INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

GRAVEL - Østjylland

GRAVEL - Terræncykling er det nye sorte

Prøv en fantastisk cykeloplevelse, der har naturen og fællesskabet i fokus. På denne gravel-tur cykler vi i løbet af 5 dage gennem naturrigt og spændende terræn i det smukkeste af Østjylland. 

In stock
Travel Code
COL-057

Det kan du glæde dig til

Vores første GRAVEL-tur i Østjylland er nu klar, og sammen med vores rutinerede cykelguider har vi sammensat en tur, der helt sikkert ikke skuffer. Gravel er det engelske ord for "grus", og navnet indikerer meget godt, hvad konceptet handler om; nemlig at komme langt væk fra asfaltvejene og langt ud i naturen, hvor grusveje, skove og smukke oplevelser venter. På en gravel-tur er det samtidig ikke watt og fart, der er vigtigt, men derimod at nyde naturen og de historiske steder sammen.

Denne gravel-cykeltur i Østjylland tager dig fra Ry til Billund, over Børkop, til Horsens og tilbage til Ry igen. Du vil undervejs cykle i noget af det smukkeste natur, der er at finde i Østjylland. Det være sig fx den fantastiske natur langs Gudenåen, smukke søer og dale omkring Billund og de dybe skove i omådet omkring Horsens. Du kan glæde dig til udsigter over Julsø, langstrakte heder og frodige marker. 

Turen er for dig, der er vant til at cykle og har mange kilometer i benene. Der er dog en verden til forskel fra Gravel-cykling til alminelig landevejscykling, men med den rigtige indstilling og et smil på læben, kan du komme langt. Gravel-konceptet er hurtigt blevet utrolig populært i Danmark, og det er bestemt kommet for at blive. Skal gravel-cykling også være din nye hobby? Tag med på denne skønne cykeludfordring i Østjylland og find ud af det.

Hastighed på vores Gravel ture

Hold 2 til cykle med ca. 18-20km/t 

Hold 1 vil cykle med ca. 20-22km/t 

Gravel er svært at definere 100% hastigheds mæssigt

Dette vil ca. svarer til hhv 25 og 30, hvis det var landevej

Så ‘social ride’ fart. 

Vi kører efter GPS på denne tur, så vigtig at du medbringer din GPS til turen.

Dagsprogram

Dag 1. Ry - Billund
Cykling: 105 km og ca. 600 hm
Nærmest fra km 0 kører vi på grus. Fra Ry kører vi ud langs Gudenåen og vestpå forbi Salten Langsø, gennem Velling Skov og videre mod “den skæve bane”, som vi kommer til at følge en stor del af dagen. Vi cykler sydpå mod Brande og “den gyldne middelvej” (bruges i grusvejsløbet “En forårsdag på heden”), videre af den skæve bane mod Filskov og til sidst til Billund, hvor vi skal bo på Hotel Svanen.

Dag 2. Billund - Børkop
Cykling: 109 km og ca. 1100 hm
Vi cykler fra Billund mod Frederikshåb og 7-års søerne. Vi kommer herfra rundt i Randbøl Hede og Danmarks største indlandsklit, gennem Liegård og Tågelund plantager og mod Ravning. Herfra kører vi ind i Vesterby og Ødsted skove og videre gennem Vejle Ådal mod Vejle. Herfra cykler vi ud langs Højen å og ind i Sønderskoven, ad Ibæk Strandvej ind i Munkebjerg-skovene ud til Mørkholt Strand og tilbage mod Comwell.

Dag 3. Børkop - Horsens
Cykling: 108 km og ca. 1200 hm
Efter en god nats søvn skal vi mod Horsens. Vi følger Mads Christensen’s rute fra hans 300 km gravel-tur. Vi kører ind gennem Munkebjerg-Skovene mod Vejle. På nordsiden af Vejle Fjord kører vi mod Juelsminde og følger Østkysten op mod Horsens fjord og langs fjorden ind til Horsens by.

Dag 4. Horsens - Ry
Cykling: 110 km og ca. 1000 hm
Vi starter ud langs nordsiden af Horsens Fjord ud omkring Stensballe. Herfra cykler vi tilbage mod Horsens langs Nørrestrand (som er en sø), rundt om Bygholm Sø, nord på mod Vestbirk, ind på Bryrupbanen over Den Genfundne Bro op mod Velling Skov, nord om Salten Langsø og ind mod Ry.

Dag 5: Ry - Ry
Ca. 110 km og ca. 1600 hm
Fra Ry kører vi mod Himmelbjerget og tager et kig ud over Julsø. Derfra kører vi videre mod “udsigten” og H.C. Andersens bænk, forbi Slåensø og langs de forskellige søer mod Almindsø som er Danmarks reneste sø. Fra Almind kører vi mod Funder, hvor vi kører under motorvejsbroen. Vi kommer derefter kort ind på den skæve bane igen, kører gennem de store skove mod Vrads og efter en kort tur på asfalt er vi igen i de store skove og kører med Katrinedal og videre mod Velling skov. Derfra tager vi turen langs Salten Langsø ned for at få et kig til Mossø, op mod Ravnsø og tilbage mod Ry langs Knudsø. Det bliver en dag med ca. 80-90 km grus ud af ca. 110 km og med 1600 hm bliver det en hård afslutning på en fantastisk tur.

Indkvartering

I løbet af turen bor vi på forskellige typer indkvarteringer (der tages forbehold for ændringer). Alle indkvarteringer er med halvpension.

1. Hotel Svanen i Billund  
2. Comwell i Børkop
3. Scandic Bygholm i Horsens
4. Hotel Ry i Ry

Ekstra programinfo

Der oprettes en lukket FaceBook gruppe for alle deltagere i starten af det nye år. I denne lukkede gruppe vil du finde relevante og spændende historier og fotos løbende gennem foråret.

Detaljerede rutelinks med GPX-spor findes i den lukkede Facebook gruppe ca. 2 uger inden afgang..
Ruterne gennemkøres minutiøst inden turen, men der kan forekomme rutemæssige justeringer lige til det sidste.

Cykel og cykeludstyr

På denne tur er det MEGET vigtigt med det rigtige cykelvalg. Turen kan KUN køres på Gravel/Cross-cykler - helst med 40 mm dæk og evt. MTB (hvis du er i god form). Cyklen skal desuden have lav gearing. Vi anbefaler 1:1 gearing, men også gerne en del lavere.

Turen er IKKE egnet til racercykler. Vi kører minimum 80% af distancerne hver dag på grus/stier/marker og skovveje.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

GRAVEL - Østjylland
Jeg accepterer Top Tours' Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Top Tours må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Top Tours' nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen:

 • 4 overnatninger med halvpension
 • Bagagetransport fra indkvartering til indkvartering
 • Rutinerede cykelguider
 • Aflåst rum til cykelopbevaring på hotellerne

Prisen inkluderer ikke:

 • Frokost
 • Drikkevarer 
 • Transport til og fra start- og slutpunkt
 • Afbestillingsforsikring (6% af rejsens pris)

   

  Minimumstilslutning
  Deltagerantal er minimum 12-14 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.


  Deleværelser
  Ved booking af et delt værelse kan vi ikke garantere, at du kommer til at bo med den person, som du evt. har ønsket. Samtidig forbeholder vi os retten til at opgradere dig til et enkeltværelse mod evt. tillæg i det tilfælde, at du har booket en plads i et delt værelse, og det ikke går op med rejsens totale antal af bookinger.

  Gå til toppen af siden

  Loading...