INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Wales & smukke Wye Valley

Kulturhistorie og grøn natur

Vilde naturlandskaber og autentisk kultur er i højsædet på en rejse til Wales. Her vandrer vi blandt slotte og ruiner, vilde klipper og kalkstenshuler, vinmarker grundlagt af romerme og meget mere. 

In stock
Travel Code
VAG-086

Det kan du glæde dig til

Der venter vandreruter gennem skønne landskaber, hvor du kan nyde naturen og den friske luft, og der er garanti for en uforglemmelig aktiv ferie fyldt med både dragende natur og dramatisk kulturhistorie. Grænsen mellem England og det sydlige Wales er naturligt afgrænset af to hovedtræk: Floden Wye og de sorte bjerge. Her findes den nok mest uspolerede floddal i Storbritannien med Wye, som flyder gennem den smukke natur. På sin vej fra kilden i det nordlige Wales til Bristol Channel passerer floden mange stemningsfulde og berømte steder, bl,a. Tintern Abbey, klosteret der blev bygget for over 800 år siden, og dets ruiner der stadig står høje. Vi følger dele af Wye Valley Walk, Offa's Dyke Path og omkringliggende stier, der snor sig langs bjergskråningerne højt over den majestætiske flod. Her møder du fantastiske udsigtspunkter, såsom Symonds Yat Rock og Devils Pulpit. Vi indtager området og dets rige historie. Vi fortrylles af myterne og legenderne om disse grænselande. Området har et relativt mildt klima, og på vinmarkerne her fortsætter traditionen med at producere vine, en tradition der sandsynligvis er startet af romerne. Du mødes af dygtige engelsktalende lokale vandreguider, der helt hjemmevant afvikler turens forskellige programmer.

 

Dagsprogram

Dag 1. Cardiff og Forest Dean

Hotellet i Cardiff ligger cirka 8 kilometer fra Wye Valley og er beliggende i hjertet af Forest of Dean. Efter ankomst, når vi har fået snøret et par gode vandresko på, skal vi på tur i nærområdet. Forest of Dean blev oprindeligt udpeget af sakserne til jagt. De var de første mennesker til at forstå skovens potentiale. Derefter blev skoven kongens private jagtreservat i mange hundrede år. Mange gamle rettigheder og privilegier kommer fra dens unikke arv som en Royal Hunting Forest. De normanniske konger elskede at jage hjorte og vildsvin, og de introducerede en skovlov og udnævnte embedsmænd kaldet Verderers. De skulle passe på dyrene og skoven, de boede i. Vi skal vandre et stykke ad Skulpturstien midt i Forest of Dean. Der er i øjeblikket 17 kunstværker, som kan ses i denne unikke samling af verdensklasse, moderne skulpturer. Skulpturerne på denne stig er inspireret af skoven - dens træer, dyreliv og industrielle fortid. Det indeholder stykker af berømte kunstnere i smukke omgivelser. Skulpturerne er for det meste konstrueret af naturligt materiale fra egnen såsom træ, sten og jern. De er spredt langs stien og kan ses gennem majestætiske egetræer og tårnhøje fyrretræer. 

Dagens vandring: 6 km (ca. 2 timer) i let/moderat/svært terræn.
 

Dag 2. ''Cathedral of the Forest'' og udsigtspunktet Kymin

Vores private bus tager os med på den korte tur til St Briavels, som er startstedet for dagens vandring. Vi bevæger os ned til kanten for at gå langs det hurtigstrømmende vandløb og går over bakkerne til Wye, som grænser op til Forest of Dean. Vi besøger Newland kirken, som ifølge myterne kaldes "Cathedral of the Forest", og som går tilbage til begyndelsen af ​​1200-tallet. Kong John udnævnte Robert af Wakering til øverstepræst her i 1216. Den oprindelige, lidt mindre bygning, blev udvidet i løbet af de efterfølgende to århundrede til størrelsen og formen af ​​den nuværende kirke. Kirken har gennemgået store restaureringer og forandringer siden hen. Et stykke senere når vi udsigtspunktet Kymin, et højdedrag med udsigt over Monmouth. Toppen, som ligger cirka 800 meter over havets overflade, er kendt for sine monumenter fra slutningen af 1800-tallet. Området er ejet af National Trust, som er en britisk organisation grundlagt i 1895 som bevarer og beskytter naturområder og historiske bygninger i Wales, England og Nordirland. Vi fortsætter ned til Monmouth, en smuk købstad, der ligger ved sammenløbet af floderne Wye, Monnow og Trothy. Om aftenen nyder vi en god middag på hotellet. (M, A)

Dagens vandring: 14 km (ca. 5 ½ time) i let/moderat/svært terræn.

