INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Danmarks hvide klinter

Cykelferie til Møns klint

Oplev nogle af Danmarks største naturoplevelser, når du besøger både Møns Klint og Stevns Klint. Derudover vil du på denne cykelferie nyde fantastiske landskaber, smukke udsigter og skønne sejlture. 

In stock
Travel Code
BKD-M

Det kan du glæde dig til

På denne skønne, kystnære cykeltur kan du glæde dig til at få en masse kilometer i benene, mens du triller gennem smukke omgivelser med udsigt over kyster og fjorde. Du cykler fra klint til klint og kommer undervejs til at opleve helt ekstraordinær natur, der oprigtig talt ikke findes andre steder i Danmark. Du vil eksempelvis besøge Møns Klint, der er en af Danmarks absolut største og mest særprægede naturoplevelser, mens også en tur til UNESCO-anerkendte Stevns Klint er en del af cykelprogrammet.

Du kommer desuden forbi massevis af andre spændende, kulturelle attraktioner og fantastiske landskaber undervejs. Husk også at nyde nogle velfortjente pauser på hyggelige restauranter, og stop op ved de mange flotte udsigtspunkter, hvor det er så godt som umuligt at modstå fristelsen for at tage et billede eller to. Der er også massevis af gode muligheder for at bade flere gange undervejs, når du cykler forbi de skønneste strande på hele ruten - så tøv ikke med at hvile benene og køle kroppen med en dukkert i havet.

Du kommer til at cykle ad både cykeltstier, små landeveje og skovstier. Derudover kommer du også til at se Danmark fra vandet på flere af de små færgeture, der er indlagt i programmet. Turen er bedst egnet til voksne, da der er en del kilometer at cykle hver dag. 

Højdepunkter

 • Møns Klint - Danmarks største naturoplevelse
 • Stevns Klint - En del af UNESCO's verdensarvsliste 
 • Faxe kalkbrud - et vindue til fortiden
 • Smukke, kystnære cykelruter
 • Fantastiske bademuligheder over hele ruten
 • Skovtårnet i Rønnede

Kort


*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Vordingborg
Søndag ankommer du til hotel Holberggård ved Vordingborg. Kl. 15 vil vores guide være på hotellet til udlevering af cykler, gps'er og cykeltasker. Derefter er der god tid til cykle ind til Vordingborg for at udforske den gamle bys skønne seværdigheder som f.eks det berømte Gåsetårn. Du kan også prøve en af byens lækre restauranter eller cykle en lille tur på stranden, hvis du trænger til en dukkert. Er du vild med historie, kan du også besøge Danmarks Borgcenter, hvor en anderledes guidet tur venter. Her bliver du nemlig med ipad-guide og høretelefoner taget tilbage til borgens storhedstid.

Overnatning Holberggård.

 

 

Dag 2. Vordingborg til Stege (ca. 35 km + ca. 13 km)
Cykelturen til Stege foregår i to etaper, og det er en intet mindre end en fantastisk start på turen. Du starter med at følge små hyggelige landeveje, hvorefter du drejer ind i Stensby skov, der løber smukt langs kystlinjen. Det er en smuk, privat skov med store stier og en prægtig natur. Ruten bugter sig videre ad små landeveje og skovstier til Kalvehave, hvor du passende kan spise frokost.
Herefter kører du over dronning Alexandrines bro til Møn, hvor du efter et par kilometers kørsel på cykelsti drejer fra hovedvejen ned ad små landeveje de sidste kilometer til hovedbyen Stege.
Efter ankomst til Stege kan du vælge at tjekke ind på Hotel Residens Møen, inden du tager videre til den lille ø Nyord.
Nyord er en lille, bilfri landsby på øen af samme navn. Her finder du en stor strandeng, der gør øen til et af Danmarks bedste fugleområder. På Nyord er det også oplagt at besøge Noorbohandelen, der er Danmarks første specialforretning med salg af spirituosa i løs vægt. Noorbohandelen har også en hyggelig café med forfriskninger, lokale specialiteter og kunsthåndværk.
Hjemturen går gennem fugleområdet og videre gennem et sommerhusområde tilbage til Stege. Som aftenen og mørket falder på, har du i øvrigt helt unikke muligheder for at nyde stjernehimlen. Møn og Nyord har en enestående stjernehimmel, da der er meget lidt lysforurening, hvilket gør himlen meget mørk og derfor stjernerne mere tydelige. Det klare udsyn til stjernehimlen gør det muligt at nyde stjerner i tusindvis. Møn og Nyord blev i 2017 udnævnt til Nordens første Dark Sky Park og Community, hvilket betyder, at der gøres en dyd ud af at bevare den lave lysforurening.

