INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

GRAVEL - Sjælland smukkest på kryds og tværs

GRAVEL - Terræncykling er det nye sorte

Tag med på en fantastisk gravel-cykelrejse langt væk fra alfarvej og helt ude i skovens dybe, stille ro. I løbet af 5 dage cykler vi i spændende terræn gennem det smukkeste af Sjælland.

In stock
Travel Code
COL-055

Det kan du glæde dig til

I samarbejde med vores to rutinerede cykelguider, Michael Elmstrøm og Henrik Jappe, tilbyder vi vores første GRAVEL-tur på Sjælland. Gravel, der betyder grus på dansk, handler om at komme væk fra asfaltvejene og ud i naturen på sin cykel. Her er det ikke fart og watt, der er i fokus, men det at nyde naturen, historiske steder og gode kaffestop sammen. Konceptet er blevet utrolig populært i Danmark og det er helt sikkert, at Gravel er kommet for at blive. Det er en fælles og sjov måde at cykle på, og hvis du er vant til at cykle og har masser af kilometer i benere, så er dette helt sikkert en god udfordring for dig. Der er dog en verden til forskel fra almindelig landevejscykling til gravel-cykling, men med et smil på læben går det hele meget lettere. 

Denne tur vil føre dig igennem det smukkeste, som Sjælland naturmæssigt kan byde på. Du vil undervejs komme forbi både gamle og nyanlagte grusveje, stier, skove, marker, åer, vandløb, moser og søer. Langt væk fra alfarvej og helt ude i ”Skovens dybe stille ro”. Du vil komme til at stifte bekendtskab med navne som: Skjoldungestien, Gudernes Stræde, Istidsruten, Stenstien, Jyderupstien, Den danske Pilgrimsrute, European fjernvandrerute E6, Susåleden, Ringsted Oplevelsessti, Køge Ås stien, Gjorslevstien, Stevnsklint Stien, Sjællandsleden og Camønoen. ”Ud hvor vejene ender og gruset begynder” er vort motto.

Hver dag skifter vi mellem at bo på kroer, hoteller og slotte, og de daglige ruter vil være på ca. 100-110 km med 500-800 højdemeter. Er du klar på ny cykeludfordring?

Hastighed på vores Gravel ture

Hold 2 til cykle med ca. 18-20km/t 

Hold 1 vil cykle med ca. 20-22km/t 

Gravel er svært at definere 100% hastigheds mæssigt

Dette vil ca. svarer til hhv 25 og 30, hvis det var landevej

Så ‘social ride’ fart.

Dagsprogram

Dag 1. Roskilde - Jyderup (Bromølle Kro)
Cykling: 103 km og 650 hm
Allerede efter 2 km fra starten ved Roskilde Kongrescenter kører vi ind i Nationalpark Skjoldungernes Land og følger kortvarigt Skjoldungestien. Herefter kører vi ad Fjordstien til det nyligt inddæmmede fuglereservat ved Tempelkrog, der har en flot udsigt til Munkholmbroen. 
Herfra kører vi nordpå via Istidsruten, inden Fjordstien atter følges op til Lammefjordsdæmningen. Vi kører derefter vestpå via Audebo Kanalen, og fra Jyderup kører vi sydover via Jyderupstien til Naturpark Åmosen og Skarresø hvor vi bla. møder havørnene, der har deres egen lille ø midt i Skarresø.
Bromølle Kro som er Danmarks ældste kro (tilbage fra år 1198) er vores første stop på turen.

 

Dag 2. Jyderup - Sorø
Cykling: 104 km og 650 hm
Efter en rigtig god og solid kro-morgenmad skal vi på dag 2 følge Jyderupstien sydpå forbi Sorø og ned og runde Tystrup og Bavelsesøerne. Herefter skal vi nordpå gennem de flotte skove; Næsby Storskov og Broby Vesterskov, inden vi slutter af med 6 km i vandkanten af Sorø sø med kig til Akademiet.
Hotel Comwell, der har Danmarks største stråtag og udsigt til egen vinmark, bliver vores næste indkvarterig. Hotellet har en moderne og stilren indretning med fokus på skandinavisk design og ligger i ro og naturskønne omgivelser tæt ved Pedersborg Sø.

 

Dag 3. Sorø - Rødvig
Cykling: 116 km og 500 hm
Vi skal i dag via Lille og Store Bøgeskov til Gyrstinge Sø. Inden vi kommer så langt, har vi dog haft kig til Sjællands eneste rundkirke i Bjernede (bygget år 1170), der ligger på vejen.
Vi gør stop ved den hellige kilde, der har sprunget op af jorden med en stråle på 1 meter igennem mange århundreder. Langs Gyrstinge Sø bliver vi udfordret på Muldvarpe-segmentet; Hvem kan blive siddende i sadlen længst? 
Ved Haraldsted sø følger vi nu Ringsted Oplevelsessti og kører nærmest i vandkanten på træbroer de første 7 km. Ved Udløbet og Dyndet fortsætter vi ad Køge Ås stien (Åsen, der bl.a. går gennem Lellinge Skov, hvor sporet i lange tider snor sig op og ned ad skråninger mellem tusindvis af urgamle bøge- og egetræer. Vi passerer herefter Østsjællands højeste punkt, Bronzealderhøjen Ranes Banke, inden de sidste 25 km køres ved vandkanten af Stevns via Gjorslev- og Stevnsklint-stierne.
Hotel Klinten byder os velkommen og har direkte adgang til Stevns bedste badestrand samt Rødvig Havn, der er en af Sjællands sidste aktive fiskerihavne med et sprudlende havnemiljø.

