Borneo 

Langhuse og hovedjægere, orangutanger og vilde elefanter, jungle og flodsejlads, havskildpadder og snorkling. Borneo er eventyr i allerhøjeste potens, og er du klar på det, står natur- og kulturoplevelserne i kø for at byde sig til. Du vælger helt selv, om du foretrækker at udforske dyrelivet i junglen, de farvestrålende fisk under vandoverfladen eller de spændende befolkningsgrupper, der bebor junglen… eller måske en god kombination af det hele for at få mest muligt med fra din rejse til Borneo. Tag afsted med Top Tours ved at booke din rejse i dag.Borneo er et unikt og fascinerende rejsemål, der er yderst attraktivt for dig, der er til dyreliv og bjergtagende natur. Her kan du bestige ét af Sydøstasiens højeste bjerge, snorkle eller dykke med havskildpadder samt se dem lægge æg på stranden, der senere udklækkes til små havskildpaddeunger. Du kan også besøge et rehabiliteringscenter for orangutanger, tage på junglesafari hvor du kan opleve orangutanger og vilde elefanter, bo i langhuse – og meget, meget mere. Borneo er eventyr, når det er bedst, og vi tør godt garantere dig, at du bestemt ikke kommer til at kede dig på din vej.

Borneo er delt op i en indonesisk del og i en malaysisk del. De fleste rejsende koncentrerer sig om den malaysiske del, der har en god infrastruktur og den største variation af seværdigheder. Den malaysiske del er delt op i staterne Sabah og Sarawak. Hovedbyen Kuching ligger i Sarawak-provinsen, der er den sydligste af de to provinser. Sabah med byen Kota Kinabalu ligger mod nord.

Begge områder er et paradis for naturelskere. I Sarawak venter fantastiske oplevelser i den frodige regnskov, i langhuse og i trætop-huse blandt stammefolk. Og så er der et fascinerende dyre- og planteliv overalt, hvor øjet kigger hen. I Sabah er der fantastisk dykning, frodige regnskove og èt af Sydøstasiens højeste bjerge, der er en spændende udfordring for vandrere og bjergbestigere. Det er desuden på Sabah, at du kan opleve skildpadderne lægge æg på stranden og se de små skildpaddeunger løbe mod havet, når de er udklækket. En oplevelse du ikke finder ret mange andre steder i verden, og som du derfor bestemt bør unde dig selv, hvis du besøger Borneo.

Hos Top Tours har vi et bredt udvalg af forskellige rundrejser på Borneo – 'Eventyrlige Borneo' og 'Det bedste af Borneo' findes med dansk rejseleder. Med engelsktalende rejseleder tilbyder vi blandt andet 'Borneos Højdepunkter' og forskellige kombinationsrejser i Sarawak. Det er også muligt at booke regnskovsture på 3 dage/2 nætter fra badedestinationer som Damai Beach, hvis du gerne vil kombinere afslappende badeferie med spændende oplevelser for livet i ly af regnskoven.

Regntid – det er regntid fra start november til slut januar på Sabah (og det regner rigtig meget). På Sarawak varer regntiden lidt længere, og denne stat er bedst at besøge fra marts måned og frem til oktober.

Vejen til Borneo går enten fra Singapore eller Kuala Lumpur med fly. Singapore Airlines er eneste luftfartsselskab med kun 1 stop undervejs, og det er derfor denne rute, som mange danskerne foretrækker, når de gerne vil afsted til Borneo på den mest effektive måde. 


Generelle oplysninger:

Drikkepenge: Normalt er drikkepenge inkluderet i prisen gennem den 10 % service charge, der lægges oven i regningen. Derudover bruges drikkepenge ikke ret meget på Borneo, og drikkepenge er derfor ikke noget, du skal bruge særligt mange kræfter på at spekulere i. Dog kan man ved hoteller give et mindre beløb og i taxaer runde op til nærmeste hele beløb, hvis man mener, at man har fået en særligt god service.
 
Elekricitet: 240V. Stiktyper varierer meget på Borneo. Medbring strømadapter ved evt. behov for brug af elektriske apparater.

Klima: Klimaet på Borneo er tropisk. Dagstemperaturen vil være på omkring 30 grader i april til juli.
Nattemperaturerne er mellem 20 og 25 grader. Månederne april til juli er generelt tørre, men der kan forekomme regnbyger i løbet af dagen. Monsunen er fra november til midt i februar - værst i Sarawak med meget regn.

Sproget: Malaysisk, engelsk samt forskellige stammesprog.

Tidsforskel: Sommertid + 6 timer / vintertid + 7 timer.

Valuta: Ringgit (RM). Se den aktuelle valutakurs her
Kr. 100 svarer pr. 1/3 2016 til RM 61. Der kan på alle større destinationer og i de fleste butikker og restauranter betales med Visakort, Diners og Mastercard.

Vaccination: Top Tours kan ikke rådgive omkring vaccinationer i forbindelse med din rejse til Borneo. Vi anbefaler derfor altid, at du inden afrejse kontakter egen læge eller et autoriseret vaccinationscenter for information om de gældende vaccinationsregler.

Visum & pas: Der er intet visumkrav hjemmefra for danske statsborgere, der rejser til Borneo. Der udstedes 90 dages opholdstilladelse ved ankomst.
Pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter hjemkomstdato.
Læs gældende regler på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Udenrigsministeriets rejsevejledning:
Vi anbefaler, at du inden afrejse altid læser sidste nye rejsevejledning fra Udenrigsministeriet, så du ved, om der er noget særligt, du skal være opmærksom på, når du rejser til Borneo.
Læs den her

Se kort over Borneo:

Borneos regnskov og havskildpadder kombineret med Bali

DestinationMalaysisk Borneo (Sabah og Sarawak)
Gyldig fra01-11-2020
Gyldig til31-07-2021
Varighed18 dage
PrisFra 19.998kr.

Kuala Lumpur og naturskønne Sarawak, Borneo

DestinationMalaysisk Borneo (Sabah og Sarawak)
Gyldig fra01-10-2020
Gyldig til30-11-2021
Varighed15 dage
PrisFra 12.998kr.

Kalimantans jungle og Balis koraller

DestinationBali
Gyldig fra01-10-2020
Gyldig til30-11-2021
Varighed14 dage
PrisFra 18.998kr.
Se alle tilbud