Overnatning i Stege.

     

  

Dag 3. Tur til Møns klint (ca. 57 km)
Denne dag byder på en af Danmarks største naturoplevelser: Møns klint. Det er samtidig den mest udfordrende cykeldag i løbet af ugen, så vi opforder til en tidlig start, så der er god tid undervejs. Det vil også være en god ide at pakke masser af proviant, da der ikke er mange muligheder for at købe undervejs.
Du starter dagen med at cykle langs de hyggelige landeveje, som er karakteristisk for størstedelen af Møn. Du kan cykle forbi det lokale ismejeri Møn Is, der ligger lige ved siden af Øristeriet, hvor de rister kaffe. Her er det oplagt at smage på varerne. Du kommer hurtigt derefter til at køre langs stranden, hvor der er skønne bademuligheder, hvis du trænger til en pause. Herefter går ruten ind over land, hvor den mere bakkede del af Møn med fantastiske udsigter dominerer.

Efter cykling gennem lidt af Klinteskoven ankommer du til dagens højdepunkt (bogstavligt talt) Møns klint. Her kan man nemt bruge mange timer på at vandre rundt i området, og der er flere fantastiske udsigtspunkter, når man bevæger sig lidt væk fra besøgscentret Geocenter Møns klint. Hvis benene ikke er for trætte, er det også oplagt at tage de 497 trappetrin fra toppen af klinten og ned til stranden, hvor man kan nyde det imponerende syn af klinterne nedefra eller gå på fossiljagt på stranden.
Når du er klar til at køre videre, går turen gennem Klinteskoven, der byder på lidt udfordrene cykelstier. Du vil efter et par kilometer nå til restaurant Huno, hvor du kan få noget at spise. Til sidst cykler du forbi Liselund Slot og ind i Lilleskoven. Ruten vil også bringe dig helt ned til stranden, inden den fortsætter hjem ad de små mønske landeveje.

Overnatning i Stege.

   

  

Dag 4. Stege til Faxeladeplads (ca. 39 km)
Dagen starter med en sejltur til Kalvehave med Færgen Møn. Møn er en gammel færge, der bliver drevet af frivillige, som af ren kærlighed til projektet holder liv i den gamle kulturskat. 
Du forlader Kalvehave gennem Viemose Skov, hvorefter du vil finde vej til Præstø ad små landeveje og skovstier. Der vil være masser af mulighed for at spise frokost og købe proviant i Præstø. Det er oplagt at gøre stop i lystbådehavnen, hvor der er hyggelige caféer og en smuk udsigt over Præstø Fjord. Der er også mulighed for at holde en bade-pause på stranden lige til højre for lystbådehavnen.
Den hyggelige brostensbelagte by Præstø er i sig selv også et besøg værd. Hvis du desuden vil kræse lidt ekstra om dig selv, kan du overveje at spise frokost på Michelin restauranten Hotel Frederiksminde, der byder på fantastisk mad og en smuk udsigt over fjorden. 
Fra Præstø kører du langs vandet med flere muligheder for at bade, inden du bevæger dig ind i landet og sætter kursen mod hotellet, der ligger 3 kilometer fra Faxe Ladeplads.

Overnatning ved Faxe Ladeplads.

