Borneo

Rejs til Borneo og få en oplevelse for livet

Langhuse og hovedjægere, orangutanger og vilde elefanter, flodsejlads og jungle, skildpadder og snorkling. Borneo er eventyr i højeste potens, og er du klar på det, står natur- og kulturoplevelserne i kø for at byde sig til.

Betagende Borneo

Borneo er et unikt og fascinerende rejsemål, der er yderst attraktivt for dig, der er til dyreliv og bjergtagende natur. Her kan du bestige ét af Sydøstasiens højeste bjerge, snorkle eller dykke med havskildpadder samt se dem lægge æg på stranden, der senere udklækkes til små havskildpaddeunger. Du kan også besøge et rehabiliteringscenter for orangutanger, tage på junglesafari, hvor du kan opleve orangutanger og vilde elefanter, bo i langhuse – og meget, meget mere. Borneo er eventyr, når det er bedst, og vi tør godt garantere dig, at du bestemt ikke kommer til at kede dig på din vej.

Du vælger helt selv, om du foretrækker at udforske dyrelivet i junglen, de farvestrålende fisk under vandoverfladen eller de spændende befolkningsgrupper, der bebor junglen… eller måske en god kombination af det hele for at få mest muligt med fra din rejse til Borneo. Tag afsted med Top Tours og book din rejse i dag.

Når du skal besøge Borneo, kan du med fordel gøre det som en kombinationsrejse eller rundrejse. Med en kombinationsrejse kombinerer du din tur til Borneo med en anden rejse i samme område. Det er en nem og smart måde at opleve mest muligt på din rejse. Hvis du gerne bare vil opleve Borneo, er en rundrejse en god løsning. Her kommer du rundt på øen på en skræddersyet tur, hvor du besøger de største seværdigheder og oplever det bedste, øen har at byde på.

Læs mere
per side

3 Items

Kombinationsrejse på Borneo og Bali

Oplev Borneos orangutanger samt Balis rismarker, templer og dejlige strande på en 16 dages rejse.

 • Individuel afrejsedag
 • 15 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Pris på forespørgsel
Rundrejse på Borneo

Oplevelsesrig kombinationsrejse til Borneos regnskov og en af de bedste strande i Sabah - mød næseaber og orangutanger i en af verdens ældste regnskove og slut af med luksus badeferie.

 • Individuel afrejsedag
 • 13 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Pris på forespørgsel
Kombinationsrejse i Malaysia

En spændende rejse til metropolen Kuala Lumpur med de mange seværdighed efterfulgt af Borneos naturskønhed.

 • Individuel afrejsedag
 • 13 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Pris på forespørgsel

Generelt om Borneo

Lige meget hvilken del af Borneo du besøger, er øen et paradis for naturelskere. I Sarawak venter fantastiske oplevelser i den frodige regnskov, i langhuse og i trætop-huse blandt de lokale stammefolk. Og så er der et fascinerende dyre- og planteliv overalt, hvor øjet kigger hen. I Sabah er der fantastisk dykning, frodige regnskove og èt af Sydøstasiens højeste bjerge, der er en spændende udfordring for vandrere og bjergbestigere. Det er desuden I Sabah, at du kan opleve skildpadderne lægge æg på stranden og se de små skildpaddeunger løbe mod havet, når de er udklækket. En oplevelse du ikke finder ret mange andre steder i verden, og som du derfor bestemt bør unde dig selv, hvis du besøger Borneo.

Borneo er delt op i en indonesisk del og en malaysisk del. Derudover ligger det lille land Brunei også på øen. Den indonesiske del af Borneo findes på den sydlige del af øen, mens den malaysiske del findes på nordøen. De fleste rejsende koncentrerer sig om den malaysiske del, der har en god infrastruktur og den største variation af seværdigheder. Den malaysiske del er delt op i staterne Sabah og Sarawak. Hovedbyen Kuching ligger i Sarawak-provinsen, der er den sydligste af de to provinser. Sabah med byen Kota Kinabalu ligger mod nord.

Borneos befolkning består hovedsageligt af malajere og kinesere, der har bosat sig ved Borneos kyst. Ca. 10% af befolkningen består af den oprindelige befolkning, der stadig bor på øen. Den består af ca. 50 forskellige stammer og minoriteter, og de er især kendt for deres store evner indenfor bådbygning og søfart. Det er også de lokale stammer, der hovedsageligt bor i de traditionelle langhuse. Før i tiden var mange af stammerne også hovedjægere og kannibaler.

Klimaet på Borneo er tropisk. Dagtemperaturen vil være på omkring 30 grader i april til juli. Nattemperaturerne er mellem 20 og 25 grader. Månederne april til juli er generelt tørre, men der kan forekomme regnbyger i løbet af dagen. Monsunen er fra november til midt i februar - værst i Sarawak med meget regn. Det er regntid fra start november til slut januar på Sabah (og det regner rigtig meget). På Sarawak varer regntiden lidt længere, og denne stat er bedst at besøge fra marts måned og frem til oktober.