 

Dag 4. Rødvig - Møn (Liselund Slot)
Cykling: 106 km og 600 hm
Vi starter dagen i Rødvig, den gamle fiskerihavn og stedet hvor Stevns klint Trampesti slutter. Herefter kører vi så vidt muligt på Sjællandsleden, men undgår de sandede og stenede strandstykker og overlader dem til vandrere. Visse steder er kysten dramatisk med erosion og nedstyrtninger, som kan betyde små "omveje" på nye stier; det gør kun turen mere spændende.
Vi kommer forbi Faxe Ladeplads og Feddet Camping, der er en stor campingplads med direkte adgang til naturområdet og halvøen Feddet.
Vi kører nu ind i Præstø Fjord og følger den rundt til Præstø Overdrev og Præstø. Ved Kalvehave tager vi Dronning Louises Bro over til Møn, der er blevet særlig populær de seneste år - ikke mindst i kraft af den nyetablerede vandrerute Camønoen, der er det danske svar på Caminoen (distancen divideret med 100, men de danske værdier helt i top). Vi fortsætter mod Stege, fanger Camønoen og finder lidt mere grus til dækkene.
På nordsiden af Møn kommer vi lejlighedsvist ud til vandet, men kysten er meget stenet og ikke så cykelegnet. De sidste km er dramatiske og flotte, og de fleste lader sig imponere over naturen og Liselund Slot.

Dag 5. Møn - Vordingborg
Cykling: 105 km og 425 hm
Fra Liselund Slot og den smukke park kører vi mod Møns Klint og bestiger det højeste punkt; Abborebjerg på 142 moh. Det er frivilligt, og er benene ømme, så venter man på de modige nedenfor. Her triller vi ud mod klinten, kører fredeligt og viser hensyn. Det kan være lidt teknisk, men vi holder farten nede, står af og går om nødvendigt, men her er fantastisk smukt og bestemt et besøg værd. 
Vi triller ned fra klinten mod Hampeland, vender på Møns sydlige spids og cykler mod sommerhusområderne. Der bliver lidt strandkørsel, så vi håber på fast sand og ikke noget fedtemøj.
Derefter retter vi forhjulet indlands og skal forbi Marienborg Gods. Herfra tager vi videre ad Camønoen mod Dronning Louises Bro, og i Kalvehave fanger vi igen Sydsjællandsleden. Da benene sandsynligvis er godt trætte her på dag 5, følger vi den ikke slavisk, men springer over visse steder, så Vordingborg og Gåsetårnet nås i god tid og med smil på læben. 

NB! Der kan forekomme rutemæssige justeringer af ruterne lige til det sidste.

Indkvartering

I løbet af turen bor vi på forskellige typer indkvarteringer (der tages forbehold for ændringer). Alle indkvarteringer er med halvpension.

1. Bromølle Kro
2. Comwell Sorø
3. Hotel Klinten
4. Liselund Slot

Ekstra programinfo

Turen starter på P-pladsen ved Roskilde Kongrescenter den 31.05.2021 kl. 08:30 
Adresse: Møllehusvej 15, 4000 Roskilde

Turen slutter ved Gåsetårnet i Vordingborg den 04.06.2021 - forventet kl. 16:30
Adresse: Slotsruinen 1, 4760 Vordingborg

Der oprettes en lukket FaceBook-gruppe for alle deltagere i starten af det nye år. I denne lukkede gruppe vil du finde relevante og spændende historier og fotos løbende gennem foråret.

Detaljerede rutelinks med GPX spor findes i den lukkede Facebook gruppe ca. 2 uger inden turen afvikles.
Ruterne gennemkøres minutiøst inden turen, men der kan forekomme rutemæssige justeringer lige til det sidste.

Cykler og cykeludstyr

Vigtigt: På denne tur er det MEGET vigtigt med det rigtige cykelvalg. Turen kan KUN køres på Gravel/Cross-cykler - helst med 40 mm dæk og evt MTB (hvis du er i god form). Cyklen skal desuden have lav gearing. Vi anbefaler 1:1 gearing, men også gerne en del lavere.

Turen er IKKE egnet til racercykler. Vi kører minimum 80% Af distancerne hver dag på grus/stier/marker og skovveje.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

GRAVEL - Sjælland smukkest på kryds og tværs
Jeg accepterer Top Tours' Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Top Tours må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Top Tours' nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen:

 • 4 overnatninger med halvpension
 • Bagagetransport fra indkvartering til indkvartering
 • Rutinerede cykelguider
 • Aflåst rum til cykelopbevaring på hotellerne

Prisen inkluderer ikke:

 • Frokost
 • Drikkevarer 
 • Transport til og fra start- og slutpunkt
 • Afbestillingsforsikring (6% af rejsens pris)

   

  Minimumstilslutning
  Deltagerantal er minimum 12-14 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.


  Deleværelser
  Ved booking af et delt værelse kan vi ikke garantere, at du kommer til at bo med den person, som du evt. har ønsket. Samtidig forbeholder vi os retten til at opgradere dig til et enkeltværelse mod evt. tillæg i det tilfælde, at du har booket en plads i et delt værelse, og det ikke går op med rejsens totale antal af bookinger.

  Gå til toppen af siden

  Loading...