   

  

Dag 5. Tur til Stevns Klint (ca. 52 km)
På turens femte dag er der ikke nogen grund til at pakke tasken, da ruten bringer dig retur til samme hotel. Dagen starter med en cykeltur langs vandet gennem Faxe Ladeplads, inden du drejer ind i landet ad små landeveje, der fører dig gennem mange idyliske landsbyer, inden du når til dagens højdepunkt: Stevns klint. Området opfordrer bestemt til, at man lader cyklen stå og tager en spadseretur langs kanten på den smukke vandresti. Her kan du fx slå turen forbi Højerup Gamle Kirke, der ligger helt ude på kanten af Stevns Klint - så tæt på kanten, at koret faldt i vandet tilbage i 1928. Resten af kirken er dog sikret i dag, så du kan roligt besøg den.
Ved kirken ligger også Traktørstedet Højeruplund, hvor man kan nyde god, dansk frokost eller en kop kaffe og noget lækkert hjemmebag. Du kan også gå ned på stranden og se fiskeleret, der er årsagen til, at Stevns Klint er UNESCO Verdensarv. 
Cykelturen hjem går langs vandet til Rødvig, hvor du kan få noget at spise. Turen går herefter videre ad strandvejen, inden du drejer ned til Vemmetofte strand og kører gennem skoven tilbage til Faxe Ladeplads.

Overnatning ved Faxe Ladeplads.

   

  

Dag 6. Faxe Ladeplads til Vordingborg (ca. 58 km)
I dag vender du tilbage til Vordingborg, men først skal du en tur forbi Faxe Kalkbrud. Kalkbrudet er både en turistattraktion og en arbejdsplads, men vigtigst af alt er det et vindue til fortiden. Her kan du gå på fossiljagt og finde levn fra det hav, der dominerede kalkbruddet for 63 millioner år siden. Herefter går turen mod Vordingborg, og på vejen kan du gøre stop ved det berømte skovtårn i Rønnede, der er særligt kendt for sit design og fantastiske udsigt. Turen går derfra ad små landeveje og skovstier tilbage til Holberggård.

Overnatning ved Vordingborg

Sværhedsgrad

Terrænet er for det meste fladt med lejlighedsvise små bakker - dog er området omkring Møns Klint meget bakket og rimeligt krævende. Turen er velegnet for cyklister med en gennemsnitlig fysisk form. Det mest udfordrende på denne tur er distancen, der de fleste dage er over 50 km. Du cykler på cykelstier, langs mindre veje og skovstier. Der er få steder med små stier, hvor du måske skal trække cyklen et kort stykke. Vi forsyner dig med en roadbook med dagsbeskrivelser og en GPS.

Cykler og cykeludstyr

Du kan leje unisex-cykler med justerbart cykelstyr og Schwalbe Marathon Plus punkterfri dæk. Det er også muligt at leje en el-cykel med 7 gear, frontmotor og et batteri på bagagebæret. Cyklen har fem forskellige niveauer og kan køre op til 25 km/t.
Med alle cykler følger der et vandfast sadelovertræk, en ringeklokke, en flaskeholder, sadeltasker og en lås. Husk altid at låse din cykel! 

Vejr og klima

Vejr og klima på Møn

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Danmarks hvide klinter
Jeg accepterer Top Tours' Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Top Tours må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Top Tours' nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • 6 nætters ophold på komfortable turisthoteller inkl. morgenmadsbuffet
 • Bagagetransport fra hotel til hotel
 • GPS og roadbook med dagsbeskrivelser
 • Oplysninger om højdepunkter og sightseeing
 • Hotline-service i tilfælde af problemer

Tillæg:

 • Ekstra nætter
 • Hybridcykel
 • Elcykel
 • Hjelm
 • Forsikringer

Hvordan kommer jeg frem?:

 • I bil: Ad motorvej
 • Med fly: Fra Kastrup Lufthavn til Vordingborg med bus/tog
 • Med tog: Til/fra Vordingborg station

Hoteller på ruten: Undervejs bor du på gode og komfortable turistklassehoteller.

 

Mere om Danmark:
Cykling i Danmark er noget helt specielt i forhold til i andre lande. Først og fremmest vil du nyde, hvordan de mest attraktive landskaber, inviterer cyklister ud på lette og sikre etaper, da cyklisters behov prioriteres meget højt. I byerne finder du mange cykelstier, og ved kysten, langs søerne, i skovene og gennem de grønne marker finder du fredelige ruter og stier specielt designet til cyklister.
I Danmark oplever du idylliske landsbyer, et landskab der konstant forandrer sig, velbevarede slotte og herregårde og rene sandstrande – og du vil i sær nyde den klare, friske luft.

Gå til toppen af siden

Loading...