Dag 3. Symonds Yat Rock, the Seven Sisters og Kong Arthur’s hule

Vi sættes af ved Lower Lydbrook ved siden af ​​Wye og går igennem landbrugslandskab til Coldwell Rocks. Nedenfor kan vi se stien på den modsatte bred af Wye, hvor vi vandrede på vores første tur. Et af dagens højdepunkter er Symonds Yat Rock, som ligger højt over floden Wye, mellem Gloucestershire og Herefordshire. Udsigtspunktet er kendt som et af de bedste steder i landet at se vandrefalke. Efter at have besøgt Symonds Yat Rock, går vi langs ​​Wye og oplever nogle imponerende geologiske træk i landskabet. Vi krydser Wye på en hængebro for at komme til den berømte udsigt ved klipperne Seven Sisters. Vi stopper ved King Arthur's hule, en kalkstenhule ved foden af ​​en lav klippe. Der er en lokal legende, der siger, at kong Arthur gemte sig for saksiske angre her i denne hule. Historien forlyder, at han besluttede at begrave sin skat dybt under hulen og Merlin lavede en trylleformular, så skatten aldrig kunne findes! Andre siger, hulen fik sit navn på grund af et underligt stenbord fundet i hulen, der lignede Kong Arthurs runde bord fra Camelot slottet. Vi passerer en jernalderbosætning, inden vi møder vores bus i Ganarew. (M, A) 

Dagens vandring: 14 km (ca. 5 timer) i let/moderat/svært terræn.

Dag 4. Offa’s Dyke med The Devil's Pulpit og Tintern Abbey

Vi tager en kort bustur til St Briavels, hvorfra vi begiver os ud igennem de skønne jordbrugslandskaber og skovområderne og krydser Wye. Her skal vi besøge nogle af de bedst bevarede dele af Offa’s Dyke. Offa's Dyke følger mere eller mindre den nuværende grænse mellem England og Wales fra Severn i syd til Prestatyn i nordlige Wales. Det består af en grøft og vold. Grøften blev bygget mod (hvad der i dag er) Wales, sandsynligvis for at skabe en fri udsigt til Wales. Anlægget var omkring 27 meter bredt og 8 meter fra grøftens bund til bakketoppen. Det blev bygget af Offa, hersker over det angelsaksiske kongerige Mercia, omkring 780 e.Kr. Man ved ikke, om det var bygget som et forsvarsværk, som reaktion på grænsetrusler, eller om det var en aftalt grænse. Vi oplever Djævelens prædikestol ”the Devil’s Pulpit” med udsigt over Tintern Abbey langt nedenunder os i dalstrøget. Derfra går vi tilbage gennem lunde og småskov og finder et længe glemt og gemt jernbanespor, som vi følger til Tintern. Tintern Abbey blev grundlagt i 1131 på den walisiske bred af floden Wye og er uden tvivl en af ​​de smukkeste kirkelige ruiner i Wales. Efter klostrets opløsning i 1536 blev den delvist revet ned, og stenene blev brugt til at bygge nogle af de mange pubber og hoteller, der gjorde landsbyen til et meget populært victoriansk turistmål. Nu passet af CADW (walisiske regerings historiske miljødepartement), holder klosteret ofte specielle begivenheder, som koncerter og skuespil; hvilket gør det til et af de mest usædvanlige teatre i Wales. (M, A)

Dagens vandring: 16 km (ca. 6 timer) i let/moderat/svært terræn.

Dag 5. Hjemrejse

Afrejse fra Speech House Hotel efter morgenmaden. (M)

Indkvartering

THE SPEECH HOUSE HOTEL 3*

The Speech House Hotel ligger i centrum af et roligt skovmiljø og tilbyder den perfekte kombination af original charme og moderne hotelfaciliteter. Hotel blev bygget i 1676 som en jagthytte for kong Charles II, og er løbende blevet renoveret for at kunne tilbyde moderne faciliteter og luksuriøse værelser, men har samtidig bevaret sine tidstypiske træk. Værelserne ligger i hovedbygningen eller i den indre gårdhave. Mange af værelserne har udsigt over skoven, og nogle har himmelseng. Samtlige værelser er indrettede i traditionel stil. Restauranten Verderer's Court har bjælkelofter og serverer moderne europæiske retter. Orangeriet serverer lettere anretninger, snacks og naturligvis afternoon tea.

 • Gratis trådløs internetadgang/Wi-fi
 • Safety box på værelse
 • Kabel-TV på alle værelser
 • Te- og kaffefaciliteter på værelse
 • Bar og restaurant 

 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
1727-04-202201-05-20224 nætter11.498,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
1727-04-2022
-
01-05-2022
411.498,- DKKBESTIL

2 personer. Dobbeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
1727-04-202201-05-20224 nætter9.498,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
1727-04-2022
-
01-05-2022
49.498,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Fly CPH – CWL tur/retur
 • 15 kg bagage
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Alle transporter som beskrevet
 • 4 overnatninger i dobbeltværelse på 3* hotel
 • Halvpension ifølge program
 • 4 vandredage
 • Alle entreer som beskrevet
 • Dansk rejseleder
 • Engelsktalende lokalguide alle dage

Prisen inkluderer ikke:

 • Mad ombord på flyet (mod tillæg), bemærk kun kolde anretninger 
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Tillæg for frokost pakke
 • Personlige drikkepenge

Vær opmærksom på, at endelige flytider ikke er bekræftet, hvorfor justeringer i det endelige dagsprogram kan forekomme. 

Forplejning angivet i dagsprogram:
(M = Morgenmad | F = Frokost | A = Aftensmad)

Gå til toppen af siden

Loading...