Det bedste af Borneo 

Hovedjægere og stammefolk, orangutanger, skildpadder, strand og snorkling

Glid ned af junglefloder på udkig efter næseaber og sjældne fugle, vågn op ved tågeindhyllede langhuse blandt hovedjægere og stammefolk. Oplev orangutangerne ved Sepilok rehabiliteringscenter og snorkel blandt tropiske fisk omkrandset af kridhvide strande ved marine-nationalparken Tunku Abdul. På denne fascinerende rundrejse oplever du alt det bedste Borneo har at byde på.

Kuching (3 nætter) - Langhus i junglen (1 nat) – Batang Ai (1 nat) - Kota Kinabalu (2 nætter) - Nature Resort (1 nat) – Abai Lodge (2 nætter)
Mulighed for forlængelse på Borneo, i Dubai eller i Kuala Lumpur

Dag 1:
Afrejse fra København med 5* Emirates via Dubai eller Qatar Airways via Doha til Kuala Lumpur og herfra med Malaysian Airlines til Kuching.

Dag 2: Kuching
Om eftermiddagen er der ankomst i hovedbyen Kuching i Borneos Sarawak provins. Ved ankomst er der afhentning i lufthavnen, hvor vores rejseleder møder os og herfra transport til Grand Margherita Kuching. Vi får vores værelser og der er tid til at slappe af, inden vi går ud for at spise. Vi følges med vores rejseleder og spiser middag på en lokal restaurant. Overnatning på f.eks. Grand Margherita***.

Dag 3: Bako Nationalpark
Afgang til Bako National Park. Efter ca. 35 minutters kørsel og 25 minutters sejltur ankommer vi til Bako. Parken er et af de bedste steder i Sarawak, hvis man vil opleve Borneos dyr i naturlige omgivelser. Vores naturguide udpeger alle de sjældne dyr, der blandt andet tæller de sjældne næseaber, flyvende egern, varaner, - samt mere end 100 forskellige arter af fugle. Dagen tilbringes med at vandre ad junglestier samt med at tage på opdagelse på de øde strande. Undervejs er der sørget for picnicfrokost. Vi returnerer til Kuching sidst på eftermiddagen. OBS. Terrænet i Bako kan være glat og vådt, det er derfor vigtigt at have sko med god støtte og såler der ikke glider.

Dag 4: Batang Ai
Efter morgenmad går turen gennem Sarawaks landskaber. Vi kører gennem frodige landskaber afbrudt af små landsbyer, og passerer blandt andet peberplantager, olie- og gummipalme-plantager og store områder af jungle. Vi gør holdt for at spise frokost og opleve en landsby tæt på, inden vi når til Lemanak floden. Herfra går det med longtailbåd mod langhusene, hvor vi skal overnatte. Bliv evt. kølet af i flodens vand inden aftensmaden. Senere underholder langhusets beboere og der er mulighed for at købe lokalt produceret kunsthåndværk. Vi overnatter i hjertet af Borneos jungle i gæstehus bygget specielt til besøgende, med dyrenes lyde som godnatsang.
OBS. Gæstehuset i junglen er primitivt. Man overnatter på madras med myggenet på gulvet.  

Dag 5: Batang Ai
Morgenmad i lodgen hvorefter vi tager på en lille vandretur i junglen, efterfulgt af pusterørsdemonstration. Vi spiser frokost i lodgen, inden turen går med longtailbåd til havnen og herfra med bil til Batang Ai Resort. Resortet ligger smukt ude i junglen, og her er rig mulighed for at se aber og sjældne fugle. Efter check-in er resten af dagen til afslapning i de sceneriske omgivelser.

Dag 6: Batang - Kuching
Efter morgenmad vandrer vi ad junglestierne og oplever junglen vågne, mens tågen letter. Herefter går turen retur mod Kuching med et stop undervejs i en landsby, hvor vi spiser frokost. Vi checker ind på f.eks. Grand Margherita og resten af dagen er til fri disposition – besøg et af de hyggelige markeder der findes i byen, eller slap af ved swimmingpoolen.

Dag 7: Kuching – Kota Kinabalu
Transport til Kuching lufthavn og fly til Kota Kinabalu. Ved ankomst til Kota Kinabalu checker vi ind på hotellet hvor vi skal bo de næste to nætter. Om eftermiddagen tager vi på en byrundtur. Kota Kinabalu er en relativt lille by, på trods af at det er Sabahs hovedstad. På turen opleves blandt andet den store City Moske der er omgivet af lagune, Sabahs museum samt et lokalt håndværksmarked. Dagen slutter af med middag på en lokal restaurant med rejselederen. Overnatning på f.eks. Grandis Hotel.

Dag 8: Tunku Abdul
Det tager blot 15 minutter at sejle fra Kota Kinabalu til de smukke koraløer i Tunku Abdul Rahman Park. Hvide sandstrande, krystalklart vand og fantastiske koralrev at snorkle ved, er den perfekte flugt fra storbyen. Her tilbringer vi dagen med at fordøje alle de oplevelser vi har haft indtil nu. Maske og snorkel samt en barbeque frokost er inkluderet i programmet. Rejselederen hjælper gerne med instrukser, hvis I ikke har snorklet før.

