5 dage/4 nætter Havskildpadder og regnskov 

En rigtig god pakke til jer som gerne vil opleve det bedste af Borneo regnskov og Selingan Islands havskildpaddecenter i kombination med f.eks Bali. 
Pakken kan laves med 1 nat mindre i regnskoven, hvis man ønsker det, men vi anbefaler 1 nat på Selingan og 3 nætter i Sukau så man får det hele med.
 

Inkluderet i rejsen er:
  • Indlogering i chalet/hytte med privat bad og toilet
  • Alle transfers
  • Lokale guider og naturvejledere alle dagene
  • Alle ture og entreer som beskrevet i programmet
  • Besøg i Sepilok orangutang center, orangutang nursery samt solbjørne rehabiliteringcenter
  • Alle måltider 
 

Dag 1: Afhentning fra jeres Sandakan hotel kl 09.45 og så går turen mod Selingan Island. Bådturen tager ca 45 min og efter ankomst og registrering er der frokost.
Eftermiddagen er til til fri disposition, der kan snorkles og bades fra stranden, eller I kan gå en tur øen rundt (den er ikke så stor, men det er imponerende at se de mange skildpaddereder der er) I kan også tjekke indhegningen for at se om nogen af de små skildpadder skulle være klækket.
Efter aftensmad er der information fra rangerne omkring stedet mens der ventes på skildpadderne kommer. Rangerne kalder jer ud i små grupper og I kommer helt tæt på skildpadderne mens de lægger deres æg og I hjælper med at indsamle dem (de er i trance tilstand, så de bliver ikke forstyrret) Herefter graves æggene ned og hvis nogen små skildpadder er klækket, sættes de fri i måneskinnet.
 
Dag 2: Der er meget tidlig afgang fra Selingan Island og I sejler retur til Sandakan hvor I nyder morgenmaden ved floden. Herefter er der 30 min kørsel til Sepilok orangutang centret hvor en stor bestand af orangutanger holder til med henblik på at kunne sættes ud i den frie natur igen. Ved foderplatformen kommer mange af dem og får mad, og under jeres tur til platformen gennem regnskoven kommer de nysgerrige aber tit og holder øje med jer.  Der bliver også tid til at lægge vejen forbi en orangutang-vuggestue samt et rehabiliterings center for solbjørne.
Fra solbjørnene går turen igen til havnen og I sejler op ad Kinabatangan floden. Der spises frokost på en restaurant der ligger på floden inden der fortsættes til Abai Jungle Lodge. Regnskoven I sejler igennem er meget frodig og smuk, og der er mange pattedyr der kan opleves her, samt selvfølgelig insekter mm. I checker ind i jeres Lodge.
Eftermiddagen byder på et flodcruise hvor I vil opleve mange af regnskovens dyr som næseaber, krokodiller, makakaber mm.  Efter middagen er der aftencruise hvor ildfluerne kan opleves. I overnatter i chalets (hytter med privat bad og toilet).
 
Dag 3 – 4: I har 2 hele dage i regnskoven med naturvejledere og guider som tager jer på bådture op ad floden, samt små treks i regnskoven (alle kan være med) Nyd jeres morgenkaffe i et af udsigtstårnene og få nogen fantastiske regnskovsoplevelser. Der er ture både formiddag og eftermiddag der går af forskellige grene af floden, og der kan opleves vilde orangutanger, mange forskellige slags aber (inkl de sjove næseaber) varaner, krokodiller, pygmæ elefanter mm. Udover pattedyrene  er fuglelivet også helt fantastisk og farvestrålende.
Lodgens søde personale kræser om jer med 3 dejlige måltider om dagen (flere retter at vælge imellem) og snacks ind imellem.

Dag 5: Efter at være blevet vækket af gibbon-abernes kald og have spist morgenmad med udsigt over regsnskoven går turen retur til Sandakan. Herfra flyves videre til jeres næste destination.