INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Magiske Horsens Fjord og øvre Gudenå

Guidet vandreferie langs Horsens Fjord, på Endelave og langs Gudenåen

Tag med på vandretur langs Horsens Fjord til kendte og ukendte perler. Du går på Kaninoen på Endelave og langs Gudenåen til Den Genfundne Bro, Sukkertoppen og den historiske Klostermølle.  

In stock
Travel Code
VAG-015

Det kan du glæde dig til

På denne gruppevandretur går vi på opdagelse i fantastiske områder omkring Horsens. Blandt de østjyske fjorde har Horsens Fjord, med store beboede øer, sit helt eget præg, og vi vil i løbet af 5 skønne vandredage komme på eventyr forbi både kendte og ukendte perler. 

Vi vandrer både på nordsiden af fjorden med bakkede skove, smukke udsigtpunkter og flade marker, og langs sydsiden af fjorden med Planetstien, til Boller Slot og slotspark, samt ikke at forglemme den oversete perle, Borre Knob. Vi tager også bus og færge til Endelave, der ligger i Kattegat lige ud for Horsens Fjord, og der skal vi gå den nye rute øen rundt, Kaninoen. Vi runder ugen af med en tur i det klassiske landskab langs Gudenåen, hvor vi skal forbi det magiske sted med Den Genfundne Bro. Vi vil også bestige Sukkertoppen, inden turen slutter ved det historiske Klostermølle.

Da turen sammenlagt er mere end 90 km er den oplagt for dig, der gerne vil have mange kilometer i benene,

Kort

Dagsprogram

Dag 1. ankomst og vandring om Bygholm Sø
Vi mødes på hotellet i receptionen til normal tjek-ind. Herefter skyder vi turen igang med et kort velkomstmøde, hvor ugens forløb bliver gennemgået. Derefter snører vi støvlerne og traver turen rundt om den meget smukke Bygholm Sø, der ligger som en uforstyrret perle tæt på byen. Turen rundt om Bygholm Sø er ca. 8 km og for dem, der har lyst, kan vi forlænge med en tur omkring Fængslet (det er ca. 2,5 km ekstra). Til aften er der inkluderet en fælles velkomstmiddag på Scandic Bygholm Parkhotel.

Dagens vandring: ca. 8 km + evt. forlængelse 2,5 km, niveau 1, vandretid ca. 2 timer + evt. forlængelse.

Dag 2. Kaninoen på Endelave
Vi tager tidligt afsted fra hotellet og går gennem Bygholm Park til stationen, hvorfra vi tager bussen til Snaptun, og herfra videre med færgen til Endelave. På Endelave skal vi gå den spændende nye øen-rundt-rute, der har fået det meget sigende navn; Kaninoen. Ruten har nærmest allerede opnået ikonstatus.
Ruten starter ved havnen og går mod vest til Kloben, videre til Klinten, over Lynger til Lynger Hage. Her i nærheden spiser vi vores frokost, som bliver leveret af Endelave Kro. Vi vandrer videre op langs østkysten til Øvre og derfra langs grusvejen, der glider over i Endelave Strandvej, som fører os tilbage til havnen. Undervejs har vi udsigt til sælkolonien på Møllegrunden og senere det store fuglereservat ved Flasken. En kikkert er derfor ikke en dårlig idé at have med. Tilbage ved havnen tager vi færgen til Snaptun og bussen til Horsens.

Dagens vandring: 21 km, sværhedsgrad 2, vandretid ca. 5 timer.

Dag 3. Fra Amstrup til Horsens - nordsiden af Horsens Fjord
I dag skal vi på kongeetapen. Vi vandrer en lang natur-tur fra Amstrup ved dæmningen til Alrø. På turen skal vi have alt med os, da der ikke er mulighed for at købe noget undervejs. Vi bliver kørt i bus fra Horsens til Amstrup, hvor vi går direkte ind på skovstierne, der fører os gennem Uldrup Bakkerne og Sondrup Plantage. Området fra Amstrup til Brigsted er fredet, og derfor er området ikke byggeudviklet. Vi holder os til de kystnære stier og skovveje, og vi passerer også marker, der ligger helt ned til fjorden, så vi kan se helt over til Alrø. Når vi ankommer til Sondrup, går vi ned til Sondrup Strand, hvor vi spiser vores frokost, og vi tanker op med vand. Fra Sondrup vandrer vi på stier og grusveje langs marker til Brigsted og videre langs Havmarken til Haldrup, og vi kan nyde udsigten til den uberørte og universitetsejede Vorsø. Fra Haldrup falder vi ind på banestien til Horsens. Undervejs ser vi op mod Stensballe Bjerge, og vi passerer Stensballe og Husodde, inden vi går over den gamle jernbanebro til Sundet og slutter fremme ved Strandparken. Både i Sondrup Strand og ved Strandparken er der mulighed for at hoppe en tur i vandet.

