INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Storslåede Mols Bjerge

Guidet vandreferie på Mols

Tag med på en guidet vandreferie i grønne, bakkede Nationalpark Mols Bjerge, og udforsk et af Danmarks mest betagende naturområder, der også byder på en perlerække af kultur- og gastro-oplevelser.

In stock
Travel Code
VAG-012

Det kan du glæde dig til

Halvøen Djursland er kendt for sine store herregårde og sine hyggelige bindingsværksbyer. Mest af alt er den kendt for den unikke naturperle, Mols Bjerge, der var selvskreven, da de første nationalparker i Danmark skulle udpeges. Og nok er ”bjergenes” højeste punkt kun 137 m o.h., men det er rigeligt til at give udsigt over landskabets nuancer fra frodige marker, skove, nøjsom hede og bølgende blåt vand ved nogle af landets bedste strande. Vi besøger ikoniske Kalø Slotsruin, bestiger Trehøje og Jernhatten, og vi skuer ud over Danmarks største dødishul Stubbe Sø. Og så gemmer der sig fantastiske gastro-oplevelser, book fx ekstraoplevelsen på restaurant Moment, der i 2020 er optaget på Michelins Bib Gourmand liste.

Vi overnatter på det lækre Langhoff & Juul Boutique Hotel direkte ved stranden i Ebeltoft Vig.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst, velkomstmøde og byvandring i skønne Ebeltoft

Ankomst til Ebeltoft og hotellet og egen hånd. Vi mødes kl. 14.15 til et kort velkomstmøde. Derefter tager vi på byvandring i Ebeltofts hyggelige købstadscentrum og sydpå til Ahl, hvorfra vi får udsigt hen over Ebeltoft Vig til Mols Bjerge og Helgenæs.

Dagens vandring ca. 8 km, sværhedsgrad 1-2, 2-3 timer

Dag 2: Heldagstur på Mols Bjerge-stien
Heldagstur på Mols Bjerge-stien ad den rute, som kaldes Ebeltoft-etapen. Vi tager med bus til Femmøller, hvor vi snart forsvinder op bag byens huse og dukker ind i skovens skygge. Stigningerne er beherskede, og vi går mest ad brede skovstier, der er behagelige at vandre ad i en mindre gruppe. Vi holder en god lang frokost (madpakker) på området omkring den hyggelige vandmølle Ørnbjerg Mølle, som vi måske kan se i gang. Her kan der tankes frisk drikkevand, inden vi fortsætter ind i skoven og går videre ad den idylliske sti og kommer ud i et ryddet skovområde over mod den idylliske natur omkring Stubbe Sø. Stien fortsætter ind i skov, og efter nogle kilometer kommer vi ud på til den gamle Gravlevbane-sti som vi følger hjem til hotellet.

Dagens vandring: ca. 22 km, sværhedsgrad 2, 8 timer inkl. pauser

Dag 3: Kalø Slotsruin og Djurslands idylliske landsbyer
I dag skal vi dykke ned i et stykke spændende Danmarks-historie med både kongemord og fredløse adelsmænd. Vi tager bussen til Kalø Vig og går ad Danmarks længste samlede stykke brolagte vej - 700 m – anlagt af Kaløs bønder i 1200-tallet. Vejen går ad en flad tange ud til Kalø Slotsruin, som vi både skal se og høre historien om. Herfra følger vi kysten rundt langs Hestehaveskoven op mod Rønde, Kalø Hovedgård og Kalø Jagtslot, og undervejs finder vi et godt sted at holde frokostpause. Når vi kommer ned til kysten igen, slår vi ind på Mols Bjerge-stien, forbi Nappedam Lystbådehavn og ind gennem landsbyen Egens og videre til Kejlstrup. Herfra går stien til Femmøller. Herfra tager vi bussen til Ebeltoft. Turen kan forlænges med et par kilometer ned til Femmøller Strand. Turen går forbi Molskroen og Egil Fischers ferieby, der er Danmarks ældste planlagte ferieby. En del af dagens strækning er på asfalterede veje og stier.

Dagens vandring: ca. 16 km, sværhedsgrad 1, 8 timer inkl. pauser

Dag 4: Fra Stubbe Sø via Jernhatten til Ebeltoft
Dagens tur byder bogstavelig talt på smagsprøver på alt det, Djursland har at byde på af natur, kultur og økologi. Vi begynder i naturen, direkte ved Stubbe Sø, hvor vi tager os tid til et kig ud over søen fra fugletårnet i Fugleværnsfondets reservat. Det her sted er stort set det eneste, hvor man kommer tæt ned til søen. Herfra følger vi Molsruten, der også hedder fjernvandrerute E1 tæt op mod Ree Park. Efter en afvekslende tur ved dyrkede marker og skov når vi frem til Ebeltoft Gårdbryggeri ved frokosttid – så vi kan købe økologiske, hjemmebryggede drikkevarer til madpakken. Efter en god pause går vi langs stranden sydpå til klinten Jernhatten (47 m o.h.), som vi bestiger. Herfra går vi en længere strækning langs kysten – med mulighed for en badetur – og drejer ind til Dråby og videre ned til Ebeltoft.

