizon Hotel Kinabalu, hvor vi skal overnatte. (M)

Dag 11: Tunku Abdul
Det tager blot 15 minutter at sejle fra Kota Kinabalu til de smukke koraløer i Tunku Abdul Rahman Park. Hvide sandstrande, krystalklart vand og koralrev at snorkle ved, er den perfekte flugt fra storbyen. Her tilbringer vi dagen med at fordøje alle de oplevelser vi har haft indtil nu. Maske og snorkel samt en barbeque frokost er inkluderet i denne dejlige afsappende dag. Overnatning på Horizon Hotel. (M,F)

Dag 12: Selingan/Turtle Island
Vi tager med det tidligste fly til Sandakan og fortsætter straks til havnen, hvorfra vi sejler med speedbåd til Selingan Turtle Island. Vi checker ind i hytterne som har privat bad og toilet, og spiser derpå en velfortjent frokost. Eftermiddagen er fri til at slappe af, svømme, snorkle eller tage sig en lille lur. Når der om aftenen er kommet nogle af de store grønne skildpadder på land for at lægge æg, går vi sammen med en parkranger ud for at opleve dette fantastiske syn. Vi hører om projektet omkring Turtle Island, er med til at samle æg ind og grave dem ned samt følge nogle nyudklækkede skildpadder den rigtige vej ned til havet. (M,F,A)

Dag 13: Abai Village
Efter et helt fantastisk ophold på Turtle Island er det tid at forsætte på nye eventyr. Ved ankomst retur til Sandakan går turen til Sepilok orangutang center hvor vi får mulighed for at se orangutangerne når de får mad af rangerne. Vi går også en tur gennem reservatets jungle hvor orangutangerne færdes.
Efterfølgende besøger vi en udendørs orangutang-børnehave hvor de yngste reddede orangutager bliver passet og vi lærer lidt om hvordan det foregår.
Herfra går turen retur til havnen og så med båd ad floderne igennem junglen. Sejlturen varer en time og undervejs kan spottes næseaber, makak-aber, krokodiller, varaner og meget mere. Vi lægger til ved Abai Ldoge midt i junglen hvor vi spiser frokost. Abai Lodge er utroligt hyggeligt og alle hytter har bad og toilet. Efter frokost tager vi på vandring gennem junglen, på kik efter nogen af de mange sjældne dyr der lever her. Er I heldige kan der opleves elefanter, vildsvin, næsehornsfulge, vilde orangutanger og meget mere. Efter aftensmad i lodgen tager vi på sejltur ad floderne og ser de milioner af ildfluer der danser og lyser floden op. (M,F,A)

 
Dag 14: Abai Village
Vi vågner til regnskoven lyde. Tågen der ligger over floden og den smukke regnskov er et fantastisk syn mens vi sejler en tidlig morgentur op ad floden for at se naturen vågne og se den unikke Pitas Lake. Efter morgenmad er der mulighed for at deltage i lodgens træ-plantningsprojekt med de lokale som også spiser med til frokost på Abai Lodge. Eftermiddagen er til fri dispoition til at indtage et af de mange udkigsplateauer som lodgen har sat op til at spotte sjældne fugle, aber mm. Aftensmaden spises på lodgen (M,F,A)
 
Dag 15: Abai Village - Kotakinabalu
Efter morgenmad kan vi stadig nå en vandretur i regnkoven inden turen går med båd ned ad floderne til sandakan. Her besøger vi det lokale marked hvor der er mulighed for at se de lokale handle, og selv gøre nogen indkøb. Herfra går turen til Sandakan lufthavn og rejsen hjem påbegynde – eller I fortsætter til jeres næste destination. (M)

Dag 16: Hjemkomst til Kastrup

Forlængelse:

Dag 16:
Ved ankomst til Kota Kinabalu går turen straks videre til Rasa Rie Resort hvor der overnattes.

Dag 17: Efter morgenmad tager vi afsted mod Kinabalu Park og Mount Konabalu. Turen går gennem smukke rismarker og lokale landsbyer mod Mt. Kinabalu. Turen går gennem visitor centeret hvor vi får en introduktion til parken som huser et fantastisk flora og mange sjældne fuglearter. Her findes blandt andet kødædende planter, og op mod 1400 arter af orkidéer samt mere end 300 arter af fugle. Vi fortsætter 40 km til Poring. Her udforsker vi regnskoven ad junglestier og canopywalks 41 m over regnskovsbunden. Vi returnerer til Shangri La Rasa Rise sidst på eftermiddagen (M,F)

Dag 18-20 Dagene er til fri disposition til at slappe af på stranden, eller tage på ture i Shangri Las egen regnkov og orangutangrehabiliteringcenter. Resortet tilbyder også mange andre natur-aktiviter . (M).

Dag 21: Afrejse fra Kota Kinabalu og hjem via Singapore eller Doha.

Dag 22: Hjemkomst om morgenen.