Australien 

Kænguruer der springer over øde landeveje ved solopgang, sofistikerede storbyer spækket med kunst og kultur. Koala, kakadu, platapus samt andre unikke dyr, der ikke findes magen til andre steder i verden. Frodig regnskov, imponerende koralrev og verdens mest fotograferede røde kæmpeklippe. Listen af Australiens skatte er uendelig – og vi er dygtige til at sammensætte den perfekte kombination der passer præcis til dig og dine rejsefæller.Det er ikke til at forstå, at Australien tidligere blev brugt til at huse straffefanger. For hvilken et overflødighedshorn af unik natur og kultur de blev overladt til. Australien er et relativt nyt land i civiliseret forstand. Ualmindeligt smukt. Og det tager adskillige uger (nogle bruger måneder) at udforske de ekstremt mange kvadrat kilometer, seværdigheder, tidszoner og klimazoner. Kogt ned til en bouillonterning; så er Australien er et vildt land på så mange måder. Vild i form af utæmmet outback og ørkenen i kontinentets midte. Dyrelivet er vildt. Også i overført betydning. De nuttede koalabjørne findes ikke magen til andre steder, mens de frygtindgydende saltvandskrokodiller ikke findes større andre steder på kloden.
Udviklingen i Australiens tiltalende storbyer er også vild. Det er her 89 procent af Australiens befolkning lever, hvilket er med til at gøre byerne energiske og underholdende at opholde sig i som lokal og som turist. Smukt placerede Sydney imponerer f.eks. med sine verdensklasse strande, sit ikoniske operahus og sin tilbagelænede livsstil. Kosmopolitanske Melbourne er helt fremme på verdenskortet, når det kommer til sin imponerende kunst og kulturscene, mens populære Perth er blevet én af Australiens helt store turist- og forretningsmagneter de seneste år. Byen er dog stadig autentisk, uspoleret og meget australsk.

Skal du opleve outbacken, Uluru / Ayers Rock, Alice Springs, eller Adelaide – og har du kun begrænset tid at rejse i, er det oplagt at flyve, da afstandende er enorme. Det kræver tid at opleve hele det Australske kontinent, så mange vælger at kombinere Østen med Nordaustralien (Darwin) eller Perth. Og f.eks. udforske Syd- eller Østkysten i en anden forbindelse.

Rejsetiden mellem populære rejsemål i Østen (f.eks. Bali og Perth eller Darwin) er begrænsede og transportmulighederne og priserne gode. Du kan derfor med fordel kombinere Østen med Australien og finde gode tilbud på disse spændende kombinationer her på vores hjemmeside.
Generelle oplysninger: 

Drikkepenge:
Det er frivilligt om man giver drikkepenge, men god betjening belønnes normalt med 10 % eller regningen rundes op.

Elektricitet: 240-250 V. Danske elapparater kan bruges – dog medbring strømadapter, da de australske stik er med 3 ben.

Klima: Australien er et stort kontinent og har derfor mange klimazoner. På den sydlige del af kontinentet, hvor de fleste mennesker bor, er klimaet tempereret. I den nordlige del er der tropisk klima med regnskov og græsområder. I den centrale del er klimaet tørt med store ørken- og savanneområder. Havstrømme som f.eks. El Nino gør, at kontinentet indimellem rammes af cykloner og periodevis tørke.

Da Australien ligger under ækvator har de vinter mens vi har sommer – og omvendt. I nordligt beliggende Darwin ligger temperaturerne nogenlunde konstant sommer / vinter, men monsunen slår igennem i januar / februar, hvor der falder helt op til 450 mm. regn, mens der stort set ingen regn falder i juli. Sydligt beliggende Sydney og Melbourne er lunest i vores vintermåneder – og mange rejser dermed hertil i denne periode.

Sprog: Engelsk.

Tidsforskel:
Nordøst / Sydøst: Sommertid +10 / vintertid +8
Queensland (har ikke sommertid): Sommertid +9 / vintertid +8
Central: Sommertid +9,5 / vintertid +7,5
Northern territory: Sommertid +7,5 / vintertid +6,5
Vest: Sommertid +8 / vintertid +6

Vaccination: Top Tours kan ikke rådgive omkring vaccinationer. Vi anbefaler altid, at du inden afrejse kontakter egen læge eller et autoriceret vaccinationscenter for gældende vaccinationsregler.

Valuta: Australsk dollar (AUD). Se den aktuelle valutakurs her

Visum & pas:  
Der er visumpligt. Kræver forudgående ETA-ansøgning.
Vi tilbyder at foretage turistvisum gratis for danske statsborgere, ved køb af pakkerejse hos Top Tours (værdi Kr. 250,- pr. person).
Pas skal være gyldigt under opholdets varighed.
Læs gældende regler på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Se kort over Australien:

3 uger Bali og Australien fra kr. 16.998

DestinationAustralien
Gyldig fra05-01-2021
Gyldig til30-11-2021
Varighed21 dage
PrisFra 16.998kr.

Australiens højdepunkter

DestinationAustralien
Gyldig fra05-01-2021
Gyldig til01-12-2021
Varighed22 dage
PrisFra 27.998kr.
Australien

Darwin, Ayers Rock og Cairns inkl. udflugter

DestinationAustralien
Gyldig fra05-01-2021
Gyldig til30-11-2021
Varighed16 dage
PrisFra 25.998kr.
Se alle tilbud