Dag 9: Sandakan
Vi tager afsted fra morgenstunden mod Kota Kinabalu Lufthavn for at flyve til Sandakan. Derfra bliver vi hentet i Sandakan lufthavn og kører videre mod Sepilok området. Det er en dag med besøg hos Rainforest Discovery Center hvor i får en introduktion til en af verdens ældste regnskove som er hjem for mange truede dyrearter. Herfra går turen til Sun Bear Conservation Center som er hjem for ca 50 bjørne. Solbjørnene er den midste bjørneart i verden og den lever kun i dette område. Pga skovfælding og krybskytteri er bjørnene meget udsatte. De bjørne der er her er enten blevet forældreløse, eller blevet konfiskerede fra mennesker der har holdt dem som kæledyr.
Sidste stop er Sepilok Orangutang Center som er hjem for konfiskerede eller forældreløse orangutanger, samt andre nødstedte dyrearter fra regnskoven.
Vi overnatter i regnskoven på MY Nature Resort. Nyd eftermiddagen med en kop kaffe på resortets udkigspost hvor flyve-egern og tropiske fugle i alle regnbuens farver kan beundres men solen går ned over regnskoven.

Dag 10: Abai Village
Efter et helt fantastisk ophold i regnskoven er det tid at forsætte på nye eventyr. Vi tager tidligt af sted og spiser morgenmad ved ankomst til Sandakan. Herefter går turen til Sepilok orangutang center, hvor vi får mulighed for at se orangutangerne, når de får mad af rangerne. Vi går også en tur gennem reservatets jungle, hvor orangutangerne færdes. Herfra går turen retur til havnen og så med båd af floderne gennem junglen. Sejlturen varer en time og undervejs kan måske ses næseaber, makakaber, krokodiller, varaner og meget mere. Vi lægger til ved Abai Lodge midt i junglen, hvor vi spiser frokost. Abai Lodge er utroligt hyggeligt og alle hytter har bad og toilet. Efter frokost tager vi på vandring gennem junglen, på kik efter nogen af de mange sjældne dyr der lever her. Er man heldig kan der opleves elefanter, vildsvin, næsehornsfulge, vilde orangutanger og meget mere. Efter aftensmad i lodgen tager vi på sejltur ad floderne og ser de millioner af ildfluer der danser og lyser floden op.

Dag 11: Abai Village
Vi vågner til regnskovens lyde. Tågen der ligger over floden og den smukke regnskov er et fantastisk syn, mens vi sejler en tidlig morgentur op ad floden for at se naturen vågne og se den unikke Pitas Lake. Efter morgenmad er der mulighed for at deltage i lodgens træplantningsprojekt med de lokale, som også spiser med til frokost på Abai Lodge. Eftermiddagen er til fri dispoition til at indtage et af de mange udkigsplateauer, som lodgen har sat op til at spotte sjældne fugle, aber mm. Aftensmaden spises på lodgen.

Dag 12: Abai Village - hjemrejse
Efter morgenmad kan vi stadig nå en vandretur i regnkoven inden turen går med båd ned ad floderne til Sandakan.
I Sandakan besøger vi det lokale marked, hvor der er mulighed for at se de lokale handle, og selv gøre nogen indkøb. Herfra går turen til Sandakan lufthavn og rejsen hjem påbegynde – eller I fortsætter til jeres næste destination.

Dag 13: Ankomst til Kastrup 

Alt dette er inkluderet:

 

 • Flyrejser med Emirates eller Qatar og Malaysian til Borneo t/r samt indenrigsflybilletter på Borneo i forb. med rejsen
 • Alle skatter, afgifter samt al forplejning ombord.
 • Ledsagelse af dansk rejseleder alle dage på rundrejsen
 • 3 nætter på f.eks. Grand Margherita Kuching i superior værelse
 • 1 nat i Iban langhus 
 • 1 nat i Batang Ai longhouse Resort
 • 2 nætter på f.eks. Grandis Hotel Kota Kinabalu i superior værelse
 • 1 nat på My Nature Resort i chalet
 • 2 nætter i Abai Jungle Lodge i chalet
 • Alle transfers samt ture som beskrevet
 • Morgenmad alle dage 
 • 8 x frokoster og 6 x middage
 • Naturvejledere som beskrevet i programmet
 • Alle entreer


Enkeltværelsestilæg på rundrejsen kr. 3.000 

Forlæng med 7 dages badeferie på Swiss Bel Watu Jimbar Resort i deluxe jacuzzi værelse fra kr. 3.500 pr person
- OBS der flyves fra Sandakan til Kuala Lumpur hvor der overnattes på Concordie i lufthavnen. Morgenfly til Bali næste dag.

Eller 28 nætter på Taman Agung for kr. 6.500 pr. person

Forlæng ferien med 5 dages badeferie på 5* Shangri La Rasa Ria i superior rainforest værelse med morgenmad - fra kr. 4.600 pr. person afhængig af periode

Kombiner med 2 nætter i Kuala Lumpur på 4* Swiss Garden hotel i deluxe værelse med morgenmad for kr. 1.000 pr. person

Priserne er inkl. morgenmad samt alle fly og transfers t/r resort. 

Lav rejseforespørgsel her