Dagens vandring: 25 km, sværhedsgrad 2, vandretid 6 timer, højdemeter op 100 m, højdemeter ned 100 m

Dag 4. Planetstien, Boller Slot og Borre Knob - sydsiden af Horsens Fjord
Vi tager den offentlige bus fra Trafikterminalen til Dagnæs. Her starter vi dagens vandring på Planetstien, der fører os frem til Boller Slot. Vi slår et smut forbi slotshaven og fortsætter gennem Boller Skov, indtil vi kommer ud til vandet igen. Vi går direkte på stranden på en del af strækningen og skal et par steder gennem små vandløb. Vores mål er Borre Knob, der er en lang smal landtange, der stikker op mod nordsiden af fjorden - en helt unik og meget lidt besøgt naturperle. Vi kører tilbage til Horsens i bus.

Dagens vandring: 20 km, sværhedsgrad 2 – 3, vandretid 5 timer, højdemeter op 30 m, højdemeter ned 30 m

Dag 5. Langs Gudenåen til Den Genfundne Bro, Sukkertoppen og Klostermølle
Gudenåen bugter sig gennem baglandet ved Horsens, og det unikke landskab skal vi opleve på denne turs sidste vandredag. Vi tager bussen til Vestbirk, hvorfra vi vandrer til Den Genfundne Bro. Efter vi har krydset den, fortsætter vi i et loop omkring Vestbirk Vandkraftværk og kanalen tilbage til Vestbirk. Her slår vi ind på en vej, som går i dalen langs Gudenåen. Vi vandrer i et smukt landskab med køer, heste og får på markerne, og inden vi når frem til vores frokoststop i Voervadsbro, passerer vi Fyel Badesø. Efter frokost fortsætter vi langs Gudenåen forbi Vilholt Mølle og frem til den 108 meter høje Sukkertoppen, som vi selvfølgelig skal bestige. Vi går ned på den anden side og frem til kulturperlen Klostermølle ved Mossø. Fra Klostermølle ser vi ud over Danmarks største indlandsdelta, Klosterkær. Der er mulighed for at bade i Mossø. Vi kører i bus tilbage til hotellet, hvor vi slutter turen ca. kl. 16.30.

Dagens vandring 18 km, sværhedsgrad 2,  vandretid 4 - 5 timer, højdemeter op 50, højdemeter ned 50 

Sværhedsgrad 2

På denne tur vandrer vi gennem varieret terræn ad brede skovstier og -veje, nedlagte banestrækninger, smalle kystnære stier samt enkelte asfaltstrækninger. Terrænnet er nogle steder faktisk helt fladt, andre steder er der bløde bakker med korte stigninger. Enkelte passager er stejle, og et par steder er der korte trappestrækninger. På alle heldagsturene er der mulighed for at bade. 

Ruterne er ret lange, og du skal vide med dig selv, at du kan vandre 20 km om dagen i flere dage i træk. Sværhedsgraden er samlet sat til 2, fortrinsvis pga. længden. Der vil være flere strækninger med 1, og enkelte korte passager med sværhedsgrad 3.

Vi forsøger altid at gennemføre vandreprogrammet, som det er beskrevet. Vejret og andre faktorer kan dog spille ind og bevirke ændringer i ugens vandreruter. Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter på dette link.

Indkvartering

Vi bor på det 4-stjernede hotel Scandic Bygholm Park, der er indrettet i en moderniseret herregård fra 1775. Hotellet er omgivet af den smukke Bygholm Park. I kort afstand fra hotellet ligger FÆNGSLET, og på Søndergade kan du se Michael Kvium skulpturer. 

Værelserne er klassiske og enkle med vægt på god kvalitet, og er udstyret med hårtørrer og toiletartikler, elkedel med kaffe/te, skrivebord og -stol samt tv.

Hotellet har 300 gratis parkeringspladser lige udenfor hotellet.

Vejr og klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Magiske Horsens Fjord og øvre Gudenå
Jeg accepterer Top Tours' Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Top Tours må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Top Tours' nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

  • 4 overnatninger på Scandic Bygholm Park
  • 4 x morgenmad
  • 1 x middag
  • 4 x frokost
  • Programsatte transporter med bus og færge
  • Dansk vandreguide på alle vandreture

Minimumstilslutning:
Rejsen gennemføres ved minimum 6 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 14 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser

OBS vedrørende max antal deltagere:
Vi følger myndighedernes påbud omkring max antal forsamlede personer i det offentlige rum. På denne rejse vil der max være 18 deltagere. Hvis myndighederne foreskriver max 10 personer i en forsamling, vil der være 2 grupper med hver sin guide og max 9 deltagere.  

Vandreleder:
Jytte Flamsholt

Gå til toppen af siden

Loading...