Vejen til Borneo går enten fra Singapore eller Kuala Lumpur med fly. Singapore Airlines er eneste luftfartsselskab med kun 1 stop undervejs, og det er derfor denne rute, som mange danskerne foretrækker, når de gerne vil afsted til Borneo på den mest effektive måde. Borneo byder på en masse utrolige oplevelser, du højst sandsynligt ikke kan finde andre steder. Derfor er du sikker på at få en unik ferie med minder der holder evigt. Hvis du er til mere fantastisk natur, kan du kombinere din rejse til Borneo med en rejse til Indonesien, Bali eller Malaysia.

Hytter på Borneo Næseabe på Borneo Landskab Borneo i solnedgang

5 vilde oplevelser på Borneo

 1. Oplev Borneos orangutanger
  En af de oplevelser Borneo er mest kendt for er orangutangerne. Hvis du er rigtig heldig, kan du se en orangutang i Borneos vilde jungle. Hvis du vil være sikker på at se en orangutang, kan du besøge et af Borneos orangutangcentre. På øen findes de to centre Sepilok, der ligger på den nordlige del af øen, og Semenggoh, der ligger på den vestlige side af øen. På centrene bliver forældreløse orangutanger rehabiliteret og gjort klar til at komme tilbage til naturen, så bestanden kan overleve fremover. Her kan du se orangutangerne tæt på og opleve dem så tæt på deres naturlige habitat, som du kan komme. 

 2. Bestig Mount Kinabalu
  På Borneo finder du også et af Sydøstasiens højeste bjerge Mount Kinabalu, der måler 4.095 meter. Hvis du er til vandreture, har du muligheden for at bestige bjerget eller udforske den flotte natur rundt om det. Bjerget ligger på Borneos nordside og er en del af den smukke Kinabalu National Park, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Her er garanti for en fantastisk naturoplevelse og utrolig udsigt.

 3. Besøg de mange nationalparker
  Når vi snakker om nationalparker, så har du rig mulighed for at besøge dem på Borneo. På øen finder du nemlig 30 nationalparker med fantastisk natur og imponerende dyreliv. Nogle af de mest populære og smukkeste er Bako og Mulu National Park. Her er urørt natur og et unikt dyreliv, du ikke kan opleve mange andre steder. Du kan se næseaber, orangutanger, næsehornsfugle, pygmæelefanter, krokodiller og mange andre eksotiske dyr. I Mulu National Park har du også mulighed for at opleve de imponerende og kæmpestore kalkstenshuler, der findes mange af rundt på Borneo. Grottesystemet dækker meget af Borneos undergrund og er et af de største i verden.

 4. Bad i smukke vandfald
  Borneo er også kendt for sine mange smukke vandfald, der findes rundt omkring i den tætte jungle. Vandfaldene varierer i højde og størrelse, og ved nogle af dem har du muligheden for at få et bad under det varme vand og nyde den utrolige natur samtidig. Et af de mest kendte vandfald på Borneo er GitGit-vandfaldet, der er over 30 meter højt. En oplevelse du ikke må snyde dig selv for.

 5. Dyk med havskildpadder 
  På Borneos kyst er der også oplevelser, der venter på dig. Ligesom med orangutanger er Borneo og kendt for havskildpadder. Besøg f.eks. Turtle Island i Sabah, hvor de lokale gør alt for at bevare de smukke havskildpadder. Her udruges unger og der sørges for, at de kommer sikkert i vandet, så de kan vokse sig store og være med til at bevare Borneos havskildpaddebestand. Du kan hjælpe ungerne ud i vandet og prøve at dykke med de smukke dyr i det klare vand.

 

Ofte stillede spørgsmål
Hvilket land tilhører Borneo?

Borneo tilhører tre forskellige lande - Malaysia, Indonesien og Brunei. Malaysia har ca. 73% af øens landareal, Indonesien har 26%, mens Brunei kun har ca. 1%.

Hvor stor er Borneo?

Øen har et areal på ca. 750.000 kvadratkilometer og er dermed den 3. største ø i verden, kun overgået af Grønland og Ny Guinea. Vi tæller ikke Australien med, da det er et kontinent.

Hvilket sprog taler de på Borneo?

På Borneo tales der primært malaysisk, engelsk samt forskellige stammesprog

Hvilken valuta bruges på Borneo?

På Borneo bruges der Malaysiske ringgit (RM). 100 DKK svarer ca. til 64 RM. Der kan på alle større destinationer og i de fleste butikker og restauranter betales med Visakort og Mastercard.

Hvad er tidsforskellen på Borneo?

Sommertid +6 timer
Vintertid +7 timer