Borneo 

Langhuse og hovedjægere, orangutanger og vilde elefanter, jungle og flodsejlads, havskildpadder og snorkling. Borneo er eventyr i allerhøjeste potens. Her står natur- og kulturoplevelserne i kø – og du vælger selv, om du foretrækker at udforske dyrelivet i junglen, de farvestrålende fisk under vandoverfladen, eller de spændende befolkningsgrupper der bebor junglen… eller måske det hele.Borneo er et unikt og fascinerende rejsemål. Her kan du bestige ét af Sydøstasiens højeste bjerge, snorkle eller dykke med havskildpadder samt se dem lægge æg på stranden. Du kan også besøge et orangutang rehabiliteringscenter, tage på junglesafari, opleve orangutanger og vilde elefanter, bo i langhuse – og meget, meget mere. Borneo er eventyr når det er bedst.

Borneo er delt op i en indonesisk del og en malaysisk del. De fleste rejsende koncentrerer sig om den malaysiske del, der har en god infrastruktur og den største variation af seværdigheder. Den malaysiske del er delt op i staterne Sabah og Sarawak. Hovedbyen Kuching ligger i Sarawak provinsen, der er den sydligste af de to provinser. Sabah med byen Kota Kinabalu ligger mod nord.

Begge områder er et paradis for naturelskere. I Sarawak venter fantastiske oplevelser i den frodige regnskov, i langhuse og trætop-huse blandt stammefolk. Og så er der et fascinerende dyre- og planteliv. I Sabah er der fantastisk dykning, frodige regnskove og èt af Sydøstasiens højeste bjerge. Det er desuden på Sabah, du kan opleve skildpadderne lægge æg på stranden og se de små skildpaddeunger løbe mod havet, når de er udklækket.

Vi har et bredt udvalg af rundrejser på Borneo – Eventyrlige Borneo og Det bedste af Borneo findes med dansk rejseleder. Og med engelsktalende rejseleder tilbyder vi dig blandt andet Borneos Højdepunkter og kombinationsrejser i Sarawak.

Det er også muligt at booke regnskovsture på 3 dage/2 nætter fra badedestinationer som Damai Beach.

Regntid – det er regntid fra start november til slut januar på Sabah (og det regner rigtig meget). På Sarawak varer regntiden lidt længere og denne stat er bedst at besøge fra marts måned frem til oktober.

Vejen til Borneo går enten fra Singapore eller Kuala Lumpur med fly. Singapore Airlines er eneste luftfartselskab med kun 1 stop undersvejs.
Generelle oplysninger:

Drikkepenge: Normalt er drikkepenge inkluderet i prisen gemmen den 10 % service charge, der lægges oven i regningen. Men derudover bruges drikkepenge ikke ret meget. Dog kan man ved hoteller give et mindre beløb og i taxaer runde op til nærmeste hele beløb.
 
Elekricitet: 240V. Stiktyper varierer meget. Medbring strømadapter ved evt. brug af elektriske apparater.

Klima: Klimaet på Borneo er tropisk. Dagstemperaturen vil være på omkring 30 grader i april til juli.
Nattemperaturerne er mellem 20 og 25 grader. Månederne april til juli er generelt tørre, men der kan forekomme regnbyger i løbet af dagen. Monsunen er fra november til midt i februar - værst i Sarawak med meget regn.

Sproget: Malaysisk, engelsk samt forskellige stammesprog.

Tidsforskel: Sommertid + 6 timer / vintertid + 7 timer.

Valuta: Ringgit (RM). Se den aktuelle valutakurs her
Kr. 100 svarer pr. 1/3 2016 til RM 61. Der kan på alle større destinationer og i de fleste butikker og restauranter betales med Visakort, Diners og Mastercard.

Vaccination: Top Tours kan ikke rådgive omkring vaccinationer. Vi anbefaler altid, at du inden afrejse kontakter egen læge eller et autoriceret vaccinationscenter for gældende vaccinationsregler.

Visum & pas: Der er intet visumkrav hjemmefra for danske statsborgere. Der udstedes 90 dages opholdstilladelse ved ankomst til Borneo.
Pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter hjemkomstdato.
Læs gældende regler på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Udenrigsministeriets rejsevejledning:
Vi anbefaler at du inden afrejse altid læser sidste nye rejsevejledning fra Udenrigsministeriet.
Læs den her.


Læs mere på www.tourism.gov.my

Efterårsferie 2018

DestinationThailand
Gyldig fra01-10-2018
Gyldig til31-10-2018
Varighed14 dage
PrisFra 9.998kr.

Langtidsrejse til Borneo, Kuala Lumpur, Lombok og Bali inkl. udflugter

DestinationMalaysisk Borneo (Sabah og Sarawak)
Gyldig fra01-06-2018
Gyldig til31-10-2019
Varighed30 dage
PrisFra 19.998kr.

Kalimantans jungle og Balis koraller

DestinationBali
Gyldig fra01-08-2018
Gyldig til31-10-2019
Varighed14 dage
PrisFra 18.498kr.
Se alle tilbud