I aften du kan tilkøbe en gourmet-oplevelse på restaurant Moment, der ligger i Feldballe. Restauranten kom i 2020 på Michelins Bib Gourmand liste.
(Tilkøbsprisen inkluderer transport fra Ebeltoft til Feldballe t/r samt en middag på restauranten excl. drikkevarer og forudsætter tilmelding fra mindst 4 personer)

Dagens vandring: Ca. 20 km, primært ad gode brede grusveje og -stier, men også asfaltvej. Sværhedsgrad 2., 8 timer inkl. pauser

Dag 5: Mols Bjerge Classic
Nu er vi nået til vandreferiens sidste dag. Du skal tjekke ud, inden dagens vandretur starter, og bagagen kan opbevares på hotellet.
Først går turen med offentlig bus til Femmøller, hvor vi slår ind på Bjergetapen, der løber gennem Nationalpark Mols med vilde op- og nedture. Det her er Mols Bjerge Classic.
Undervejs møder vi græssende køer og heste, og luften er fuld af fuglesang og summende bier. Biler hører og ser vi stort set ikke, fra vi begynder turen, og til vi slutter. Vi kommer op på Mols Bjerges højeste punkt, Agri Bavnehøj, der er 137 m o. h. Vi forkæles med formidable udsigter, men også med lysets leg med træernes blade og vidtstrakte bakkedrag uden anden bevoksning end græs og nøjsomme blomster. Stierne skifter mellem brede strækninger og smalle spor, hvor vi må gå i gåsegang. Alle steder går vi på grus, sand og skovstier. Vi spiser den medbragte frokost et passende sted undervejs.

Dagens vandring: 20 km – sværhedsgrad 2-3, kræver godt fodtøj og meget gerne stave – en del bratte op- og nedstigninger. 

Indkvartering

Vi bor på det lækre 4-stjernede Langhoff & Juul Boutique og Hotel, der ligger direkte ved stranden og med udsigt over Ebeltoft Vig. Hotellet er tegnet af Moltke & Friis, så arkitekturen er unik. Alle værelser er fuldt udstyrede suiter, og både kunst og møbler er håndplukket, så værelserne har en skøn atmosfære med en hyggelig blanding af vintage antik og tidløst dansk design. Suiterne har dobbeltsenge, og der er ikke mulighed for 2 enkeltsenge. Til alle suiter er der en terrasse eller balkon med udsigt over vandet. Efter vandreturene kan du slappe af på hotellet, tage en svømmetur i vandet fra  badebroen, eller nyd hotellets restaurant, pejsestue og bar.

Særligt omkring delt dobbeltværelse: et delt dobbeltværelse er i dette tilfælde faktisk en lejlighed med 2 separate soveværelser. 

Den gamle købstad Ebeltoft oser af hygge med krogede brostensbelagte gader og smukke gamle bygninger.  Slentr en tur i byens centrum, besøg Fregatten Jylland, Glasmuseet eller det nye, spændende Maltfabrikken, der alle ligger inden for 10 minutters gang fra hotellet.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Storslåede Mols Bjerge
Jeg accepterer Top Tours' Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Top Tours må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Top Tours' nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

  • 4 overnatninger på Langhoff & Juul Boutique Hotel og Restaurant
  • 4 x morgenmad
  • 1 x middag
  • 4 x frokost (som madpakker)
  • Programsatte transporter med offentlig og privat bus 
  • Dansk vandreguide på alle vandreture

Tilkøbsmulighed:
Middag på Restaurant Moment, menuen The smaller Moment excl.drikkevarer
"In the smaller Moment, you participate in piecing the experience together. You can choose yourself if you wish to buy matching wines or fermented juices, or if you would rather go for bottles from our wine card – or completely different drinks.
The smaller Moment begins with snacks. Hereafter follows 7 courses and dessert."
Kørsel fra hotellet til restauranten t/r er inkluderet.

Minimumstilslutning:
Rejsen gennemføres ved minimum 6 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser

OBS vedrørende max antal deltagere:
Vi følger myndighedernes påbud omkring max antal forsamlede personer i det offentlige rum. Hvis myndighederne foreskriver max 10 personer i en forsamling, vil der være 2 grupper med hver sin guide og max 9 deltagere.  

Turledere:

Jytte Flamsholt 

Gå til toppen af siden

Loading...